Cele mai comune afectiuni ale copiilor care apar vara - iata cum le putem face fata

Cele mai comune afectiuni ale copiilor care apar vara - iata cum le putem face fata

Cele mai comune afectiuni ale copiilor care apar vara - iata cum le putem face fata

În timpul perioadei de vară, când copiii au o mulțime de activități și își petrec timpul așa cum doresc în aer liber, este necesară multă atenție și monitorizare. Dar, acest lucru nu este întotdeauna posibil  - in special părinții care lucrează. Cu toate acestea, dacă sunteți conștienți de diverși factori de risc al sezonului estival, puteți lua măsuri preventive ca cei mici să se bucure la maxim de vară.

Infecții comune care apar pe timp de vara

Dacă copilul vostru se simte obosit de cele mai multe ori pe timp de vară, nu vă panicați, deoarece se poate datora căldurii represive sau schimbării rutinei. Cu toate acestea, există anumite infecții comune care apar pe timp de vara și ar trebui să fiți familiarizați cu simptomele și cauzele din care apar.

Iată câteva dintre bolile frecvente ce apar pe timp de vară și la trebuie să aveți grijă:

Insolația la copii

Insolația poate avea loc dacă copilul iese la soare fără să aibă grijă adecvată la hidratare. Expunerea bruscă la căldură poate produce insolații, iar copilul poate suferi de febră, uneori chiar mare. În cazuri extreme, insolația poate duce la o stare de inconștiență. Pentru a preveni apariția insolației, asigurați-vă că cel mic stă la umbră atunci când este foarte cald și că se hidratează corespunzător.

Arsurile solare

Arsurile solare cauzează înroșirea pielii, mâncărimi și usturimi, durere, greață dar și apariția bașicilor pe diferite părți ale corpului ce au fost expuse la soare. Luați măsuri adecvate când copilul urmează să stea mai mult afară, deoarece în urmă arsurilor solare poate apărea și insolația. Tratamentul clasic pentru arsurile solare include medicamente care să calmeze inflamația și durerile asociate acesteia.

Alergiile de vară

Pe lângă problemele cauzate de soare și căldură, există multe tipuri de alergii observate la copii, pe timp de vară. O parte din ele sunt cauzate de polen, mucegaiul din natură, înțepăturile de insecte și reacțiile alergice la fructele de sezon, iar simptomele includ tusea, strănutul, ochii umezi, secreții nazale sau mâncărimi ale ochilor/nasului.

Boli transmise prin alimente și apă contaminată

Bolile transmise prin apă, cum ar fi holera, febra tifoidă, icterul, dizenteria, diareea și multe altele sunt frecvent întâlnite mai ales în rândul celor obișnuiți să mănânce afară.

Bacteriile prosperă într-un mediu cald și umed, astfel intoxicația alimentară și apariția bolilor cauzate de infecții alimentare este mai mare în zilele de vară.

Boli transmise prin înțepătura ţânţarilor

Acumularea nesupravegheată de apă poate duce la boli purtate de țânțari precum febra West Nile, febra Dengue, febra galbenă, Malaria, filarioza limfatică, virusul Zika și Encefalita japoneză.

Virusul poliomielitic

Aceasta este una dintre bolile cauzate de viruși ce apar mai mult în lunile de vară. Copiii simt o ușoară infecție în gât și febră. Meningita și / sau paralizia apar la câteva zile. Din fericire, dacă copilul a fost vaccinat, nu trebuie să vă faceți griji!

Otita externă

Aceasta este o infecție a canalului extern al urechii și apare atunci când apa rămâne în ureche, promovând astfel dezvoltarea bacteriilor. Poate fi extrem de dureros. Unii copii pot avea pierderi auditive temporare. Încercați să împiedicați apa să nu se blocheze în canalul urechii folosind dopuri speciale de urechi în timp ce copilul este în apă.

Cum tratăm în siguranță durerea sau febra copilului cauzată de diverse afecțiuni?

Dacă copilului îi este rău sau are dureri moderate până la severe, ar trebui să îl vadă un medic pediatru pentru a afla cauza și a-i oferi tratamentul corespunzător.

Paracetamolul este un calmant comun pentru copii. Este adesea folosit pentru a trata durerile de cap, durerile de stomac, durerea de dinți, durerea de urechi, febra și simptomele de răceală.

Paracetamolul este cel mai utilizat analgezic / antipiretic pentru copii, fiind bine tolerat de stomac. Este indicat pentru utilizarea în ameliorarea durerii și febrii ușoare până la moderate, chiar si în cazul arsurilor solare, insolației sau otitei.

Important: Trebuie respectate instrucțiunile de dozare ale producătorului și urmat îndeaproape sfatul și recomandarea medicului pediatru cu privire la doza corectă de medicament administrată în funcție de greutatea și vârsta copilului.

Paracetamolul este bine tolerat la copii pentru ameliorarea durerii și scăderea febrei.

Sfaturi pentru prevenirea afecțiunilor estivale la copii

Evitați să oferiți copiilor fructe cumpărate deja tăiate/feliate. De asemenea, evitați să gătiți alimente picante și prăjite copiilor. Alegeți doar fructe proaspete, legume verzi și sucuri de fructe proaspete, preparate în casă.

Încurajați copiii să crească aportul de apă! Asigurați-vă că apa este purificată corespunzător și nu conține germeni și viruși.

Oferiți copiilor alimente bogate în fibre. Acordați o atenție sporită unei alimentații corecte.

Oferiți-i copiluli limonade proaspete, apă de nucă de cocos și alte lichide naturale, deoarece ajută la hidratare. Acestea au multe substanțe nutritive de care organismul copilului are nevoie în acest moment.

Copilul trebuie să poarte haine ușoare și potrivite, de preferință din fibre naturale.

Faceți exerciții fizice cu copiii dimineața devreme sau seara târziu, pentru a evita extenuarea excesivă.

Deoarece sunteți conștienți de bolile frecvente în timpul sezonului de vară, trebuie să luați măsurile de precauție necesare pentru a vă menține copilul sănătos și în siguranță. Atenție sporită în momentul expunerii la soare, la calitatea apei, a alimentelor și la pișcăturile de insecte!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII