Depresia postnatală a fost COȘMARUL din care cu greu m-am trezit - confesiunile unei mămici

Depresia postnatala a fost cosmarul din care cu greu m-am trezit - confesiunile unei mamici

Depresia postnatală a fost COȘMARUL din care cu greu m-am trezit - confesiunile unei mămici

Pentru mine, depresia postnatala a fost un cosmar cu care am inceput meserie de mama. Acum mă simt incredibil de norocoasă și recunoscătoare pentru minunata mea familie ... Pentru soțul meu minunat și pentru băieții noștri gemeni care îmi oferă bucurie și iubire în fiecare zi.

Cu toate acestea, începutul călătoriei mele in meserie de mama a fost destul de îngrozitor ...

- vei citi:
Depresia postanală - cel mai groaznic coșmar din care nu m-am putut trezi
Și acesta a fost doar începutul
Antidepresivele doar au adâncit sentimentul de eșec
Dragostea mea pentru băieții mei s-a dezvoltat de-a lungul timpului
Cred cu adevărat că putem și că vom trece peste acest lucru. Împreună

Depresia postanală - cel mai groaznic coșmar din care nu m-am putut trezi

Iata ce povesteste o mamica pe forumul Desprecopii

Am trecut printr-o depresie postnatală majoră, care a fost, sincer, cea mai urâtă experiență din viața mea și ceva prin care nu mi-aș dori să treacă nimeni vreodată. A fost cel mai groaznic coșmar din care nu m-am putut trezi ... A fost ceva care mi-a preluat complet mintea și deodată nu am mai avut putere asupra gândurilor mele (sau chiar asupra faptelor) ...

A început destul de clar totul ... Copiii mei au venit pe această lume printr-o cezariană de urgență și abia așteptam să îi întâlnesc pentru prima dată. Abia așteptam să experimentez această dragoste la prima vedere despre care toată lumea vorbea.

Cu toate acestea, spre șocul meu uriaș, prima întâlnire cu bebelusii mei gemeni nu a fost nimic asemănător. Știam că sunt ai mei, m-am bucurat că sunt bine ... Dar nu am simțit nimic special. Fără valuri de iubire, fără artificii ...M-am simțit ca o mamă oribilă!

Și acesta a fost doar începutul

În fiecare zi, am întâlnit situații noi, momente noi, experiențe noi, care nu au făcut decât să creeze sentimentul de eșec ... Nu aveam habar ce să fac, nu mă simțeam ca o mamă, băieții nu voiau să sugă, nu-i iubeam așa cum credeam că „ar trebui” - uneori chiar am regretat decizia de a-i avea ... Totul a fost mai mult decât copleșitor și nu a durat mult până mi-am pierdut voința de a trăi.

Eram convins că toată lumea se simte bine alături de copilul lor, numai eu nu. M-am simțit ca un eșec complet ... În câteva ocazii, chiar mi-am dorit să fiu moartă.

Citeste si Depresia postnatala: intre dragoste, emotii, hormoni si oboseala crunta

Antidepresivele doar au adâncit sentimentul de eșec

Singura persoană cu care am vorbit a fost soțul meu care m-a încurajat să vorbesc cu familia și cu medicul de familie, lucru pe care l-am făcut până la urmă, dar luând antidepresive nu a făcut decât să adâncească sentimentul de eșec, așa că nu le-am luat în mod regulat.

Toți ceilalți credeau că sunt fericită, dar înăuntru țipam de durere și suferință. Îmi doream viața înapoi, nu mă simțeam ca o mamă, nu vedeam niciun rost în nimic ...

După aproximativ 8 luni de suferință în tăcere, am lovit fundul stâncii. Am început să plâng necontrolat în fața prietenei mele când am ajuns la punctul în care nu mai puteam să ascund suferința. Și a fost ziua care a schimbat totul ... Nici nu pot începe să descriu ce greutate imensă mi-a fost ridicată de pe umeri în acel moment. Dintr-o dată, lucrurile nu mi s-au părut atât de rele ... Prietena mea m-a susținut enorm și nu am putut înțelege de ce nu am vorbit mult mai devreme cu ea.

Treptat, am început să mă deschid la mai multe persoane, lucru care s-a dovedit a fi cel mai bun medicament! De asemenea, am început să iau antidepresive treptat.

Dragostea mea pentru băieții mei s-a dezvoltat de-a lungul timpului

Pe măsură ce ne-am cunoscut, pe măsură ce ne-am "legat" și am creat amintiri, în timp ce au început să doarmă toată noaptea și să fie mai independenți ... iubirea mea pentru ei a devenit mai puternică în fiecare zi - iar azi mi-aș da viața pentru ei.

A fost nevoie de mult timp, durere, lacrimi și nopți nedormite, dar am norocul să spun că, nu numai că am supraviețuit depresiei postnatale, dar sunt mai fericită decât oricând. Și acum, sunt în misiunea de a ajuta alte mămici, astfel încât să nu se simtă niciodată atât de singure, cum am fost eu ...

Cred cu adevărat că putem și că vom trece peste acest lucru. Împreună

Știți, cred că principalul motiv pentru care proaspetele mame se luptă cu sentimentele lor, sunt cunoștințele slabe despre viața de după ce copilul ajunge pe lume și sănătatea mentală postnatală.

Media de socializare online a creat oarecum o iluzie că o proaspătă mămică experimentează doar fericire pură din primul moment. Cu toate acestea, realitatea este diferită și adesea mama cade în depresie.

Cred că, dacă încetăm să ne prefacem și începem să fim deschiși în privința sentimentelor noastre reale ca mame ... putem rupe stigmatul sănătății mintale postnatale și, cel mai important, putem reducere riscurile depresiei postnatale.

Depresia postpartum - de ce e important să o recunoști la timp si ce trebuie să știi

depresie postnatala semne

Depresia postpartum te poate face să te simți o mamă trista, dezamagita și fără speranță. Vei ajunge să te intrebi dacă esti capabilă sa fii o mamă bună pentru bebelușul tău. Poti avea probleme de atasament cu bebelusul, sa te simti incapabila in acest rol, sa nu mai doresti sa comunici, sa te instrainezi de partenerul de viata si chiar sa te intrebi care este finalul...

Deși e normal sa treci prin tristețea baby blues, depresia postpartum este ceva mult mai grav și de aceea trebuie sa știi să o recunoști. 

Despre depresia postpartum, mai poti citi

Depresia postnatala: cum iti poti da seama ca esti afectata si ce trebuie sa stii

Depresia postpartum, o boala reala si nu un moft

Starea depresiva postpartum - de ce trebuie tratata cu seriozitate de ambii parinti

Depresia postnatala, semne ingrijoratoare

Suport: clubul mamicilor

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.

Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor inteligente de pe Desprecopii.com. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!

 autor: o mamica din Comunitatea Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII