Nici o femeie din familia noastra nu a nascut natural - oare eu voi putea?
Daca ai dori sa nasti natural insa nu stii daca vei fi in stare, pentru ca femeile din familia ta au nascut prin cezariana, ei bine - o moasa engleza si un medic ginecolog explică de ce genele tale nu dictează abilitatea de a naște într-un anumit mod - natural sau prin cezariană.
Micuțul tău va da câteva indicii înainte de sosirea pe lume. Iată deci, ce ar trebui să ai in vedere:
- vei citi:
Istoria familiei servește un scop puternic
Fiecare femeie și copilul ei sunt unici
Știu că nu voi putea avea o naștere naturală
De ce aș încerca să am o naștere naturală?
Istoria familiei servește un scop puternic
Istoria familiei este foarte importanta si ne oferă un sentiment de apartenență și securitate, ajutându-ne să înțelegem unde ne încadrăm în jurul oamenilor apropiați.
Există INSA o tendință - in cadrul discutiilor de familie - care presupune că așa cum au decurs lucrurile în generațiile trecute, așa se va întâmpla din nou, automat: greața de dimineață deosebit de îngrozitoare, avorturi repetate, diabet gestațional, iar lista este interminabilă... la cât de grea și intensă a fost nașterea pentru mame și surori, chiar și pentru matușe și verișoare. Poveștile pot fi interminabile.
Multe femei au sentimentul că experiențele nașterilor sunt predeterminate în genele noastre. Dar nu este atât de simplu.
Cu riscul de a afirma ceea ce este evident, fiecare femeie și copilul ei sunt unici
Fiecare femeie este unica. Există o multitudine de factori care influențează modul în care se va produce sarcina, travaliul și nașterea.
Doar pentru că au existat numai nasteri cezariene în familia ta, nu presupune că așa vei naște și tu. Este nevoie de o singură persoană pentru a schimba istoria familiei și poate aceasta vei fi chiar tu.
Știu că nu voi putea avea o naștere naturală
Încearcă să nu presupui că nu vei putea. Doar medicul care te supraveghează va putea oferi informațiile corecte.
"Mama mi-a spus că nu pot avea o naștere naturală pentru că eu am fost nascută prin cezariană..."
Doar pentru că te-ai născut prin cezariană, nu este o garanție că vei naște prin cezariană. Conform cercetărilor realizate în 2017, aproape 30 la sută dintre femei au născut prin cezariană - cu vârstă între 20-34 de ani, având primul copil între 37-41 săptămâni de sarcină. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că aproximativ 2/3 dintre femei au născut vaginal cu sau fără asistență.
"De ce aș încerca să am o naștere naturală?"
Din nou, trebuie să iei propriile decizii cu privire la ceea ce este potrivit pentru tine, copilul și partenerul tău. Cu toții avem relații unice cu părinții și familia. Unele femei sunt mai apropiate emoțional de familia lor biologică decât altele, și sunt expuse la o influență mai puternică. Nu ești o imagine în oglindă a femeilor din familia ta.
Citeste si Vrei sa ai o nastere naturala? Iata 10 sfaturi care te pot ajuta - sfatul medicului.
Fii conștientă că:
Genetica poate influența forma corpului, înălțimea, lățimea pelviană și greutatea bebelușului la naștere. Vor fi factori care nu sunt controlabili și care pot afecta capacitatea de a naște vaginal.
Uneori, infertilitatea, bolile genetice și defectele de naștere sunt moștenite. Este posibil să ai nevoie de consiliere genetică înainte de a concepe, mai ales dacă provii dintr-o familie cu antecedente de copii cu defecte de naștere.
Unele familii au tendința de a avea copii mai ușori sau mai grei decât copiii obișnuiți.
Factorii ereditari pot juca un rol în probabilitatea nașterii premature. Deși nu există o mulțime de dovezi clare în acest sens și sunt necesare mai multe studii.
Istoricul de traume fizice și / sau emoționale, operații sau boli, poate influența, de asemenea, probabilitatea ca o mamă să aibă o naștere naturală. Din nou, concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți controla.
Frica ne poate determina pe toți să presupunem că o situație se va produce, chiar și atunci când nu există garanții. Vorbește cu medicul.
De asemenea, nu uita:
Crează-ți propria poveste. Dă-ți permisiunea să faci lucrurile în moduri potrivite pentru tine și copil.
Fii politicoasă, dar în același timp pledează pentru tine atunci când vorbești cu familia. Unele femei „ascund” propriile experiențe de naștere ani după aceea, în timp ce vorbitul despre aceastea este o formă de terapie.
Discută cu medicul despre posibilitatea de a avea nevoie de o intervenție. Vorbește sincer despre istoricul familiei tale, dar dă de înțeles că este important pentru tine „să faci lucrurile în felul propriu”.
Vorbește cu partenerul despre ceea ce este potrivit pentru amândoi. Istoricul familiei lui poate fi foarte diferit de al tău și poate ajuta la echilibrarea experiențelor.
► Citeste in continuare Ce are de-a face norocul cu o sarcina sanatoasa? Iata personajele - medicul, sotul si puterea imensa a unei gravide
Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii
Imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, aproape toti cei din jurul tau se vor transforma in atotstiutori si se vor grabi sa-ti dea sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci sau nu, pe perioada sarcinii. Desigur, unele sfaturi iti vor fi de un real folos; un lucru este insa cert: multe din informatiile si sfaturile de care vei avea parte in aceasta perioada sunt mituri sau jumatati de adevaruri.
Inainte de toate, hai sa trecem impreuna in revista lista de sfaturi de care nu ai sa mai scapi de acum in colo. Mama, soacra, colegele, vecinele, necunoscutele false de pe Facebook, toate te vor asalta cu tot felul de povete si sfaturi ... Ca sa nu te sperii insa, hai sa le trecem in revista pe cele care, in urma cercetarilor, s-au dovedit a fi nefondate. Iata, Desprecopii.com va trece in revista citeva din aceste mituri si realitati despre sarcina.
Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate - © 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII