Copiii si incarcaturile emotionale ale retelelor sociale

Copiii si incarcaturile emotionale ale retelelor sociale

Copiii si incarcaturile emotionale ale retelelor sociale

Copiii pot fi nefericiti din cauza retelelor sociale. Potrivit cercetatorilor, site-urile de socializare sporesc incarcatura emotionala asupra copiilor, deoarece viata lor este urmarita de toti prietenii.

Copii nefericiti din cauza profilului de Facebook:
Incarcatura emotionala asupra copiilor
Cearta cu parintii si disciplina
Comportament agresiv
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul
Despre copiii nostri si Internet

Copiii sunt nemultumiti de pozele lor

Nu mai putin de 48% din copiii care seara isi petrec mai mult de 3 ore pe site-urile de socializare, gen Facebook, Snapchat sau Twiter, sunt nefericiti din cauza felului in care arata in pozele de pe contul lor.

Aceasta este concluzia cercetatorilor de la universitatea din Essex, UK, care au finalizat un studiu asupra a cca 3500 copii, cu varsta cuprinsa intre 10-15 ani.

Incarcatura emotionala asupra copiilor

Potrivit cercetatorilor, site-urile de socializare sporesc incarcatura emotionala asupra copiilor, deoarece viata lor este urmarita de toti prietenii. Ei incep deja de la o varsta din ce in ce mai frageda, sa caute aprobarea celorlalti, sub forma like-urilor si share-urilor.

Cearta cu parintii si disciplina

De asemenea, studiul a aratat ca cca 44% din copiii care petrec mai mult de 3 ore in fata calculatorului seara, pe site-urile de socializare, au o cearta cu parintii, cel putin odata pe saptamana. Nu insa doar acasa se face simtita influenta mediei de socializare, ci si la scoala, respectiv aceeasi categorie de subiecti a demonstrat o purtare mai indisciplinata decat alti copii care sunt mai putin, sau deloc activi pe media sociala.

Comportament agresiv

Mai departe, copiii care petrec mult timp pe media sociala, sunt mai inclinati sa arate un comportament agresiv online, decat cei care nu stau deloc, sau nu folosesc FB/Twitter.

Exista insa si vesti bune - nu mai putin de 90% din procentul celor care petrec mult timp pe media sociala au declarat ca vor sa mearga la universitate, comparativ cu 82% din cei care nu petrec timp pe retelele de socializare.

 

Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

Copilul de astazi este nascut digital (?)  Altfel vorbind ... suntem conectati de la nastere. Iar copilul de astazi este nascut digital, cordonul ombilical fiind inlocuit cu un cablu de alimentare. Un studiu de cercetare recent realizat de Insitutul de siguranta online al familiei din SUA- “Parentigul in era digitala”- dezvaluie cateva statistici interesante.

Practic toti parintii intervievati (in Maryland) permit accesul liber la electronice copiilor lor: 90% dintre copii au computer, 93% detin o serie de jocuri video, 88% au telefoane mobile, 81%  au tablete, si 70% din parinti au raportat ca ail or copii  au propriul MP3 player.

Potrivit unui studiu realizat de compania americana AVG, in SUA 92% dintre copii au prezenta online de la varsta de 2 ani.

Este, deci, de mirare ca parintii au permis copiilor lor sa stea in fata unui ecran inainte de a tine creionul in mana, ridica acest fapt anumite probleme si dileme? Este de inteles ca revolutia digitala din ultimele doua decenii incepe sa determine o anume “panica morala” in parinti citeste in continuare despre parentingul in era digitala aici.

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Adica obsesia cu Facebook, Instagram, Twitter - mai putin ce e drept in Romania, sau alte aplicatii sociale ca: Snapchat, Tumblr, Tinder, HotorNot, AskFM,Chatroulette si altele.

De fapt, lucrurile se schimba de la zi la alta. Cu fiecare saptamana care trece, numarul aplicatiilor de media sociala cresc si a tine pasul ca parinte cu fiecare din ele nu e usor. Citeste 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pirde controlul...

Despre copiii nostri si Internet - merita citit si:

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook
Hartuirea virtuala a copilului: o problema contemporana de parenting
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Internet

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII