Contează calitatea, nu cantitatea timpului petrecut în fața ecranelor și cei Trei C: copil, conținut și context

Conteaza calitatea, nu cantitatea timpului petrecut in fata ecranelor si cei Trei C -  copil, continut si context

Contează calitatea, nu cantitatea timpului petrecut în fața ecranelor și cei Trei C: copil, conținut și context

Calitatea contează mai mult decât cantitatea timpului petrecut în fața ecranelor - mai ales în cazul unei pandemii - spun experții.

Nu tot timpul petrecut în fața ecranelor este egal, iar un nou raport de la Common Sense Media le amintește părinților de adolescenți să acorde prioritate învățării și conexiunii sociale atunci când vine vorba de utilizarea iPhone-ului și tabletei.

- vei citi:
Nu tot timpul petrecut în fața ecranelor este nociv
Utilizarea mass-mediei digitale ca „plasă de siguranță socială”
Efectele dispozitivelor digitale asupra sănătății mintale a adolescenților
Deci, ce anume pot face părinții pentru a se asigura că timpul petrecut în fața ecranelot este de calitate?

Nu tot timpul petrecut în fața ecranelor este nociv

Un lucru mai puțin de îngrijorare pentru părinți în timpul pandemiei: nu tot timpul petrecut în fața ecranelor este nociv. Cu adolescenții care petrec mai mult de 7 ore pe zi pe ecrane - pe orice, de la social media și televizor la YouTube și jocuri video - chiar înainte de coronavirus, utilizarea tehnologiei este foarte intensă în zilele noastre. Acum, potrivit unui nou raport al organizației non-profit Common Sense Media, părinții ar trebui să se concentreze mai mult pe ceea ce privesc copiii lor și mai puțin pe timpul efectiv petrecut în fața ecranelor.

"Nu tot timpul petrecut în fața ecranelor este egal, mai ales într-un moment în care alte căi de conectare și învățare sunt oprite.", a declarat pentru CNN Michael Robb, autor al raportului și director senior de cercetare la Common Sense Media.

Utilizarea mass-mediei digitale ca „plasă de siguranță socială”

Toți părinții - și asta include și părinții copiilor mai mari - simt efectele izolării. Asta înseamnă că și viețile adolescenților și copiilor noștri au fost tulburate și că sunt suficient de mari pentru a înțelege și a simți stresul tuturor. Cu școlile închise, petreceri și întâlniri anulate, rutinele lor tipice nu mai există, iar ecranele nu sunt doar o sursă de educație prin învățare la distanță acum, ci și o conexiune cu prietenii și familia. De aceea, Robb încurajează utilizarea mass-mediei digitale ca „plasă de siguranță socială” pentru a interacționa cu cei pe care nu îi putem vedea personal.

Vești mai bune: învățarea la distanță nu pontează la timpul petrecut pe ecrane.
Până la urmă, copilul tău învață în acest timp. În timp ce Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă de obicei limitarea timpului petrecut în fața ecranelor în favoarea promovării activității fizice și a unui somn adecvat, Nusheen Ameenuddin, MD, MPH, președinte al consiliului de comunicații și mass-media AAP, spune că lucrările școlare nu intră în aceste limite de timp de timp, care sunt în primul rând pentru utilizare recreativă, dar este totuși important să echilibrăm timpul în fața laptop-ului/tabletei cu alte activități.

„Stai în fața unui ecran timp de câteva ore”, a declarat Ameenuddin pentru CNN. „Nu este bine, dar nici sănătos pentru nimeni”.

Efectele dispozitivelor digitale asupra sănătății mintale a adolescenților

În ciuda tuturor știrilor revigorante, raportul Common Sense Media a constatat, de asemenea, că copiii din gospodăriile cu venituri mai mici pot fi mai vulnerabili atunci când vine vorba de impactul timpului petrecut pe ecrane din cauza lipsei de sprijin din partea părinților. În timp ce se pune în discuție o legătură reală între tehnologie și problemele de sănătate mintală, mai mulți adolescenți - în special fetele - raportează că sunt deprimați sau anxioși. De fapt, un sondaj din 2018 al Centrului de Cercetare Pew a constatat că 95% dintre adolescenții americani au un smartphone sau au acces la unul. Potrivit raportului, sunt necesare mai multe cercetări pentru a trage concluzii cu privire la efectele dispozitivelor digitale asupra sănătății mintale a adolescenților.

Deci, ce anume pot face părinții pentru a se asigura că timpul petrecut în fața ecranelot este de calitate?

Fii implicat, fii conștient de modul în care copiii tăi se implică în mass-media digitală și încearcă să-i ajuți să găsească un echilibru între activitățile online și offline. Experții recomandă să urmezi cei „Trei C”: copil, conținut și context. Adică știi ce este mai bine pentru copilul tău, dar poți încerca, de asemenea, să îl ajuți să acorde prioritate conținutului de calitate (pentru care, apropo, Common Sense Media are o mulțime de recomandări).

La sfârșitul zilei, încă trăim într-o pandemie, deci este important să fim mai blânzi cu copiii, dar și cu noi.

Hartuirea online copilului: o problema contemporana de parenting

Hartuirea online copilului este o realitate de care parintii trebuie sa afla inainte de a fi tarziu. Rautati adaugate la poze, glume proaste care pot strica increderea unui copil, hahaieli de bullying ...

Micile rautati intre copii, finalizate adesea cu conflicte ce nu pot fi depasite decat cu interventia parintilor, a educatorilor sau a unui adult in genere au existat dintotdeauna. Asa cum dintotdeauna au existat copii mai rautaciosi, copii mai timizi, copii cu complexe de superioritate sau de inferioritate, a caror comunicare cu cei din jur necesita adesea interventia unui adult citeste mai departe aici > 

Despre siguranta copiilor pe internet, merita citit si: 

Siguranta copiilor pe Internet
Cum va protejati copiii de pericolele internetului?
Beneficii si limite in relatia copilului cu internetul si tehnologia
Copiii si incarcaturile emotionale ale retelelor sociale
Lectiile si intrebarile unei glume proaste pe Facebook

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

sursa: cnn.com - (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Internet

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII