Bebe avea obstrucție de canal lacrimal. Iată experiența noastră - jurnal de mami de bebe

Bebe avea obstructie de canal lacrimal. Iata experienta noastra - jurnal de mami de bebe

Bebe avea obstrucție de canal lacrimal. Iată experiența noastră - jurnal de mami de bebe

Ajunsă acasă cu bebe si observând încă din maternitate că bebe nu deschide bine ochii - fiind prinși de o pieliță subțire aproape transparentă am fost îngrijorată din maternitate și de la medicul de familie mi s-a spus că acea piele o să se rupă singură și bebe o să deschidă ochii si sa nu imi fac probleme.

Si totusi - ceva îmi spunea că nu este în regulă așa că pentru liniștea mea și binele lui Matei am decis să iau legătura cu un oftalmolog de urgență care să mă liniștească și să îmi spună ce e de făcut în continuare. Iata experienta mea.

Astăzi o să vă povestesc experienta mea cu obstructia (imperforatia) de canal de lacrimal și bridele la nou născuți.

Ajunsă acasă cu bebe si observând încă din maternitate că bebe nu deschide bine ochii - fiind prinși de o pieliță subțire aproape transparentă am fost îngrijorată din maternitate și de la medicul de familie mi s-a spus că acea piele o să se rupă singură și bebe o să deschidă ochii si sa nu imi fac probleme. Si totusi - ceva îmi spunea că nu este în regulă așa că pentru liniștea mea și binele lui Matei am decis să iau legătura cu un oftalmolog de urgență care să mă liniștească și să îmi spună ce e de făcut în continuare.

Nu am mai stat pe gânduri și am apelat la ajutor deși nu era ceva grav dureros sau care să impună urgență medicală.

Probabil s-au mai confruntat si alte mamici cu așa ceva deși nu au știut ce înseamnă asta ori s-au rupt de la sine fara sa se alarmeze . 

Am să încep prin a explica ce înseamnă bride și imperforatia de canal lacrimal.

În primul rând unii nou născuți nu au încă canalul lacrimal desfundat asta înseamnă că secrețiile nu se pot scurge normal prin urmare secrețiile rămân în ochișorii nou născutului si se usucă sau se scurg în colțul extern al ochilor iar bridele rezultă o piele nevascularizată sub forma unei pielite care ține ochișorii bebelușului lipiți. Insa nu toți copiii au imperforatie sau bride - depinde de dezvoltarea lor intrauterină.

Noi am fost acel caz în care s-au regăsit ambele - așadar m-am văzut nevoită să consult un oftalmolog de specialitate neonatologică și să îmi spună cum să tratez sau să înlătur problema.

Am avut noroc cu o colegă de a mea care lucrează la oftalmologie și am putut lua legătura cu profesor conferențiar doctor Monica Pop, un oftalmolog cu experiență și renume.

Am scris pe mail și i-am trimis și câteva poze, iar rezultatul nu a întârziat să apară. Am fost programată la consultație la Spitalul Clinic de Oftalmologie din București și în urma controlului doamna doctor a decis că este cazul să facem și o mică intervenție la ochișori, nu foarte complicată ci pur și simplu a tăia pielița care nu îi lăsau ochișorii să se deschidă.

Am fost foarte fericită să constat că bebe Matei nu a plâns deloc, ba chiar a fost foarte cumințel reușind astfel să deschidă mari ochișorii imediat după intervenție.

Până atunci nu știam ce culoare aveau ochișorii lui sau cum arătau deschiși căci mereu privea doar printre bridele avute.
Doamna doctor a spus că nu necesită nici un fel de tratament picături,plasturi sau orice altceva la ochișori și m-a  învățat cum se face masajul la ochișori pentru a desfunda canalul lacrimal (il gasiti si pe youtube).

Totul este bine când se termină cu bine !

Am avut parte și de data aceasta de doctori pricepuți care să îmi rezolve problema întâlnită!

Așadar pentru mămicile care trec prin așa ceva le spun să nu se îngrijoreze și să consulte un medic  oftalmolog pentru a rezolva această problemă în primele săptămâni de viață ale micuților!

► Despre un bebe nou nascut, citeste si

Infasatul bebelusului - cele mai bune metode si tehnici de a infasa un bebelus si cum o facem corect

Bebelusul nou-nascut: schimbarile majore prin care trece in primele zile dupa nastere

10 sfaturi de siguranta la baita bebelusului

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica de la Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII