Copilul tău este obraznic când ești în apropiere? Avem o veste bună - iată ce inseamnă asta și ce știe copilul

Copilul tau este obraznic cand esti in apropiere? O veste buna - iata ce inseamna asta si ce stie copilul

Copilul tău este obraznic când ești în apropiere? Avem o veste bună - iată ce inseamnă asta și ce știe copilul

Copilul tau este obraznic cand esti in apropiere? Potrivit bunicilor, copilul tau este intotdeauna cuminte. Iar de la gradinita afli ca al tau copil este foarte cuminte si se poarta exemplar. Dar cum sa crezi asta cand stii ca mereu se cearta cu alti copii, ca face multe nazbatii si acasa pare greu de controlat ...Ei bine, conform unui studiu recent facut de un psiholog celebru francez - obrazniciile copiilor se datorează faptului că mama lor este in preajma.

Avem o veste buna - iata ce inseamna asta si ce stie copilul despre mami sau tati si dragostea lor ❤️

veti citi
Studiu: copiii sunt cu 800% mai obraznici cand mama e in apropiere
Atunci de ce copilul are un comportament asa de obraznic deseori?
Despre dragostea neconditionata pentru copiii nostri, mai poti citi

Studiu: copiii sunt cu 800% mai obraznici cand mama e in apropiere

Potrivit bunicilor, copilul tau este intotdeauna cuminte. Iar de la gradinita afli ca al tau copil este foarte cuminte si se poarta exemplar. Dar cum sa crezi asta cand stii ca mereu se cearta cu alti copii, ca face multe nazbatii si acasa pare greu de controlat ...Ei bine, conform unui studiu recent facut de un psiholog celebru francez - obrazniciile copiilor se datorează faptului că mama lor este in preajma.

Pshilogul a studiat cum se comporta in general copiii cand mamicile lor nu sunt in preajma. Asa ca au fost analizate tipaturile, poznele, micile violente dintre copii - studiind de asemeni cum reactioneaza, cum se joaca si cum vorbesc.

Concluzia studiului: copiii se comportă cu 800% mai rău când mama lor este în aceeași cameră. Dacă un copil are mai puțin de zece ani, acest lucru poate ajunge chiar la 1600%.

Concluzie

Te gândești acum: si acum ce? Si cum pot sti ca aceste procentaje sunt plauzibile? Ai dreptate! După toată agitația despre acest studiu - stirea este una falsa.

De ce atunci scriem despre acest studiu fals? Nu pentru a te păcăli, ci pentru că aceasta concluzie este corectă si deschide o pista interesanta de discutie. Cel puțin asa credem. Copiii sunt mai des obraznici si chiar enervanti când mama lor (sau tatăl) este în jur. Si cunoasteti bine situatia - il pui in patur sa doarma si incepe sa plânga spontan. Iar dupa o după-amiază de joc cu bunica, vei avea un copil care izbucnește în lacrimi la orice...

copil obraznic

Atunci de ce copilul are un comportament asa de obraznic deseori?

Explicația este: copilul tău te iubește și nicăieri nu se simte la fel de în siguranță decat in jurul tau, mami (sau tati).

Dar de ce se exprimă uneori asta într-un comportament enervant? Copiii sunt intr-un proces de dezvoltare emotionala: trebuie să descopere lumea, să obțină tot felul de stimuli, trebuie să se ridice în picioare între ceilalți copii, să asculte, sa raspunda, sa isi testeze puterea și așa mai departe. Ei nu îndrăznesc întotdeauna sau nu pot exprima emoțiile care ii incearca in acel moment. Toate aceste emoții se acumulează si la un moment dat - explodeaza ca un vulcan.

Din fericire, există mami. Din fericire, in preajma mamei, copilul isi poate lasa emotiile libere  - de la mici obraznicii, la plans, la tipete ...

Pentru că un copil stie -  mama (sau tati) mă iubește necondiționat. Oricât de enervant aș fi. Deci, nu e nici o mirare ca un copil este cuminte la gradinita sau cu bunicii insa devine un mic tiran obraznic cand e cu mami si tati acasa. Inseamna ca faci o treaba buna!

Despre dragostea neconditionata pentru copiii nostri, mai poti citi

Ce inseamnă să iți iubești copilul necondiționat: 5 beneficii pentru copil

Cum ii cumințim pe copiii neastampărati: 6 situații și soluții

autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII