Mămici, aceasta este temperatura ideală în cameră pentru un nou-născut.

Mamici, aceasta este temperatura ideala in camera pentru un nou-nascut.

Mămici, aceasta este temperatura ideală în cameră pentru un nou-născut.

A veni cu un bebe nou-născut acasă este un motiv uriaș de bucurie dar și un motiv de multe neclarități care provoacă stres - mai ales când vine vorba de crearea unui mediu de dormit confortabil și sigur.

Pentru un somn linistit și in siguranță, pe lângă faptul că te asiguri că pui copilul să doarmă pe spate, este important să iei în considerare și temperatura camerei în care va dormi. Iată de ce...

- vei citi:
Importanța temperaturii în camera bebelușului
4 moduri de a reduce riscul de SIDS în camera bebelușului
Semne că bebelușului tău îi este prea cald sau prea rece
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Importanța temperaturii în camera bebelușului

O cameră mai rece poate scădea temperatura corpului prea mult. Dar un dormitor supraîncălzit poate crește riscul de apariție a sindromului de moarte subită a sugarului (SIDS), mai ales dacă bebelușul doarme în haine ceva mai groase.

Reglarea temperaturii în camera bebelușului este un pas important în prevenirea SIDS și asigurarea faptului că nou-născutul tău doarme în siguranță. În timp ce există o serie de factori asociați cu SIDS, acest sindrom este în mare parte asociat cu supraîncălzirea. De fapt, studiile au arătat că supraîncălzirea în lunile de iarnă crește probabilitatea de SIDS.

În linii mari, SIDS apare atunci când un bebeluș este incapabil să se trezească când ceva nu merge bine din punct de vedere fiziologic. În consecință, în loc să strige sau să plângă, un bebeluș supraîncălzit va rămâne cel mai probabil tăcut. Până când părinții ajung la bebeluș, este posibil ca problema să fi trecut deja într-o situație de criză. Deoarece temperaturile mai ridicate îngreunează trezirea unui bebeluș la stimuli externi. Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă să menținem camera bebelușului la temperaturi mai scăzute și să evităm îmbrăcarea copilului prea gros atunci când îl punem la culcare.

Nu uita că bebelușii prematuri își reglează temperatura corpului mult mai greu și prezintă un risc crescut pentru SIDS. Deci, este deosebit de important să acorzi o atenție deosebită temperaturii camerei și să-l îmbraci corespunzător.

4 moduri de a reduce riscul de SIDS în camera bebelușului

Menține o temperatură ideală pentru somn

Majoritatea pediatrilor recomandă o temperatură de 20-22 grade Celsius. Dar fiindcă termostatul din camera principală a casei arată 22C, nu înseamnă că în camera bebelușului este aceeași temperatură.

Deși poți măsura temperatura din camera copilului cu un senzor de cameră (iar unele monitoare video pentru copii oferă acum această caracteristică), menținerea unei temperaturi constante care să fie confortabilă pentru un adult în îmbrăcăminte normală, de asemenea, este suficientă. Dacă îți este rece sau prea cald, atunci probabil că temperatura nu este potrivită nici pentru copil.

Pentru a ușura monitorizarea temperaturii, poți lua în considerare împărțirea camerei cu copilul. De fapt, AAP recomandă plasarea unui pătuț cu o saltea fermă în camera ta, pentru cel puțin primele șase luni din viața copilului.

Citeste si: Riscurile dormitului cu bebelusul in acelasi pat

Pentru a menține temperatura camerei potrivită pentru bebeluș, va trebui să încălzești casa iarna și să o răcorești vara, în timp ce îmbrăci copilul corespunzător pentru acea temperatură.

Sfaturi pentru vreme caldă - Câteva sugestii pentru a face față temperaturilor mai calde vara:

Menține locuința și, în special, camera în care doarme copilul, la sau sub 22 de grade Celsius. Totuși, pot să apară temperaturi de până la 23.8C - pot fi acceptabile în timpul verii - dar asigură-te că îmbraci copilul în mod corespunzător.

Evită să pui bebelușul în calea fluxului de aer dacă ai aer condiționat, deoarece tinde să fie mai rece.

Îmbracă copilul cu haine mai ușoare.

Deschide ușa dormitorului și o fereastră dacă este în siguranță.

Nu pozitiona un ventilator direct către copil.

► Citeste aici multe sfaturi utile Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Sfaturi pentru o vreme rece

În mod similar, în lunile mai reci, ar trebui să ajuți copilul să-și mențină o temperatură consistentă. Iată câteva sugestii pentru a face față temperaturilor mai reci în timpul iernii:

Evită să pui căciulă bebelusului în timp ce este în interior, deoarece capul este important în reglarea temperaturii corpului; bebelușii nu se pot răci la fel de ușor cu o căciulă pe cap și există riscul ca aceasta să cadă pe fața copilului.

Îmbracă copilul într-un strat suplimentar doar dacă așa ești îmbrăcat și tu și te simți comod.

Nu lăsa în patuțul copilului cuverturi, perne și pături, deoarece bebelușul le poate trage accidental și se poate supraîncălzi sau chiar sufoca.

Nu pune pune niciodată o sursă de încălzire lângă copil și nu lăsa nici o sursa de căldura să sufle direct asupra sa.

Cum să îmbrăcăm nou-născutul pentru somnic?

Când vine vorba de îmbrăcarea nou-născutului pentru somnic, nu uita că simplu este cel mai bun și cel mai sigur. Îmbracă-ți bebelușul într-un strat de bază, de exemplu un body întreg doar și evită căciulițele, șosetele și alte accesorii.

AAP recomandă ca bebelușii să fie îmbrăcați ușor pentru somn și ca temperatura camerei să fie menținută la un nivel confortabil pentru un adult îmbrăcat lejer. În general, ar trebui să îmbraci copilul cu un strat mai mult decât ceea ce porți tu în același mediu. De asemenea, AAP recomandă, de asemenea, să nu utilizezi pături în pătuț.

După ce îți pui bebelușul la somn, verifică-l periodic pentru a fi sigur că nu este prea cald sau prea rece. Dacă pielea copilului tău se simte vreodată fierbinte sau transpirată, îndepărtează unul sau mai multe straturi de îmbrăcăminte, după cum este necesar.

Semne că bebelușului tău îi este prea cald sau prea rece

Bebelușii nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului la fel ca adulții, așa că este important pentru părinți să recunoască și să răspundă la aceste semne.

Reține că, atunci când bebelușului îi este prea cald, este mai probabil să devină neliniștit, ceea ce-i afectează somnul.

Pentru a verifica dacă copilului îi este prea cald sau prea rece, pune două degete în jurul gâtului și urechilor. Dacă urechile copilului tău sunt roșii sau fierbinți sau dacă gâtul este cald și transpirat, copilului tău îi este prea cald.

Schimbă bebelușul în haine mai ușoare, aerisește camera, sau ambele. Dacă te preocupă în mod deosebit că bebelușului îi este prea cald, oferă-i lapte formulă sau lapte matern pentru hidratare, pe lângă mutarea sa într-o cameră mai răcoroasă. Poți chiar să-i faci o baie cu buretele, în apă călduță.

Contactează medicul dacă copilul varsă, are febră sau prezintă o schimbare a stării de spirit, cum ar fi iritabilitate, sau dacă este letargic. Și, sună imediat la 112 dacă copilul tău pare amețit sau nu răspunde la stimuli.

În ceea ce privește un bebeluș cărui îi este prea rece, poți verifica în același mod. Atinge gâtul, urechile și chiar mâinile / picioarele bebelușului. Deși mâinile și picioarele sale sunt de obicei mai reci decât restul corpului, în special în stadiul nou-născutului, mâinile și picioarele extrem de reci ar putea fi un indicator că bebelușului îi este prea rece.

De asemenea, un copil rece va avea pielea mai palidă decât în ​​mod normal, poate deveni agitat sau din contră, prea liniștit, tăcut. Fii atent la acțiunile bebelușului tău și, dacă ceva pare ieșit din comun, nu ezita să contactezi medicul pediatru.

Dacă ești ca majoritatea părinților, probabil îți faceți griji că bebelușului îi este frig fără pătură, mai ales în lunile de iarnă. Cercetările au arătat însă, că bebelușii dorm mai bine atunci când nu sunt acoperiți și nu le este prea cald. În plus, asta reduce șansele de SIDS.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

ncepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. AIci vei gasi DIAGRAMA DE SOMN A BEBELUSULUI.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus?

Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Citeste pe larg multe raspunsuri la intrebarea: Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme


Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII