Scaunele auto pentru bebelusi si copii. Greselile majore pe care le fac parintii si care le pot pune viata in pericol.

Scaunele auto pentru bebelusi si copii. Greselile majore pe care le fac parintii si care le pot pune viata in pericol.

Scaunele auto pentru bebelusi si copii. Greselile majore pe care le fac parintii si care le pot pune viata in pericol.

Achiziționarea unui scaun auto pentru copilul vostru - fie ca este bebelus sau mai maricel  -  este un lucru crucial, dar mulți părinți fac aceste greșeli comune dar riscante.

Părinții au multe de învățat când vine vorba de a-și pune copilul pe un scaun auto. Iată câteva dintre cele mai mari greșeli pe care le fac părinții:

- vei citi:
Îmbrăcarea copiilor prea gros
Atenție - scaunele auto se împart pe grupe de greutate
Părinții nu verifică recall-urile (rechemările)
Întoarcerea scaunului spre sensul de mers prea curând
Centurile au rolul lor și trebuie folosite corect
Scaunele pot fi de dimensiuni greșite
Părinții nu citesc manualul de instrucțiuni
Scaunul de masina pentru bebelusi - greseli pe care nu trebuie sa le faci

Îmbrăcarea copiilor prea gros

Potrivit site-ului Fatherly.com, parintii tind să facă greșeala de a-și pune copiii în scaunul auto îmbrăcați în geci voluminoase  - in sezonul rece. Dar acestea nu sunt indicate dacă bebe sau copilul se află pe un scaun auto! În medie, un copil în haine de genul acesta este de fapt la patru centimetri distanță de hamul de pe scaunul auto, din cauza materialelor voluminoase care se află pe corpul său. Practic, acest lucru poate face scaunul inutil. 

Atenție - scaunele auto se împart pe grupe de greutate

Părinții tind să uite să mai verifice greutatea și înălțimea copilului.

Prin urmare, una dintre greșelile pe care mulți dintre ei o fac este a nu mai verifica dacă scaunul auto pe care îl folosesc este unul pentru o varsta sau greutate pe care copilul a depasit-o. Există însă un mod în care părinții își pot reaminti să verifice astfel de lucruri: pot seta un memento pe telefon care să le amintească să vadă dacă copilul lor este deja prea mare pentru scaunul auto folosit. Dacă da, s-ar putea să fie timpul pentru unul nou.

Părinții nu verifică alertele de siguranta de la producatori

Există o mulțime de articole pentru copii care primesc alerte de siguranta de la producatori în fiecare an și acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de lucruri destinate bebelușilor și copiilor. De obicei, obiectele care sunt in alerta reprezintă un risc pentru siguranța copilului. Prin urmare, părinții ar trebui să se informeze dacă scaunul auto pe care îl folosesc a avut recent alerta de siguranta. Cu toate acestea, din nefericire este un lucru pe care mulți părinți nu îl fac.

Întoarcerea scaunului spre sensul de mers prea curând

Multe organizații sugerează că părinții ar trebui să-și țină copiii pe un scaun de mașină orientat cu spatele spre sensul de mers pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Cu toate acestea, una dintre greșelile (și grave) comune pe care părinții au tendința să le facă este să întoarcă scaunul spre sensul de mers mult prea curând.

Este recomandat ca un copil să stea cu spatele la sensul de mers până când implineste vârsta de 2 ani sau până când este prea mare pentru acel scaun. Mulți părinți vor să își poată vedea bebelușii în timp ce sunt în mașină, dar acest lucru poate fi periculos și nu merită.

Este important ca părinții să respecte aceste recomandări!

Centurile au rolul lor și trebuie folosite corect

Centurile sunt cele mai importante. În plus, una dintre greșelile obișnuite pe care le fac părinții atunci când își pun copilul pe un scaun auto are de-a face cu centurile. Potrivit parents.com, există o serie de lucruri pe care unii părinți nu le fac bine când vine vorba de centuri. De exemplu, s-ar putea să nu le strângă suficient sau să le pună într-o poziție greșită. Aceste centuri nu trebuie să fie prea lejere/libere și ar trebui să fie în poziția corectă.

Scaunele pot fi de dimensiuni greșite

Găsirea scaunului auto potrivit pentru un copil este un lucru foarte important. Una dintre greșelile părinților are ceva de-a face cu dimensiunea scaunului, precum și cu cea a copilului. Unii părinți ajung să achiziționeze un scaun de dimensiuni greșite pentru copilul lor. Este important să-l alegeți pe cel care se potrivește exact cu înălțimea și greutatea copilului.

Părinții nu citesc manualul de instrucțiuni

Există o mulțime de probleme pe care le putem evita dacă citim manualul de instrucțiuni al produsului achiziționat. Scaunele auto nu fac excepție!

Potrivit people.com, acest lucru îi va ajuta pe părinții să cunoască toate detaliile importante despre scaunul pe care l-au selectat. De asemenea, ar trebui să verifice manualul vehiculului, deoarece are informații despre așezarea scaunelor auto. A nu citi manualul de instrucțiuni este o greșeală.

Scaunul de masina pentru bebelusi - greseli pe care nu trebuie sa le faci

Atâta vreme cât nu este intr-un scaun de sigurantă si nu poartă centuri, bebelușul poate fi accidentat grav de airbaguri și scaune și poate fi proiectat prin parbriz.

In continuare avem informații despre tipurile de scaune pentru bebeluși si copilași, și care sunt acele greșeli pe care NU ai voie sa le faci.

Citeste si

5 sfaturi pentru alegerea unui scaun de masina pentru copii

11 reguli pentru prevenirea unor accidente grave copilului mic

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII