Cum îmbrăcăm un nou-născut pe timp de vară?

Cum imbracam un nou-nascut pe timp de vara?

Cum îmbrăcăm un nou-născut pe timp de vară?

Ai crede că îmbrăcarea unui nou-născut vara este ceva ușor. La urma urmei, îmbrăcarea unui nou-născut în timpul iernii este dificilă, nu? Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla vara? Se bronzează? Cu siguranta nu. Lucruri rele și periculoase se pot întâmpla dacă nou-născutul nu este îmbrăcat corespunzător...

- vei citi:
Îmbrăcăminte de vară, dar fii pregătită pentru schimbările de temperatură
Caută semne de disconfort
Sfaturi pentru a îmbrăca nou-născutul vara

Îmbrăcăminte de vară, dar fii pregătită pentru schimbările de temperatură

Vara înseamnă adesea o mulțime de activități în aer liber cum ar fi zile la plajă, grătaruri, reuniuni de familie și picnicuri în parc. În cea mai mare parte înseamnă zile frumoase, lungi, cu soare arzător. Din păcate, nou-născutul tău se poate supraîncălzi, se poate deshidrata, poate fi ars de soare și chiar poate suferi daune solare.

Îmbrăcarea nou-născutului vara poate fi un lucru complicat, deoarece temperatura nou-născutului se poate schimba într-o clipă.

Se pare că diferitele straturi de haine sunt singura cale de a îmbrăca „corect” un nou-născut. Vremea este capricioasă - acum apare o briză, soarele se pate ascunde în spatele norilor, poate ploua, poate bate un vânt mai rece sau se poate încălzi mai tare. Nu știi niciodată, așa că este mai bine să îmbrăci nou-născutul în straturi pentru orice eventualitate.

Citeste si: Protecția solară pentru bebelușii sub 6 luni și mai mari: ce trebuie să știe părinții

Caută semne de disconfort

Când ești cu nou-născutul afară în timpul verii, verifică-l adesea  pentru semne de supraîncălzire. Verifică dacă are pielea caldă, erupții, sau dacă este obosit și morocănos. Acestea sunt toate semnele unui copil supraîncălzit. Cu siguranță nu vrei ca puiul tău să sufere un atac de căldură.

Dr. Kathleen Alfano, fost director de cercetare a copilului la Fisher-Price, a subliniat că părinții își cunosc cel mai bine propriul copil și ar trebui să caute semne de incomoditate. „Ai încredere în propria intuiție”, a spus dr. Alfano pe site-ul companiei. „Mamele s-au obișnuit rapid să citească nivelul de confort al copilului lor și sunt capabile să spună când copilului îi este prea cald sau prea frig.”

Când soarele este prea puternic, ține copilul înăuntru sau la umbră. Dacă nu există nicio umbră disponibilă, folosește o umbrelă sau ține-l sub un baldachin sau copertină. Dar să NU acoperi căruciorul cu o pătură niciodată! Este extrem de periculos.

Sfaturi pentru a îmbrăca nou-născutul vara

Body-urile din bumbac alb - body-urile din bumbac alb sunt singura piesă universală din toate ținutele nou-născuților. Pot fi purtate simple, oriunde și oricând.

Pantaloni scurți - poți opta pentru o pereche de pantaloni scurți din tricot ușor sau din bumbac. Nu numai că vor completa o ținută, ci lasă și picioarele bebelușului să fie expuse și libere, pentru a le menține răcoroase.

Salopete - Dacă ai o fetiță, o poți îmbrăca într-o ținută ușoară din bumbac, precum o rochiță, iar dacă ai un băiețel, salopetele sunt perfecte.

Pune-i o pălărie - bebelușii nou-născuți trebuie păstrați la umbră, dar dacă ești afară pentru un pic pe plajă, pune-i o șapcă de baseball sau o pălărie ușosră de bebeluș pe cap.

Frigul din interior - în unele case (precum a noastră), temperatura este menținută destul de rece în acele luni calde, lungi și extenuante de vară. Este întotdeauna o idee bună să-i pui un pulover ușor, poate niște șosete.

Ora de culcare - Indiferent ce anotimp este, îmbracă-ți copilul nou-născut pentru climatul din casă, în care va dormi, nu pentru temperatura de afară. Dacă în casă este rece, îmbracă-ți copilul cu mâneci lungi sau acoperă-l cu o pătură. Dacă în casă este mai cald, îmbracă copilul în ceva mai ușor.

Care este sfatul vostru? Cum vă îmbrăcați voi nou-născuții vara?

Citeste si:

Iesim cu bebelusul afara in caldura verii? Acoperim caruciorul? Cu ce si cum ne asiguram ca bebe nu se supraincalzeste

Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere.
Balaceala in mare la mica adancime este divina, insa doar cativa centimetri de apa pot fi un motiv de ingrijorare. Copii cu varsta cuprinsa intre 12-36 luni au cel mai mare risc de inec, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Pentru un bebelus, exista atat de multe atractii, mirosuri si sunete de care se pot bucura la malul marii, iar ca parinte va veti dori sa il stiti in siguranta. Acestea fiind spuse, exista cateva lucrui pe care le puteti face pentru a va proteja copilul de inec. Iata sfaturile de la Desprecopii.com:


7 beneficii ale marii asupra bebelusului

Da, cateva zile la mare cu un bebelus poate aduce surprinzator de multe beneficii atat pentru parinti dar si pentru bebelusi.

Daca pleci cu bebelusul la mare - ca proaspata mamica trebuie sa stii ca nu va mai fi ca altadata - nu mai poti lenevi pe plaja cu un cocktail in mana - ai deja alt program, pentru ca nu mai poti sta decat 2-3 ore dimineata sau seara ... si trebuie sa fii cu ochii si mainile pe bebelus (mai ceva decat pe o butelie...)

Avatajele pentru tine - este ca vei vedea marea si vei simti acel aer de libertate ... chiar daca acum in alte conditii citeste mai departe aici.

Bebelusul la plimbare: de citit

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Trebuie sa poarte bebelusul intotdeauna o caciulita? Afla cand si de ce
Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelus
Cum alegeti un hotel child friendly?
9 boli care se pot lua de pe plaja
Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului
Canicula: cum protejam bebelusul de caldura verii, sfaturi importante

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII