Cum se completeaza corect fisa de echivalare lingvistica pentru admiterea la liceu - iunie 2020

Cum se completeaza corect fisa de echivalare lingvistica pentru admiterea la liceu - iunie 2020

Cum se completeaza corect fisa de echivalare lingvistica pentru admiterea la liceu - iunie 2020

Dacă ești interesat de echivalare lingvistică engleză liceu, acest articol te va ajuta să completezi corect fișa de echivalare lingvistică pentru admiterea la liceu.

- vei citi:
Pentru absolvenții de gimnaziu care dețin un certificat lingvistic Cambridge
Dacă faceți înscrierea online
Dacă depuneți personal documentele

În sesiunea de admitere la liceu din iunie 2020, la specializările cu regim bilingv sau intensiv într-o limbă modernă, probele de competență lingvistică pot fi echivalate cu certificatele obținute la examenele de limbi străine cu recunoaștere internațională.

Pentru absolvenții de gimnaziu care dețin un certificat lingvistic Cambridge

Așadar, în cazul absolvenților de gimnaziu care dețin un certificat lingvistic Cambridge, procedura înscrierii pentru echivalarea testului de competențe lingvistice este următoarea:

părinții/ reprezentanții legali ai elevului transmit prin e-mail SAU poștă (cu confirmare de primire) SAU depun personal următoarele documente:
•    fișa tip de înscriere
•    cererea de recunoaștere și echivalare a rezultatelor, completată (Anexa B)
•    copie scanată/ fotocopie a certificatului obținut
•    copie scanată sau fotocopie a certificatului de naștere
•    copie scanata sau fotocopie a cărții de identitate.

Acesta este un specimen al cererii pe care va trebui să o completați - Anexa B:

Iată și un exemplu de certificat lingvistic marcat cu explicații, pentru a vă ajuta să identificați mai ușor informațiile pe care va trebui să le completați în Anexa B:

Prin urmare, informațiile pe care le veți completa în Anexa B vor fi următoarele:

LIMBA MODERNĂ:
ENGLEZĂ
 
EXAMENUL SUSȚINUT SAU OLIMPIADA NAȚIONALĂ:
KET (Key English Test) / PET (Preliminary English Test)
 
INSTITUȚIA / ORGANIZAȚIA CARE ELIBEREAZĂ CERTIFICATUL / DIPLOMA/ ADMINISTREAZĂ EXAMENUL:
CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH

CERTIFICATUL / DIPLOMA OBȚINUTĂ:
SERIA…………(spațiul rămâne liber, certificatele Cambridge nu au serie) NR…… (scrieți cele 10 cifre din stânga-jos de pe certificat, după mențiunea Certificate Number)
 
NIVELUL DE COMPETENȚĂ OBȚINUT:
A2 / B1 / B2 (puteți scrie în paranteză calificativul: A / B / C - examen susținut în 2020) SAU (Pass / Pass with merit / Pass with distinction - examene susținute înainte de 2020)

Dacă faceți înscrierea online

Dacă faceți înscrierea online, prin e-mail, toate documentele scanate trebuie arhivate într-un folder denumit după modelul: Nume Prenume_adm9_2020.

Dacă depuneți personal documentele

În cazul în care vreți să depuneți personal documentele la sediul unității de învățământ, va trebui să anunțați acest lucru în prealabil, prin telefon sau e-mail, pentru ca accesul dvs. în școală să fie programat.

Rezultatele probei de verificare a cunoștințelor de limba modernă se afișează potrivit calendarului admiterii, pe care îl puteți consulta AICI

Un certificat internațional Cambridge este un mare as în mânecă

Un certificat internațional Cambridge este un mare as în mânecă din multe puncte de vedere și devine extrem de util la înscrierea la liceu sau în cazul examenului de Bacalaureat, pentru că permite echivalarea probelor lingvistice, și nu oricum, ci se echivalează cu calificatul maxim.

Cel mai bun centru de pregătire și examene Cambridge din România, care pregătește anual mii de cursanți care obțin certificate lingvistice valabile pe viață, oferă consultanță în această perioadă părinților și absolvenților care au nevoie de informații și ajutor pentru completarea documentelor necesare la depunerea dosarelor de înscriere la liceu. „În cazul în care doriți să vă consultați cu noi sau să verificăm împreună dacă ați completat corect fișa, suntem aici pentru dvs.! Ne puteți contacta la numărul de telefon 0726 386 046 și pe adresa office@twinklestar.ro”, se precizează pe site-ul oficial www.twinklestar.ro.

Notele de la scoala conteaza?

Valoarea notelor este un subiect indelung disputat in scolile si casele din Romania sau de pretutindeni. Si desigur - pe forumul parintilor de scolari de la Desprecopii.

Pe de o parte sunt unii  parinti care ca sistemul nostru de notare este corect si adecvat, pe de alta parte sunt altii care sustin ca notele nu pot reflecta adevaratele abilitati si performante ale unui copil. Indiferent de partea cui te afli, totusi e indiscutabil ca notele au o anumita importanta - pentru examene, pentru burse, pentru diplome si pentru alte oportunitati educationale de care pot beneficia copiii vostri. Haideti sa discutam despre notele de la scoala ...

Despre felul cum invata copiii, cititi si:

Cum se descopera talentul unui copil 
Importanta familiei in procesul de invatare 
Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare 
Inteligenţele multiple

Ce spun parintii de la Desprecopii

Ce asteptari aveti de la scoala?
Scoala creeaza tampiti!
CATALOG online. DEZBATERE

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
 

sursa: twinklestar.ro - (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII