Nașterea naturală: să stabilim ce este cu adevărat și cum decurge

Nasterea naturala, sa stabilim ce este cu adevarat si cum decurge

Nașterea naturală: să stabilim ce este cu adevărat și cum decurge

Naștere naturală poate însemna lucruri diferite pentru diferite persoane. Pentru a stabili ce inseamnă in mod corect o nastere naturală, am cerut opinia medicului obstetrician.

→ Iată de ce femeile au unele confuzii despre ce presupune o naștere naturala, care sunt variantele unei nasteri vaginale si ce conditii sunt pentru o naștere naturală.

- veti citi:
Nașterea naturală, nașterea vaginală și detaliile
Nașterea naturală - ce presupune
Nașterea vaginală nu înseamnă că nu există intervenții
10 Motive pentru a opta pentru nașterea naturală
De ce ați ales nasterea naturală? Din experiența mămicilor
Despre nasterea naturală

Din discutiile de pe forumul de nasteri de la Desprecopii, am inteles ca exista o anume confuzie in ceea ce priveste termenul de naștere naturală. Astfel, o naștere naturală poate însemna lucruri diferite pentru diferite persoane. De aceea, am cerut parerea dnei medic ginecolog Dr. Daniela ter Horst (de origine română).

Nașterea naturală, nașterea vaginală și detaliile

In general, exista trei categorii de definitii ale nașterii naturale. Iată cum definesc femeile mămici nasterea naturala, in general:

- Unele mame consideră că au avut o naștere naturală dacă au dat naștere vaginal, indiferent ce s-a întâmplat în timpul travaliului - indiferent daca s-au folosit metode sau nu de calmare a durerii.

- Insa, pentru alte mame, o naștere naturală face parte dintr-o experiență mai amplă - adica un travaliu fără nici o forma de medicament pentru usurarea durerii.

- Iar pentru o alta categotie de femei, nasterea naturala este vaginala - in care nu se foloseste medicamentatie pentru usurare a urerii si in plus - nu se face nici o interventie ulterioara.

Moașele și medicii au propria lor definiție de lucru a nașterii naturale, care se află undeva între aceste puncte de vedere diferite. Ei tind să vorbească despre "nașterea normala", mai degrabă decât despre "nașterea naturală".

Nașterea naturală - ce presupune

În Olanda s-a preluat definitia data in Marea Britanie, ce catre Colegiul Regal al Moașelor și Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor care au convenit asupra unei definiții pentru nașterea naturala. Conform acestei definiții, o naștere naturala este o nastere vaginala in care:

travaliul începe spontan (pe cont propriu)
travaliul progresează fără medicamente - citeste Nasterea naturala fara anestezie si medicamente: tipuri si tehnici de gestionare a durerii
NU sunt folosite forceps sau vacuum-ul

Nașterea vaginală nu înseamnă că nu există intervenții

Statisticile pentru nașterea vaginala  includ nașterile în care mamele au avut oricare dintre următoarele:

travaliul s-a accelerat cu o perfuzie de syntocinon
apa s-a rupt imediat ce a inceput travaliul
monitorizarea fetală electronică
monitorizarea celei de a treia etape a nasterii - A treia etapă a travaliului începe odată ce copilul se naște și se termină atunci când se elimina placenta.
administrea de medicamente (cum ar fi diamorfină sau petidină) pentru ameliorarea durerii

Poate fi mai ușor să înțelegem ce este o naștere naturala dacă stim ce anume nu include o nastere naturala, si anume:

inducerea travaliului (cu prostaglandine, perfuzie cu sinteoconon sau prin ruperea apei)
anestezie epidurala sau spinala
epiziotomie
forceps sau vacuum
Cezariana
anestezie generala

10 Motive pentru a opta pentru nașterea naturală

Ești insarcinată și incerci să te decizi ce fel de nastere să alegi cand va veni sorocul nașterii? 
Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturală, insa iti este teamă ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Trebuie insa  să stii ca atat pentru mamă, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insă inca nu te-ai hotarat să o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansă nasterii naturale.

De ce ați ales nașterea naturală? Din experiența mămicilor

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere. Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural.

Despre nasterea naturală, mai puteti citi

7 beneficii ale nasterii naturale

Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica in acea zi

Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

articol de Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII