"Răspânditorii tăcuți" de Coronavirus: copiii care par sănătoși pot fi mai contagioși decât adulții bolnavi

"Răspânditorii tăcuți" de Coronavirus: copiii care par sănătoși pot fi mai contagioși decât adulții bolnavi

Studiile încep să arate cât de contagioși pot fi copiii infectați, chiar și cei fără simptome! Constatările ar putea avea implicații asupra planurilor de redeschidere a școlilor în mijlocul unei pandemii.

Studiul publicat recent în Journal of Pediatrics afirmă că „răspânditorii tăcuți” de Coronavirus - referindu-se la copiii care par sănătoși - pot fi mult mai contagioși decât adulții bolnavi.

- vei citi:
Copiii nu sunt imuni la Covid-19
Am ajuns la concluzia eronată că marea majoritate a persoanelor infectate sunt adulți
Copiii sunt „răspânditori tăcuți” ai Covid-19
Doar jumătate dintre copiii testați pozitiv pentru Covid-19 aveau febră!

Copiii nu sunt imuni la Covid-19

Copiii nu sunt imuni la Covid-19, ba chiar pot juca un rol important în răspândirea virusului în comunității decât se credea anterior, ne informează un nou studiu.

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts și Spitalul General de Masă pentru copii, au descoperit că dintre 192 de copii, 49 au fost testați pozitiv și au avut un nivel semnificativ mai mare de virus pe căile respiratorii decât adulții spitalizați în unitățile de terapie intensivă, potrivit studiului publicat joi în Journal of Pediatrics.

Copiii nu sunt imuni la această infecție, iar simptomele lor nu se corelează cu expunerea și infecția”, a spus dr. Alessio Fasano, autor principal și director al Mucosal Immunology and Biology Researcher Centrede de la Spitalul General Massachusetts.

Studiul a cuprins copii cu vârste între 0 și 22 de ani, care au ajuns la o clinică sau un spital și au fost suspectați de SARS-CoV-2, virusul care cauzează Covid-19. Fasano a spus că unii copii au fost aduși în aceste unități după ce au prezentat simptome, dar alții nu au prezentat simptome și au fost aduși pentru că au fost în contact cu o persoană infectată sau au trăit în ceea ce a fost considerată o zonă cu risc ridicat.

Am ajuns la concluzia eronată că marea majoritate a persoanelor infectate sunt adulți

„În timpul acestei pandemii Covid-19, am examinat în principal subiecți simptomatici, așa că am ajuns la concluzia eronată că marea majoritate a persoanelor infectate sunt adulți”, a spus el. „Nu ar trebui să eliminăm copiii ca potențiali răspânditori de acest virus.

În timp ce numărul copiilor testați pozitiv poate fi un șoc pentru unii, dr. Roberta DeBiasi, șefa secției de boli infecțioase pediatrice de la Spitalul Național pentru Copii din Washington DC, a declarat că nu este surprinsă.

„Știm de la alte boli respiratorii, că cei mici (copiii în general) sunt cunoscuți ca vectori în comunitate
”, a spus ea. Cu toate acestea, ea a adăugat că acest studiu a fost unic, deoarece a fost un pas mai departe pentru a cuantifica încărcătura virală. Autorii studiului au contestat ipoteza actuală potrivit căreia copiii erau mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească de Covid-19, deoarece aveau mai puțini receptori de virus decât adulții. Receptorul, enzima care transformă angiotensina 2 (ACE2), se leagă de coronavirus și îi permite să infecteze celulele sănătoase.

Copiii sunt „răspânditori tăcuți” ai Covid-19

În timp ce au descoperit că copiii mai mici au avut mai puțini receptori, au purtat în continuare niveluri ridicate de virus. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să creadă că copiii sunt mai contagioși, numindu-i „răspânditori tăcuți” ai Covid-19, indiferent de susceptibilitatea lor de a dezvolta infecții.

Doar jumătate dintre copiii testați pozitiv pentru Covid-19 aveau febră!

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că doar jumătate dintre copiii testați pozitiv pentru boală aveau febră, determinând experții să pună la îndoială măsurarea temperaturii acasă sau la intrările din clădire.

Pe măsură ce dezbaterea pentru redeschiderea școlilor continuă, experții sunt îngrijorați că elevii pot declanșa un alt val de cazuri de coronavirus dacă școlile se bazează doar pe monitorizarea simptomelor și purtarea măștilor. Ei spun că elevii ar putea duce virusul în propriile familii și pot infecta persoanele mai sensibile.

Copiii sunt o posibilă sursă de răspândire a acestui virus”, a spus Fasano. „Și acest lucru ar trebui să fie luat în considerare în etapele de planificare a redeschiderii școlilor.

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Copiii sub 5 ani au o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât adulții

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem - posibil legat de COVID-19 - o alerta pentru parinti

Grupa de sange si complicatiile bolii Covid-19 - iata ce legaturi exista

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

sursa: scmp.com / Journal of Pediatrics (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII