Copiii au nevoie de creme de soare diferite de cele pentru adulți?

Copiii au nevoie de creme de soare diferite de cele pentru adulți? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Bebelușii au bariera cutanată în dezvoltare, este mult mai fragilă decât pielea adulților, în special când vine vorba despre efectele dăunătoare ale razelor UV: deoarece stratul pielii este mai subțire, este mult mai vulnerabilă la impactul acestora la nivel celular.

Cu un sistem de pigmentare aflat încă în dezvoltare, aceasta nu are sistemul de auto-apărare care, în cazul adulților, ajută la protejarea pielii împotriva razelor UV.

Copiii au nevoie de creme de soare diferite de cele pentru adulți?  
Ne raspunde la aceste intrebari dna dr. Doina Tabacila, Medic Primar Dermatologie - Clinica Medicover Victoriei - Bucuresti.

Pielea copiilor este vulnerabilă la arsurile solare

Pielea celor mici, în special cea a bebelușilor, este vulnerabilă la arsurile solare, între 50% și 80% din efectele dăunatoare legate de soare având loc în copilărie sau adolescență. Pentru a-i proteja de iritații și reacții alergice, este necesar să alegem un produs de protecție solară special recomandat de un dermatolog.

Cremele speciale pentru protecția solară a celor mici trebuie să fie testate atât din punct de vedere dermatologic cât și pediatric, cu formule hipoalergenice, ceea ce înseamnă că riscul apariției unei alergii din cauza ingredientelor este minim.

O altă caracteristică a cremei pentru copii ar trebui să fie legată de ușurința cu care se aplică, luând în calcul nerăbdarea celor mici

Alegerea unui produs de protecție solară rezistent la apă se impune doar în cazul copiilor mai mari când mergeți în vacanță și își petrec mult timp în apa mării sau în piscină.

De reținut că protecția solară se recomandă pe tot parcursului anului, nu doar când mergem la mare sau la piscină.

Cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru bebeluși și copii?

Bebelușii și copiii au nevoie de soare, dar cercetările medicale în domeniu au demonstrat că expunerea repetată și neprotejată la ultraviolete (UV), încă din copilărie, poate provoca diverse leziuni la nivelul pielii. Arsurile solare suferite la vârste mici reprezintă una dintre cauzele apariției la vârsta adultă a melanomului – cel mai sever tip de cancer de piele... mai departe

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII