Poți rămâne însărcinată în timp ce ești DEJA gravidă? Ce trebuie să știi despre superfetație

Poti ramane insarcinata in timp ce esti DEJA gravida? Iata ce trebuie sa stii despre superfetatie

Poți rămâne însărcinată în timp ce ești DEJA gravidă? Ce trebuie să știi despre superfetație

Femeile însărcinate pot deveni în câteva secunde pline de spirit, furioase sau isterice. Cu toate acestea, nu suntem noi de vină, vina este a hormonilor! Uneori, însă, sfârșim gândindu-ne la cele mai nefondate lucruri și ne facem griji ce se va întâmpla dacă...! Un astfel de gând este: pot rămâne însărcinată dacă sunt deja gravidă și este posibil din punct de vedere medical?

Ei bine, ce-ar fi dacă v-am spune că este posibil!? Confuză? Citește mai departe pentru a afla mai multe despre această posibilitate...

- vei citi:
Poți rămâne însărcinată în timp ce ești DEJA gravidă?
Ce este superfetația?
Cum are loc superfetația?
Cazuri cunoscute de superfetație

Poți rămâne însărcinată în timp ce ești DEJA gravidă

Lunile de sarcină afectează femeile în moduri diferite și toate sarcinile sunt considerate unice și diferite, chiar dacă rămâi gravidă de mai multe ori. În timp ce este posibil ca unele femei să rămână însărcinate foarte greu, altele vor fi surprinse să realizeze că după numai o noapte de intimitate a rezultat o sarcină.

Dar despre posibilitatea de a rămâne însărcinată în timpul sarcinii? Dacă ai crezut că este ceva imposibil și nu se poate întâmpla, gândește-te din nou. Te va surprinde să afli că au existat cazuri în care unele femei, deși foarte puține, au rămas însărcinate, chiar în timp ce acestea erau deja gravide. Motivul din spatele fenomenului ciudat este ceva care este cunoscut sub numele de superfetație.

Ce este superfetația?

Superfetația este fenomenul în care există mai mult de un făt care se dezvoltă în același pântec în același timp. Deși poate părea ciudat, procesul de superfetație este mai frecvent la animale decât la oameni - deși este rar la om, totuși se întâmplă.

Cum are loc superfetația?

În procesul de superfetație, în timp ce ești gravidă, eliberezi un ovul când ai deja câteva săptămâni de sarcină. De asemenea, al doilea ovul este fertilizat și el, ceea ce duce la două sarcini diferite în același timp, dar diferit de procesul de a avea copii gemeni.

Nu este o întâmplare obișnuită, întrucât atunci când rămâi gravidă, hormonii de sarcină "roagă" sistemul corpului să oprească ovulația, ceea ce se presupune că va face imposibilă sarcina pentru perioada în care ești deja gravidă.

Mai mult, nu există date medicale disponibile despre modul în care se întâmplă suprafetația chiar și atunci când nu se presupune că este așa. Cu toate acestea, un gând medical este că, în unele cazuri, este posibil ca implantarea în cazul primului embrion să fie întârziată. Drept urmare, creșterea timpurie a nivelului hormonilor sarcinii întârzie și lasă loc unei alte concepții.

Superfetația la oameni

Superfetația poate provoca o mulțime de factori de risc pentru al doilea copil. Ca urmare, poate duce la probleme severe în cazul dezvoltării pulmonare și poate provoca diverse probleme de respirație.

În timp ce rareori apar la oameni rapoarte de superfetație, cele mai multe dintre acestea sunt discreditate de lumea medicală. Unele cazuri de presupusă superfetație vorbesc și despre diferitele modele de dezvoltare la gemeni, ceea ce nu este același lucru cu a rămâne însărcinată în timp ce ești deja gravidă.

Cazuri cunoscute de superfetație la oameni

Iată câteva cazuri de superfetație raportate în lumea medicală:

1. Doi bebeluși născuți la cinci minute, dar unul a fost conceput în timp ce mama era însărcinată în două luni

În anul 1960, a existat un caz de superfetație care se referea clar la a rămâne însărcinată în timp ce erai deja gravidă. O femeie a născut doi bebeluși pe care asistenta i-a considerat gemeni. Cu toate acestea, unul dintre medicii prezenți la momentul nașterii a remarcat că bebelușul care s-a născut cu cinci minute înainte de celălalt arăta toate semnele unui prematur. Pentru a confirma același lucru, medicul a efectuat câteva teste și o examinare cu raze X a oaselor coapsei ambilor băieți.

În rapoarte, medicul a constatat că există o diferență în vârsta osoasă a ambilor băieți, ceea ce nu ar fi trebuit să fie cazul dacă erau gemeni și trebuiau să se nască în același timp.

Medicul și-a dat seama că bebelușul care s-a născut cu cinci minute mai târziu a fost, de fapt, copilul la termen complet, în timp ce copilul care s-a născut cu cinci minute mai devreme era un copil prematur și se născuse cu două luni înainte de data probabilă a nașterii. Copilul care s-a născut prematur a fost, de fapt, conceput în timp ce mama sa era deja gravidă în două luni cu primul copil.

2. Doi bebeluși născuți la distanță de trei săptămâni

În anul 2007 în Essex, o mamă a născut doi bebeluși care au fost, de asemenea, concepuți la un decalaj de trei săptămâni - mama a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată în trei săptămâni cu primul copil.

3. Doi bebeluși născuți în aceeași zi prin cezariană=

În anul 2009, în Arkansas, o femeie a conceput un  copil în timp ce era deja însărcinată în două săptămâni și jumătate.

Odată ce medicii au efectuat testele cerute, ei au confirmat că, dacă ambii bebeluși vor putea ajunge la termen complet, aceștia se vor naște la aproape o lună distanță unul de altul.

Bebelușii au fost născuți prin cezariană și au fost sănătoși.

Deși există multe lucruri remarcabile care se întâmplă în corpul unei femei în timp ce este însărcinată, superfetația este una dintre cele mai rare și mai surprinzătoare!

Alte cazuri speciale in sarcina

 Ruptura de perineu: ce este si cum se poate preveni
Placenta joasa: cand e nevoie de asistenta medicala
Dezlipirea de placenta
Placenta Previa: simptome si factori de risc

Alte cazuri speciale in sarcina aici.

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor:  Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII