Cuburi de lapte matern impotriva virusului SARS-COV2? Iata de ce anticorpii din laptele matern pot oferi protectie.

Cuburi de lapte matern impotriva virusului SARS-COV2? Iata de ce anticorpii din laptele matern pot oferi protectie.

Cuburi de lapte matern impotriva virusului SARS-COV2? Iata de ce anticorpii din laptele matern pot oferi protectie.

Cuburi inghetate de lapte matern impotriva virusului COVID-19? Iata de ce anticorpii din laptele matern pot oferi protectie.

O stire de azi care a venit din partea cercetatorilor de la Universitatea de Medicina din Amsterdam Olansa - aduce in prim plan rolul magic al laptelui matern.

Cuburi de lapte matern inghetat - împotriva coronavirusului? Cercetatorii au sperante ...

O stire de azi care a venit din partea cercetatorilor de la Universitatea de Medicina din Amsterdam Olansa - aduce in prim plan rolul magic al laptelui matern.

Cercetătorii olandezi au demonstrat ca laptele matern de la femeile infectate anterior cu coronavirusul COVID-19 - conține anticorpi împotriva acestei boli. Într-un mediu de laborator, aceste substanțe sunt suficient de puternice pentru a neutraliza coronavirusul. Întrebarea este dacă acest lucru funcționează și în corpul uman, iar cercetătorii sunt plini de optimism.

Se știe că laptele matern conține anticorpi si ca joaca un rol esential in dezvoltarea sistemului imunitar al bebelusului. Acesti anticorpi sunt produsi de mama și protejează copiii nou-născuți împotriva infecțiilor respiratorii. Acum se srie ca anticorpii mamei împotriva coronei pot ajunge și în laptele matern.

Banca de lapte matern

O cercetatore de la la banca de lapte matern Breastmilk Bank din Amsterdam UMC a declarat intr-o emisiune de mare audienta din Olanda ca a primit un e-mail în primăvara acestui an de la un donator, care este și medic. Donatorul s-a întrebat dacă laptele matern al femeilor care au fost infectate cu corona conține anticorpi împotriva coronei.

Astfel, spitalul pentru copii Emma, ​​parte a Centrului Universitar de Medicina din Amsterdam, a început un studiu. Inițial, treizeci de femei au fost solicitate să doneze lapte matern, femei care au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus. Într-adevăr, anticorpii au fost găsiți în laptele lor.

Chiar și după încălzirea laptelui (pasteurizare) acești anticorpi erau încă prezenți. Acest lucru este important, deoarece laptele matern nu poate fi utilizat de alte persoane decât după pasteurizare.

Cuburi de lapte matern

„Acum trebuie să facem un pas mai departe”, a spus alt cercetatori - directorul Hans van Goudoever de la Spitalul de Copii Emma. "Coronavirusul intră mai întâi în gât și nas. Acolo intră în celule și se înmulțește. Apoi, călătorește încet în plămâni și produce pneumonie și te îmbolnăvești. Dacă poți opri virusul să intre în acea celulă- putem sa prevenim imbolnavirea. 

Cercetătorii cred că au o soluție. "Vrem ca anticorpii să fie în contact cu mucoasele umane ale gatului cât mai mult timp pentru a crea cu adevărat acel strat protector", a spus Van Keulen. "Când îl bei, efectul dispare repede. Ideea noastră este să-l oferim sub formă de cuburi de gheață, astfel încât să dureze puțin, să existe un contact mai lung cu membranele mucoase pentru a crea acel strat de imunitate."

Grupuri vulnerabile

Desi pare greu de realizat, ideea nu este imposibila. Într-un laborator, anticorpii din laptele matern pot neutraliza virusul. Dar funcționează și la oameni? Sunt necesare mai multe cercetări pentru acest lucru.
Nu va fi posibilă protejarea întregii populații cu anticorpi proveniti din laptelui matern. Nu este suficient lapte de acest gen pentru asta.

E nevoie de multi voluntari

Spitalul pentru copii Emma vrea să recruteze o mie de femei care sunt dispuse fiecare să doneze 100 de mililitri de lapte matern. Cercetătorii doresc să folosească acest lucru pentru a determina ce procent din laptele matern donat conține anticorpi. O femeie nu trebuie să fi fost infectată pentru a dona. Femeile care au fost infectate neobservate pot, de asemenea, să fi produs anticorpi care pot fi găsiți în lapte.

Un purtător de cuvânt al Amsterdam UMC spune că deja foarte multe multe înregistrări de voluntariat au fost deja primite, atât prin e-mail, cât și prin telefon.

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Copiii sub 5 ani au o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât adulții

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem - posibil legat de COVID-19 - o alerta pentru parinti

Grupa de sange si complicatiile bolii Covid-19 - iata ce legaturi exista

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

sursa:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII