Inducerea lactatiei. Argumente pro si contra.

Inducerea lactatiei. Argumente pro si contra.

Inducerea lactatiei. Argumente pro si contra.

Alăptarea indusă este formarea lactației la o femeie care nu a născut recent - corpul trebuie doar făcut să creadă că există o sarcină și acest lucru poate fi realizat la nivel hormonal. Este o abordare ideală pentru mamele adoptive care doresc să-și alăpteze copilul, în loc să se bazeze pe lapte formulă.

Alăptarea indusă este posibilă deoarece hormonii care controlează lactația trec prin glanda pituitară și nu prin ovare, astfel încât istoricul ginecologic nu împiedică perspectiva. Dacă ești sănătoasă, ai timp, bani și răbdare pentru a suporta procesul, ar trebui să fii capabilă să alăptezi, chiar dacă nu ai născut. Dar, pentru a prezenta tabloul complet - iata pro si contra, in ceea ce priveste inducerea lactatiei.

- vei citi:
De ce aleg femeile inducerea lactației?
Inducerea lactației prin stimularea sânilor
Inducerea lactației prin cocktail-uri hormonale
Există dezavantaje ale inducerii lactației?
Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

De ce aleg femeile inducerea lactației?

Multe mame care adoptă consideră că alăptarea este o modalitate de a crește intensitatea legăturii dintre ea și copil, pe lângă toate beneficiile pe care le oferă alăptarea. Fiind capabilă să alăptezi copilul, îți oferi o libertate sporită, întrucât laptele este mereu acolo și pot beneficia de sănătatea și bunăstarea socială a bebelușului.

Există multe modalități de a induce alăptarea și toate vin cu propriile seturi de argumente pro și contra, deci este important să le cercetăm pe fiecare înainte de a merge la medic, astfel încât să știi ce alegi. Chiar dacă vei fi cea care se ocupă cu cea mai mare parte a planului de tratament, este recomandat să ai o conversație sinceră cu partenerul tău despre pașii pe care îi vei face și de cât de mult efort vei depunde înainte de a începe.

Indiferent de calea pe care o alegi, ar putea dura câteva luni pentru a stabili un aport. De îndată ce decizi să adopți un copil, este bine să începi să lucrezi la inducerea alăptării. Chiar și începând devreme tratamentul, este posibil să ai nevoie de un supliment cu formulă pentru o perioadă.

Inducerea lactației prin stimularea sânilor

Corpul produce lapte pe baza cererii, astfel încât utilizarea unei pompe de sân este o modalitate excelentă de a-ți stimula corpul să producă lapte. La început, este ideal să pompezi de fiecare dată când un bebeluș s-ar hrăni, ca un fel de program. Acest lucru poate însemna pomparea de 8-12 ori pe zi la început. Nu uita că stresul poate afecta producția de lapte, așa că încearcă să te relaxezi și să ai răbdare cu progresele pe care le faci. Orice  cantitate infimă de lapte pe care îl produci este o dovadă a conceptului și înseamnă că al tău corp poate produce lapte, chiar dacă este doar un pic.

Multe mame folosesc un sistem suplimentar de alăptare (SNS) în perioada în care încă încearcă să producă o cantitate suficientă.

Inducerea lactației prin cocktail-uri hormonale

Unele femei aleg să facă un pas suplimentar, folosind un tratament cu hormoni care simulează o sarcină. În timp ce această metodă este uneori mai rapidă decât o simplă stimulare a sfarcurilor, poate dura câteva luni. De asemenea, este de remarcat faptul că suplimentele hormonale pot suprima lactația la început, așa că cel mai bine este să nu parcurgi această rută dacă ai început deja alăptarea și dacă alăptezi copilul.

Fii conștientă că simptomele sarcinii pot apărea atunci când iei diverși hormoni de care vei avea nevoie pentru acest proces. Grețurile, creșterea în greutate, sensibilitatea crescută a sânilor, sunt toate efecte secundare normale și pot fi tolerabile sau intolerabile în funcție de celelalte probleme de sănătate, de rutinele de viață și de nivelul de stres.

Există dezavantaje ale inducerii lactației?

În timp ce beneficiile alăptării și legătura crescută cu copilul sunt motive excelente pentru a încerca inducerea lactației, există multe situații în care este posibil să nu fie la fel de ușor sau chiar o idee bună.

Dacă copilul are vârsta mai mare de 4 luni, procesul poate dura mai mult și s-ar putea ca bebelușul să nu fie la fel de interesat sau capabil să sugă, mai ales dacă a fost hrănit cu biberonul până atunci. O alternativă bună aici ar putea fi un SNS care să simuleze alăptarea când propriul lapte nu este suficient.

Dacă copilul nu a fost alăptat la naștere sau timp de cel puțin 2 luni, poate exista o curbă de învățare pentru amândoi care poate deveni frustrantă. Sentimentele de inadecvare pentru mame sunt normale, iar uneori organismul poate fi dificil de păcălit ...

În timpul în care iei hormoni pentru a induce lactația, poți suferi de anxietate, schimbări de dispoziție și alte simptome care fac viața mai stresantă tine și partener. Când familia te sprijină, dar nu înțelege pe deplin obiectivele și procesul prin care treci, poate duce la resentimente sau chiar confuzie și furie.

Indiferent de protocolul pe care îl alegi să îl urmezi, va dura un timp. Asigură-te că înțelegi complet angajamentul înainte de a începe și că ai suficientă flexibilitate a programului pentru a face acest lucru.

Tehnologia și înțelegerea noastră asupra corpului uman cresc zilnic și este posibil să găsești un protocol care funcționează cu nevoile corpului, programului și familiei tale. Orice ai decide, ai încredere în decizia ta și încearcă să păstrezi o atitudine pozitivă. Amintește-ți că faci tot posibilul și că orice alegere pe care o alegi va fi potrivită pentru familia ta.

Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

Inducerea lactatiei: Vreau sa imi alaptez bebelusul adoptat - ce sanse am?

Cu rabdare si dedicație dar si cu o pregatire adecvata - alăptarea fără o sarcină prealabila (alăptarea indusă) este posibilă.

Alăptarea indusă depinde de replicarea cu succes a acestui proces. Dacă exista timp de pregatire, medicul poate prescrie terapia hormonală - cum ar fi estrogenul suplimentar sau progesteronul - pentru a imita efectele sarcinii. Terapia cu hormoni poate dura luni. Mai departe...

Poti sa ceri sfatul personal al unei consultate specializate in alaptare: Specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

Forumul de ALAPTARE si grupul de suport Alaptarea cu Dragoste pe Facebook 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII