12 proiecte si activitati de primavara pentru copii

12 proiecte si activitati de primavara pentru copii

12 proiecte si activitati de primavara pentru copii

Aceste 12 proiecte și activități inspirate din natură sunt o modalitate excelentă de a-i ține pe cei mici departe de plictiseală!

În calitate de mamă, am aflat că a merge la o „vânătoare de comori” și a găsi materiale pentru activități este jumătate din distracție. Aceste activități de primăvară pentru copii îi vor ține ocupați și îi vor învăța să aprecieze natura - în plus, nu costă mai nimic. De fapt, probabil aveți deja tot ce este nevoie în casă, în curte sau în jurul parcului/blocului, dacă puteți face o plimbare cu distanțarea socială recomandată.

Bucurați-vă de aerul curat și de soare!

- vei citi:
1. Pensulă naturală
2. Bețișoare și ațe colorate
3. Construiți un habitat
4. Practică tăiatul
5. Pictură pe pietre
6. Supă cu petale de flori
7. Vânătoarea curcubeului
8. Explorarea jocului senzorial
9. Invitație la pictură
10. Practică număratul
11. Plastilina și natura
12. Artă naturală

1. Pensulă naturală

Aceasta este exact cum sună. Ieși afară și ajută-ți copilul să găsească diverse obiecte care vor fi folosite ca perie/pensulă de vopsea. Gândiți-vă la florile, acele de pin, ierburile înalte, etc. Poți alege să le folosești așa cum sunt, ca o ștampilă, sau să încerci să le atașezi la un băț (folosește un elastic sau o sfoară) pentru a face „mânerul” pensulei.

2. Bețișoare și ațe colorate

Când eu și copiii mei le-am făcut, le-am numit „baghete magice”. Provocați-vă copilul să găsească bețe, apoi oferiți-le ațe colorate pentru a-și înfășura bățul. De asemenea, puteți lega câteva bucăți de ațe mai lungi la capăt și adăuga câteva mărgele pentru un efect distractiv.

3. Construiți un habitat

Aveți câteva figurine mici de animale, cum ar fi țestoase sau dinozauri? (Batman sau Elsa s-ar putea bucura chiar și ei de asta!) Adunați câteva bețe, pietre, frunziș și construiți-le un habitat sau o ascunzătoare în interiorul unei cutii de carton. Lală copilul să proiecteze spațiul, așezând bețișoarele și rocile unde vrea. Apoi folosește un pistol cu ​​lipici (doar pentru adulți) pentru a le fixa pe toate.

4. Practică tăiatul

Nu există nicio îndoială că cei mici sunt atrași de foarfece și nu mă deranjează deloc, pentru că este o modalitate foarte bună pentru ei de a practica coordonarea mâini-ochi. Este o abilitate dificilă, dar importantă, de învățat. În loc să folosiți hârtie, schimbați lucrurile și lăsați-o să taie frunze, crenguțe sau iarbă. Pune materialele într-un coș mic sau pe o tavă, oferă-i copilului dun foarfece sigur pentru copii și lasă-l să decupeze!

5. Pictură pe pietre

Acesta pare atât de simplu și ușor, dar a fost un succes uriaș cu copiii mei. Au găsit niște pietre de dimensiuni medii afară și apoi i-am lăsat să folosească vopseaua „specială” pentru a-și decora rocile (am folosit vopsea acrilică, deci nu se spală). Le-am oferit chiar și lipici și ochi googly pentru a face câteva creaturi amuzante. Puteți afișa cu mândrie rocile în grădină!

6. Supă cu petale de flori

Căutați afară diverse petale de flori colorate și obiecte din natură și adăugați-le într-un coș sau un vas cu apă. Pretinde că faci o poțiune magică și ai nevoie de ingrediente speciale; lasă imaginația copilului tău să zboare! Folosește bețișoare uscate pentru a amesteca. Supa de petale de flori poate începe ca un curcubeu frumos, dar apoi s-ar putea transforma într-o „supă de noroi” - dar este în regulă!

7. Vânătoarea curcubeului

Mergeți la o „vânătoare de culori” în curte sau cartier și vedeți câte culori ale curcubeului puteți găsi. Aduceți natura în interior pentru a examina și discuta despre diversele culori pe care le-ați găsit. Puteți găsi (și grupa) markere de culoare similară, plăci magnetice, LEGO sau blocuri colorate? Există culori ce se potrivesc exact? Ce culori ai văzut cel mai mult? Au fost culori greu de găsit în natură?

8. Explorarea jocului senzorial

Păstrează activitatea simplă cu un coș de explorare senzorială. Adaugă boluri, linguri, căni, frunze, pietre, flori sau chiar figurine de animale. Acest lucru îi va permite micuțului tău să dicteze cum va decurge această activitate, oferindu-i pur și simplu aceste materiale și apoi lăsându-i imaginația să zboare.

9. Invitație la pictură

Adună câteva flori și așezează apoi toate materialele de care copilul va avea nevoie pe o masă: hârtie, pensulă, vopsea, markere. Dacă vremea permite, pregătește totul afară. Lasă copilul să descopere această invitație de unul singur și vezi cum reacționează. Încurajează-l să picteze sau să deseneze ceea ce vede. Întreabă-l despre culorile și formele pe care le observă.

10. Practică număratul

Mergeți la o vânătoare de numere cu copilul afară și vezi dacă puteți colecta anumite obiecte în număr de zece (sau mai mult!). Începe cu aceste solicitări: „Ce ai dori să găsești?” Apoi aduceți toate obiectele în interior și numărați-le. Puteți alege să scrieți numerele (de la 1 până la 10) pe o bucată de hârtie sau să folosiți numere magnetice dacă aveți.

11. Plastilina și natura

Plastilina poate fi o activitate minunată de relaxare, meditativă. Obiectele din natură fac o completare frumoasă pentru aceasta: pot fi încorporate crengi, roci și frunze sau animale de plastic sau orice altceva care ajută copilul să creeze „o lume mică” și să se implice într-un joc imaginar. Sau pur și simplu adaugă câteva petale de flori pentru o experiență distractivă și unică.

12. Artă naturală

Ce poți face cu obiectele din natură pe care le-ai colectat? Folosiți-le pentru a crea ceea ce se numește „artă tranzitorie”: atunci când piesele libere sunt manipulate și explorate pentru a realiza modele, design-uri și opere de artă nepermanente. Sau, faceți-vă design-urile mai permanente ajutând copilul să le lipească pe hârtie, odată ce este mulțumit de designul său.

Natura ii face pe copii mai fericiti si mai destepti

Lectiile despre natura si de cat de frumos si de sanatos este sa iti petreci timpul in natura umplu, paradoxal, peste tot internetul. Cu toate acestea traim intr-o lume in care copiii aproape ca nu mai stiu ce inseamna cataratul in copaci, alergatul dupa fluturi si carabusi, impletitul de coronite din flori si suflatul unui banal puf de papadie. Mai departe...



sursa poze: Courtesy of Katie Engel

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII