SĂ FACEM UN COPIL: un plan bine gândit în 10 pași pentru a rămane insarcinată

SA FACEM UN COPIL: un plan bine gandit in 10 pasi pentru a ramane insarcinata

SĂ FACEM UN COPIL: un plan bine gândit în 10 pași pentru a rămane insarcinată

A deveni mamă este una dintre cele mai complete si magice experiențe din viața unei femei. Dar, sa fim sinceri - sunt si momente cand pare o experienta copleșitoare... Insa, desi pare atat de usor, pentru unele cupluri este mai greu... desi nu ar trebui să fie atât de complicat.

→ Iată ghidul nostru în 10 pași pentru a avea un bebeluș:

- vei citi:
1. Porniți discuția despre copil
2. Luați vitamine prenatală și consumați o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional
3. Oprește administrarea/utilizarea mijloacelor contraceptive
4. Mergi la un control prenatal
5. Monitorizarea ciclului menstrual
6. Atenție la greutate
7. Multă muncă - noi provocări
8. Pregătește toate actele / documentele necesare
9. Aruncă o privire asupra bugetului, dar nu te speria
10. Lăsați-vă duși de val!

1. Porniți discuția despre copil

Decizia de a rămâne însărcinată începe adesea cu o conversație între cei doi parteneri care decid că sunt pregătiți pentru a deveni părinți. Iar procesul pare destul de simplu - si incepe logic un un contact sexual cat mai des ... deci asta e este calea de a obtine un test de sarcina pozitiv si o sarcină sănătoasă. Merită incercat, nu?

Insa, daca lucrurile stagneaza ... trebuie amintit ca in ecuatie contează și fertilitatea partenerului, deci programați o vizită la medic.

2. Luați vitamine prenatală și consumați o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional

Începe să iei vitamine prenatale cu 3 luni înainte de a începe să încercați conceperea unui copil. Se recomandă 400 până la 800 micrograme de acid folic „în fiecare zi timp de cel puțin 3 luni înainte de a rămâne gravidă pentru a reduce riscul unor defecte congenitale ale creierului și coloanei vertebrale”, spun experții. Consultă întotdeauna medicul.

Un număr tot mai mare de cercetări indică, de asemenea, că este important ca viitoarele mămici să aiba o alimentatie cat mai sanatoasa înainte de concepție. Pe măsură ce crești aportul de alimente sănătoase, fă un efort suplimentar pentru a mânca organic, evitând mai ales produsele fast-food, fructele și legumele care au cele mai mari rate de pesticide atunci când sunt cultivate convențional.

Alege produse organice precum: mere, afine, roșii cherry, castraveți, struguri, ardei iuti, kale, nectarine, piersici, cartofi, mazăre, spanac, căpșune, ardei gras.

Spală întotdeauna bine produsele înainte de a le consuma!

Limitează cafeaua și alcoolul: Consumul mare de alcool și cofeină scade fertilitatea feminină. Cu toate acestea, medicii ne asigură că o ceașcă de cafea pe zi este ok.

3. Oprește administrarea/utilizarea mijloacelor contraceptive

Înainte de a începe să încerci activ să concepeți un bebe, va trebui să oprești administrarea/utilizarea mijloacelor contraceptive.

Iată când să le oprești, în funcție de tipul de contraceptiv utilizat:

Pilula, plasturele sau inelul - cu 3 luni înainte de a încerca să concepeți

Dr. Michelle Collins, directoarea Programului de asistentă medicală-moașă de la Universitatea Vanderbilt, explică faptul că, după oprirea pilulei contraceptive, a plasturelui sau a inelului, „o femeie poate ovula imediat după două săptămâni de la oprirea contraceptivului sau mai mult (cca șase săptămâni)."

Bine de știut: studiile au arătat că „femeile care au trecut de la contraceptivele orale la o metodă de barieră în decurs de trei luni înainte de a încerca să conceapă, aveau mai multe șanse să rămână însărcinate în decurs de 12 luni (54%) decât cele care au încercat să conceapă imediat după întreruperea contraceptivelor orale (32%)."

Sterilet (DIU  - dispozitiv intrauterin cu scop contraceptiv) - cu 1-3 luni înainte de a încerca să concepeți

Collins notează: „După eliminarea dispozitivului intrauterin, concepția poate apărea la scurt timp. Același lucru este valabil și pentru Nexplanon - un implant contraceptiv.”

Bine de știut: Studiile au arătat că femeile care au utilizat DIU pentru o perioadă extinsă de timp se pot confrunta cu o fertilitate ușor scăzută în primele câteva luni, dar, în general, ratele de fertilitate revin la normal în decurs de 18 luni după îndepărtare.

Injecția cu progesteron - cu 3 luni sau mai mult înainte de a încerca să concepeți

„Unele femei care au încetat să mai utilizeze injecția Depo-Provera au observat că poate dura câteva luni până la întoarcerea menstruației, timp în care nu ovulează." explică Collins.

Bine de știut: poate dura până la 12 săptămâni până când progestogenul injectat părăsește corpul, deci ia în considerare acest moment în planurile tale.

4. Mergi la un control prenatal

Este adevatat ca nu este niciodata prea incantator sa mergem la un control medical insa de data asta trebuie.

Medicul vă poate ajută mult, mai ales dacă îi adresați 10 întrebări importante, legate de stilul de viață, antecedente medicale sau sarcini anterioare care ar putea afecta o viitoare sarcină:

Dieta și stilul de viață: Ești vegetariană? Alergi maratoane? Ești subponderală sau supraponderală? Fumezi? Consumi alcool?

Antecedente medicale + familiale: există antecedente familiale de avort spontan sau de boli genetice? A avut vreuna dintre rudele voastre apropiate complicații de sarcină?

Medicamente administrate: Este necesar ca vreunul dintre medicamentele pe care le iei să fie oprit înainte de a încerca să concepi? iei vitamine prenatale?

Factori de mediu: Lucrați sau locuiți în apropierea unor substanțe chimice periculoase la care trebuie să vă limitați expunerea înainte de concepție?

Vreo sarcină anterioară?: Ai avut anterior sarcini, avorturi spontane?

5. Monitorizarea ciclului menstrual - calculator de ovulație

Există o soluție inteligentă care te poate ajuta: Calculatorul ovulației

Cu ajutorul acestui calculator de ovulație, poți calcula datele lunare când ovulezi și va îți poți astfel mări șansa de a rămâne însărcinată. Poți afla, de asemenea, care sunt factorii care influențeză ovulația unei femei și alte detalii care sunt importante când vrei să devii mămică.

6. Atenție la greutate

O femeie  ar trebui să câștige aproximativ 13.5 kilograme în timpul sarcinii, astfel încât poate părea contraintuitiv să încerci să slăbești (sau să te îngrași) înainte de a încerca să concepi.

Înainte de concepție, menținerea indicelui de masă corporală (IMC) într-un interval sănătos (între 18,5 și 24,9) nu te va ajuta doar să rămâi însărcinată, dar noile cercetări indică faptul că poate contribui și la menținerea unei sarcini sănătoase.

Știm că este foarte greu să te îndepărtezi de înghețată după o zi stresantă la muncă, dar gândul că vei avea un bebe ar putea fi motivația de care ai nevoie.

7. Multă muncă - noi provocări

Înainte de a concepe, este o idee bună să te gândești la cum va fi viața ta profesională după sosirea copilului. Acum este un moment ideal pentru a cere o creștere de salariu sau pentru a-ți asuma responsabilități suplimentare.

Acesta este momentul pentru a face față unor noi provocări care te pot pregăti pentru opțiuni mai bune în viitor. Ne place acest sfat: „Nu vei obține ceea ce nu ceri"

8. Pregătește toate actele / documentele necesare

Scrie un testament, fă o asigurare de viață, etc. Este crucial ca femeile să își protejeze familiile dacă li se întâmplă ceva.

9. Aruncă o privire asupra bugetului, dar nu te speria

Informează-te de costul unei sarcini, costul nașterii, al produselor necesare pentru copil, etc. Fii pregatită pentru orice!
 
Se pare că și tăticii ar trebui să fie îngrijorați de sănătatea lor. Dr. Sarah Hartwick Bjorkman, sugerează: "Lucrați împreună la tot - fitness și nutriție. Obezitatea la bărbați este legată de afectarea producției de spermă. De asemenea, partenerul poate crește aportul de vitamine. S-a demonstrat că vitamina C și vitamina E cresc ușor motilitatea spermatozoizilor. Fumatul este asociat cu o calitate redusă a spermei. La fel și steroizii anabolizanți și marijuana, așa că asigurați-vă că le reduceți și pe acestea."

10. Lăsați-vă duși de val!

În numele tuturor femeilor însărcinate care nu se uită la brânza cu mucegai nobil și la proaspetele mamici care nu dorm, găsiți modalități de a prețui aceste ultime luni de libertate.

Maternitatea te va transforma în moduri pe care nici măcar nu ți le poți imagina și într-o zi, nu peste mult timp, ai putea chiar să uiți cum este să ieși cu prietenele tale și să nu-ți faci griji pentru copil.

Inca ceva: nu sinteti singuri! Aveti alaturi pe Desprecopii.com

Puteti si trebuie sa va asteptati la ajutor de-a lungul calatoriei, desi nu stiti inca ce fel de ajutor si sub ce forma va veni. Caracterul si felul dumneavoastra de a fi va fi pus la incercare de momente care vor cere maxim devotament si incredere. Haideti pe cel mai citit si respectat forum pentru aspiratele la meseria de mamica: FORUMUL DESPRECOPII.

Ca orice mare aventura, a fi parinte presupune planificare si incredere in capacitatea proprie de a infrunta necunoscutul. Puteti fi siguri de un singur lucru: veti da mult si veti primi mult.

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !i  

► Citeste si In ce luna ar trebui sa ramai insarcinata? Avantaje si dezavantaje de la luna la luna

11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni.

In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului.

Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta.

Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII