Nasterea naturala este superioara? E alegerea perfecta? Iata 5 mituri despre nasterea naturala si sfatul medicului

Nasterea naturala este superioara? E alegerea perfecta? Iata 5 mituri despre nasterea naturala si sfatul medicului

Nasterea naturala este superioara? E alegerea perfecta? Iata 5 mituri despre nasterea naturala si sfatul medicului

Nu, nașterea naturală nu este superioară. Se intampla si necazuri mari la nasterea naturala. Desi este alegerea naturii inca din cele mai vechi timpuri, mortalitatea materna era foarte mare pe vremuri.
Dacă am lăsa toate femeile să nască fără nicio intervenție medicală, unele ar muri, sau bebelușii lor.- spune  dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog.

Nașterea naturală este nașterea fără nicio intervenție medicală, inclusiv pentru ameliorarea durerii. Iata  5 mituri despre nasterea naturala si sfatul medicului ginecolog.

- vei citi: 5 dintre cele mai comune mituri despre nașterea naturală
Nașterea naturală este superioară
Nașterea naturală oferă femeii un control mai mare
La o naștere naturală, corpul unei femei știe exact ce să facă
Nașterea naturală este mai riscantă decât nașterea medicamentoasă
Nașterea naturală are loc doar acasă

5 dintre cele mai comune mituri despre nașterea naturală.

Nașterea naturală este superioară

Pentru unele femei, nașterea unui copil pe cale vaginala, fără medicamente pentru ameliorarea durerii sau alte intervenții este un act de mandrie. Acest tip de nastere se numeste nastere naturala.

Insa, pentru unele femei  - aproximativ 15 la sută dintre femeile gravide, o naștere vaginală, cu atât mai mult o naștere naturală, nu este posibilă din cauza complicațiilor preexistente. Pe de alta parte, pentru multe femei, nasterea naturala este unica posibilitate pe care si-o doresc la aducerea bebelusului pe lume dar - exista o tendinta oarecum falsa de a crede că o naștere naturală 100 la sută este oarecum superioară - spune  dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog.

Nu există nicio dovadă științifică că o nastere naturala este într-adevăr mai buna pentru bebeluș”. „De asemenea, naștere naturală nu înseamnă că femeia este mai puternică sau este o mamă mai bună”.

Citeste 7 beneficii ale nasterii naturale

Nașterea naturală oferă femeii un control mai mare

Travaliul este imprevizibil. Orice obstetrician sau moașă poate confirma că nașterea decurge rar exact așa cum și-a propus femeia insarcinata. A avea un copil fără intervenții medicale nu schimbă acest fapt. Ceea ce poate da un control mai mare femeii asupra procesului de naștere este stabilirea unei relații cu medicul care urmează să o asiste la naștere.

Aceasta include o discuție despre cum poate decurge nașterea, altfel decât modul în care cuplul a planificat-o, precum și discutarea opțiunilor pentru planurile B și C și clarificarea așteptărilor, cu mult înainte de începerea travaliului. Citeste: Travaliul de la A la Z - GHID complet

La o naștere naturală, corpul unei femei știe exact ce să facă

Există multe variante ale acestei afirmații, precum „este menirea corpului unei femei să facă asta” și „femeile au născut fără asistență medicală de când lumea...”. Problema cu toate acestea este că nu se spune că femeile mureau la naștere încă din vremuri imemoriale și că rata mortalității materne (și a sugarului) a scăzut drastic o dată cu intervențiile medicale. „Da, nașterea este un proces fiziologic normal”, „Dar dacă am lăsa toate femeile să nască fără nicio intervenție medicală, unele ar muri, sau bebelușii lor.”- spune  dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog.

Nașterea naturală este mai riscantă decât nașterea medicamentoasă

Nu există statistici care să demonstreze că o naștere naturală este mai riscantă decât o naștere cu ameliorarea durerii (anestezie).  Nasterea devine riscanta atunci cand femeia insarcinata adopta o atitudine de refuz al oricatei interventii in sala de nasteri si refuză să se adapteze în mers. „Cred că cel mai bun lucru pe care îl poate face o femeie în sala de naștere este flexibilitatea ei”, - spune  dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog.

Citeste Vrei sa ai o nastere naturala? Iata 10 sfaturi care te pot ajuta - sfatul medicului.

Nașterea naturală are loc doar acasă

In unele tari - ca Olanda de pilda, multe nașteri naturale sunt, de asemenea, nașteri la domiciliu dar nu este singura opțiune. Un cuplu poate alege, de asemenea, să aibă o naștere naturală la un spital cu un medic obstetrician. Moasele, care acționează ca susținători pentru planul dorit de naștere al unui cuplu, precum și pentru sprijin fizic și psihic, sunt binevenite în majoritatea spitalelor, în timp ce alții încurajează nașterile cu moașele.

O altă opțiune este naștere la un centru de naștere, un cadru asemănător conceput special pentru naștere. Unele centre de naștere sunt independente și nu sunt afiliate cu niciun spital. Altele sunt situate în spitale sau au relații de lucru strânse cu un spital din apropiere. Alegerea locului de naștere este una personală și este diferit pentru fiecare cuplu. Citeste: 11 Lucruri pozitive care se intampla la nasterea acasa

10 Sfaturi pentru o nastere naturala

Nasterea naturala este alegerea naturii in ceea ce priveste nasterea copilului. Cu alte cuvinte, nasterea naturala este o modalitate de a lasa natura sa-si urmeze cursul firesc, fara nicio interventie tehnologica.Alegerea asupra modalitatii in care veti naste, este o decizie foarte personala. Fiecare o face intr-un mod diferit. Nu exista experiente identice.

Daca vrei sa ai o nastere naturala, iata 10 sfaturi care te pot ajuta ...

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Desprecopii - material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII