Iată cum și-a antrenat o mamă bebelușul să facă la olită la doar 9 luni. E totuși prea DEVREME! 😊

Iata cum si-a antrenat o mamica bebelusul sa faca la olita la doar 9 luni. E totusi cam devreme.

Iată cum și-a antrenat o mamă bebelușul să facă la olită la doar 9 luni. E totuși prea DEVREME! 😊

La 9 luni pe olita? Da, această mămică și-a pus bebelușa să facă la oliță de la vârsta de 2 săptămâni iar la 9 luni folosea singura olita.

Aceasta mama din Australia - ajutata si de sotul ei - au reușit să-și antreneze fiica în vârstă de 9 luni să facă la oliță. Cuplul a folosit metoda Elimination Communication (EC) pentru a-și învăța fiica să folosească olița. Ei spun că au început să folosească metoda EC pe fiica lor Blue când avea doar 2 săptămâni.

- vei citi:
EC sau Comunicarea prin eliminare, presupune observarea bebelușului
Scutecele sunt un lux acum
EC întărește legătura dintre copil și mamă

EC sau Comunicarea prin eliminare, presupune observarea bebelușului

La 9 luni pe olita? Da, aceasta mamica si-a invatat bebelusa sa faca la olita la 9 luni, insa a inceput antrenamentul la 2 saptamani. (Dar parerea noastra este ca e mult prea DEVREME)

Comunicarea prin eliminare presupune observarea bebelușului pentru orice semne ale dorinței de a face pipi sau caca. La fel ca atunci când le este foame, bebelușii prezintă întotdeauna niște semne. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, semnele sau indicațiile au fost interpretate greșit, prin urmare nu au fost luate în considerare în consecință.

Mamica Montana spune că fetita ei - Blue nu a făcut în scutec de când avea 2 săptămâni. Cuplul are un canal YouTube numit On The Way, pe care îl folosesc pentru a educa părinții despre cum să folosească metoda EC. Montana spune că metoda necesită să fii atent, să asculți și să observi copilul pentru orice semne de dorință de a merge la toaletă. Metoda îi ajută pe părinți să fie conectați psihologic și fizic cu bebelușii lor.

Când Montana a auzit pentru prima oară despre EC, i s-a părut o nebunie, dar după ce a făcut multe cercetări, a descoperit că metoda era folosită în întreaga lume și a decis să o încerce.

Scutecele sunt un lux acum

Potrivit stirii din ziarul The Sun, tatăl fetitei Blue, Tom, spune că scutecele sunt un lux pentru ei. Deși încă le folosesc, folosesc foarte puține. El adaugă că EC este prietenos cu mediul. Părinții împărtășesc sfaturile pe care le-au folosit pe canalul lor de YouTube și îi sfătuiesc pe părinți să înceapă să utilizeze EC când este vară, iar bebelușii nu au nevoie de atât de multe haine.

Învățarea EC vara este mult mai ușoară, deoarece bebelușul are haine ușoare. De asemenea, este important să aveți o oliță aproape, astfel încât să puteți pune bebelușul atunci când vedeți orice semn că vrea să meargă la toaletă. De asemenea, puteți transporta olița cu voi în mașină atunci când călătoriți, astfel încât să o puteți folosi pe drum.

EC întărește legătura dintre copil și mamă

Montana spune că EC funcționează bine la părinții care își petrec cea mai mare parte a timpului cu copilul. Ea a adăugat că bebelușii pot țipa sau face fețe diferite ori de câte ori vor să facă pipi sau caca, și că poți răspunde punându-l pe oliță. Ea spune că acest lucru le-a împuternicit bebelușul, știind că nevoile ei sunt ascultate și satisfăcute. De asemenea, întărește legătura dintre copil și mamă. EC economisește scutecele și protejează mediul, prevenind depozitele de deșeuri din plastic.

► Citeste parerea Desprecopii 4 semne ca putem incepe operatiunea olita. Si ca vom avea un rege sau regina a olitei in casa.

9 idei fixe despre olita, la care trebuie sa renunti imediat!

Dupa alaptat, olita este subiectul care devine, in foarte multe cazuri, o adevarata obsesie a mamicilor.

Presiunea sfaturilor din jur, a opiniilor specialistilor de tot felul, dar si dorinta de a trece mai repede peste aceasta misiune, provoaca adesea un stres inutil care nu face decat sa incetineasca procesul natural prin care bebelusul ajunge sa foloseasca olita.

Iata cateva idei fixe pe care multe mamici le au in momentul in care devin stresate de faptul ca nu reusesc sa introduca olita in viata bebelusilor lor… idei negative, la care ar trebui sa renuntati imediat, daca vreti ca sansele de reusita sa creasca.

Experientele cu si despre olita ale mamicilor de la Desprecopii

Mersul la olita prea timpuriu nu e recomandat
Operatiunea Olita si Fluieratul
OLITA, DIN PUNCT DE VEDERE PSIHOLOGIC
Invatatul la Olita
Are 2 ani si nu se cere la Olita 

Metode distractive pentru renuntarea la scutece

Olita este cuvantul magic care da batai de cap celor mai multi dintre parinti, incepand din momentul in care acestia considera ca bebelusul lor este gata sa renunte la scutece.

Cazurile miraculoase in care renuntarea la scutec se produce in cateva zile sunt, desigur, incurajatoare. Insa pentru majoritatea parintilor, acest proces firesc in dezvoltarea copilului este, de cele mai multe ori, o corvoada.

Citeste ca merita: Metode distractive pentru renuntarea la scutece

Despre educatia copilului la aceasta varsta mai cititi: Educatia copilului intre 1-4 ani 

Tot despre olite, mai cititi:

Prima oara la olita: ce crede copilul si cum procedam
Olita: cand e timpul potrivit pentru a scapa de scutece
Cat de devreme poate incepe copilul antrenamentul pentru olita: semnale si sfaturi
Cand scapam de scutecul de noapte: despre rabdare, calm si eventual Enurezis
iPotty, olita cu tableta incorporata
Folosirea olitei de catre fete si baieti – diferente si asemanari

 Forum dedicat psihologiei copilului

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori. 

sursa: stire preluata din ziarul The Sun (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Olita

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII