Am nascut la maternitatea de stat ca la privat - povesti de nastere

Am nascut la maternitatea de stat ca la privat - povesti de nastere

Am nascut la maternitatea de stat ca la privat - povesti de nastere

Am nascut la stat in Romania si trebuie sa scriu experienta mea pentru ca am vazut ca SE POATE! Experienta mea poate fi utila altor mamici. Poate sunt persoane care isi doresc sa stie cum este sa nasti la Maternitatea de stat din Brasov.

Stiu ca pare exagerat, dar credeti-ma, totul este la superlativ. Iata povestea nasterii puiului meu la o maternitate de stat in Romania.

- vei citi:
Nimeni nu asteapta nimic in schimb
Sa va povestesc cum s-a intamplat la mine
Oxitocina - prietena mea de la prima sarcina :)
Bebele a fost putin incapatanat
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

- fragmente din jurnalul de sarcina al unei mamici din comunitatea DC - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Nimeni nu asteapta nimic in schimb

De la infirmiere la doctori, toata lumea este foarte calda in vorbire, atenta si nu asteapta nimic in schimb. Ba chiar, daca incerci sa le dai ceva, iti dau peste mana si nu accepta.

Sa va povestesc cum s-a intamplat la mine

M-am internat sambata dimineata, 9 mai, asa cum stabilisem cu dnul dr, deoarece era ultima tura a dansului (datorita protocolului Covid, la Brasov, medicii lucreaza o saptamana cu doua de pauza, pentru a limita cat mai mult posibil, infectia/raspandirea virusului).

Am fost dusa in corpul vechi al maternitatii, la etajul 4, unde mi s-au recoltat analize de sange si probe pentru testul covid. Apoi mi s-a introdus un balonas in col, de catre domnul doctor, pentru a provoca contractii/dilatatie. Am stat asa 5 ore, timp in care nu am avut decat usoare senzatii de durere, ca la menstruatie.

La ora 14:00, am fost mutata in sala de nasteri, unde am ramas impresionata de dotari si curatenie (comparativ cu Filantropia din Bucuresti). Mi-a fost rupta apa de catre cadrul medical si s-a incercat provocarea contractiilor cu ajutorul calciului intravenos, insa fara succes.

A urmat apoi, oxitocina (prietena mea de la prima sarcina)

M-a ajutat sa ma dilatez si in 3 ore de la introducerea ei, bebele meu, facea cunostinta cu aceasta lume. Pe perioada travaliului am fost monitorizata de o doamna de milioane, foarte draguta si care se vede ca isi face meseria cu pasiune si dedicatie, doamna Felicia (tin sa va multumesc si pe aceasta cale). O doamna de nota 10.000, care m-a ajutat foarte mult, m-a invatat cum sa respir, a avut grija sa nu imi lipseasca nimic, a fost ca o mama.

Citeste Nasterea naturala, sa stabilim ce este cu adevarat si cum decurge

Bebele a fost putin incapatanat

Cand a fost momentul expulziei, au stat alaturi de mine alte cateva infirmiere, foarte amanile si dragute.

Travaliul in sine, a fost foarte dureros in ultima ora, in rest, m-am descurcat bine si datorita doamnei Felicia. Bebele a fost incapatanat si a trebuit sa imping de cateva ori, pentru a iesi, insa cand l-am vazut, mi-au trecut toate durerile.

Va urez tuturor sarcina/nastere usoara si sa va bucurati de minunile voastre cand vor fi langa voi, indiferent de metoda aleasa pentru a naste. Cu toate suntem niste eroine!

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

Ai nascut de curand si vrei sa ne povesti povestea nasterii? Trimite povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele ale nasterii.   Daca povestea nasterii tale va fi publicata, iti vom trimite gratuit - o Geanta Bebelusului.

Desprecopii.com 2021 © Toate drepturile rezervate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII