Bebelușul meu nu mai suge ca înainte - de ce este atât de distras?

Bebelusul meu nu mai suge ca inainte - de ce este atat de distras?

Bebelușul meu nu mai suge ca înainte - de ce este atât de distras?

Îl pui pe bebe la sân, suge o clipă, îl scoate ... îl pui iar, suge o clipă, îl scoate din nou. Alăptezi un minut, scoate sânul și îți zâmbește larg. Mai alăptezi un minut, apoi se întoarce să vadă cine a intrat în cameră. Mai alăptezi puțin, apoi se uită spre cățel...

Sună familiar?!? Bebelușul începe să sugă apoi imediat ce laptele începe să curgă, el se oprește și se mișcă constant. Bebelușii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 luni sunt renumiți pentru a scoate sânul din guriță la orice distragere (reală sau imaginară) și au tendința de a uita să se întoarcă la sân.

- vei citi:
Este bebelușul meu distras?
Ce pot face dacă bebelușul meu este distras?
Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Este bebelușul meu distras?

Aceasta este o etapă de dezvoltare trecătoare, care poate fi destul de deranjantă - si este de obicei mai gravă între 4 și 5 luni.

În jurul a 2 luni, bebelușul va deveni capabil să vadă lucrurile clar prin cameră. În aproximativ 3 luni, va începe să rămână treaz mai mult timp și să se intereseze mai mult de lumea din jur. Bebelușul tău începe, de asemenea, să recunoască faptul că este separat de mamă. Toate aceste lucruri pot duce la un copil distras. Când bebelușul devine conștient de restul lumii, îi va fi greu să se concentreze pe alăptare.

Distractibilitatea este, de asemenea, frecventă în jurul a 8-10 luni și poate determina mama să creadă că bebelușul ei încearcă să se înțarce. Dacă bebelușul are mai puțin de un an, este foarte puțin probabil ca acest dezinteres temporar să fie datorat înțărcării. Este foarte rar ca un bebeluș mai mic de 12 luni să se autoînțarce.

Citeste - Autointarcarea bebelusului sub 12 luni. Clarificari,mituri si greseli de-ale mamicilor

Ce pot face dacă bebelușul meu este distras?

Multe mame consideră că este din ce în ce mai dificil să alăpteze un bebeluș distras și, uneori, chiar o interpretează personal (interpretand „Nu o mai vreau pe mama” sau „Nu mai vreau să fiu alăptat”). Este frustrant să ai de-a face cu un bebe distras. Alăptarea mai puțin frecventă / mai scurtă în timpul acestei etape poate duce la o cantitate redusă de lapte, așa că facă tot posibilul pentru a obține câteva sesiuni decente de alăptare în timpul zilei.

Până să treacă această etapă, bebelușul ar putea avea nevoie de un loc liniștit unde să sugă, până când va afla cum să facă față distragerii. Profită de alăptările pe timp de noapte în acest timp. Un studiu a arătat că bebelușii mai mari pot consuma până la 25% din aportul zilnic total de lapte matern în timpul nopții, probabil parțial din cauza distragerii în timpul zilei.

Alăptarea într-o cameră liniștită, întunecată, plictisitoare, ajută adesea. Vorbește-i în tonuri liniștite, alăptează-l în timp ce stă culcată sau doarme. Alăptarea în mișcare (mersul pe jos, balansarea) poate ajuta, de asemenea, copilul să se concentreze mai bine pe alăptare. Încearcă să observi bebelușul atunci când este mai dispus, cum ar fi când tocmai se trezește, deja puțin somnoros. Când se oprește, încearcă să-l convingi să revină la sân de câteva ori înainte de a renunța.

Dacă bebelușul se îndepărtează fără a lăsa sânul din guriță, pune un deget la colțul guriței pentru a "rupe" aspirația imediat ce începe să se îndepărteze. Acest tip de comportament duce uneori la mușcături; dacă bebelușul tău mușcă, vezi: Cand bebelusul musca sanul in timpul alaptarii

Dacă bebelușul nu mai suge la fel de mult din cauza distragerii, oferă-i sânului des (chiar și atunci când nu-l „cere”). Compensează timpul pierdut alăptând mai des în timpul nopții.

Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza

Contrar ideei ca alaptarea este o perioada idilica cand totul merge ca pe roate, alaptarea este pentru multe alte mamici o perioada de cosmar. Da, sa nu ne temem sa spunem pe nume acestui cuvant Inainte de a ignora problemele, mai bine le trecem in revista - declarand sincer ca desi alaptarea e foarte grea pentru multe mamici, cu determinare si informatie ca cea de mai jos, pot trece onorabil peste greutatile alaptarii. Stind ca prin alaptare oferim un cadou de sanatate bebelusului. Cel putin pana cand bebe implineste 6 luni sa ii oferim o alaptare exclusiva.  Iata problemele ce pot apare in timpul alaptarii, o trecere in revista 

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica, dar ii oferim toate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate intampina la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII