Fricile primului trimestru de sarcina: intre simptome, anxietate si griji care cresc de la zi la zi - confesiunile unei gravidute

Fricile primului trimestru de sarcina -  intre simptome, anxietate si griji care cresc de la zi la zi - confesiunile unei gravidute

Fricile primului trimestru de sarcina: intre simptome, anxietate si griji care cresc de la zi la zi - confesiunile unei gravidute

Sunt in primul trimestru de sarcina, la primul bebe -  si simultan cu emotiile sarcinii ma simt inconjurata in fiecare zi de tot mai multe frici si griji. E ceva nou pentru mine...
Până acum, sarcina merge bine. Cu toate acestea, am descoperit că nu sunt imună la anxietate și că aceasta este adesea asociată sarcinii, în special temerile și ingrijorarile din primul trimestru. Încep să mă întreb dacă s-ar putea să trebuiască să am de fapt un plan ...

Este timpul să-mi fac griji pentru viitor sau aceste frici sunt tipice primului trimestru de sarcina?  - din intrebarile unei gravidute.

- vei citi:
Nu pot crede că sunt însărcinată
Abia la 8 săptămâni am început să accept că acest lucru era real
Simptomele mele au dispărut - de ce?
Mi-e teamă că voi avea un avort spontan
Corpul meu nu va fi niciodată la fel
Cum ne vom permite un copil?
Părinții nu încetează să se îngrijoreze

Nu pot crede că sunt însărcinată

Sunt in primul trimestru de sarcina, la primul bebe -  si simultan cu emotiile sarcinii ma simt inconjurata in fiecare zi de tot mai multe frici si griji.  Daca esti si tu insarcinata - poate vei di de acord cu mine la unele din aceste frici - oricum mi-ar placea sa aud ceea ce vă ține treze noaptea (în afară de pofte și insomnie, desigur) - in comentariile de la finalul acestui material. - semneaza o graviduta din Comunitatea Desprecopii.

***

Nu pot crede că sunt însărcinată. Nu-mi vine să cred că voi avea un copil... nu pare real.
 
Am aflat că sunt însărcinată la doar 4 săptămâni, o descoperire făcută complet din întâmplare după ce am suferit o contuzie. În afară de epuizarea completă, care avea legătură atât cu sarcina, cât și cu acea contuzie, nu aveam absolut niciun simptom. Acum mă uit la un test de sarcină, la rezultate analizei HCG și două ecografii care-mi confirmă că voi avea de fapt un copil.

Abia la 8 săptămâni am început să accept că acest lucru era real

Abia după a doua ecografie de la 8 săptămâni am început să accept că acest lucru era real.

Simptomele mele au dispărut. Oare copilul trebuie a încetat să crească? Inima bebelușului s-a oprit?

Deși simptomele mele au fost aproape nule de-a lungul timpului, în acea săptămână în care am aflat că sunt însărcinată, am fost cel puțin epuizată. Următoarele săptămâni (5-6) cred că am avut sânii ușor dureroși, dar de atunci, nimic.

Știu cât de norocoasă sunt, cât de rău se simt unele biete mame din cauza greții. Nu mă plâng de lipsa simptomelor, dar uneori, aș dori doar o mică confirmare a faptului că bebelușul este acolo.

Desigur, în singura zi când am avut ușoare crampe, eram sigură că acesta era sfârșitul... ceea ce mă duce la:

Mi-e teamă că voi avea un avort spontan

A trecut mult timp de când nu am mai fost interesată de statistici, dar după ce am aflat că sunt însărcinată, trebuie să recunosc că am analizat săptămânal probabilitatea de avort spontan, luând în considerare vârsta mea (sub 30 de ani) și greutate (interval sănătos) și alocându-mi un procent.

O parte din mine crede că am făcut asta pentru a mă pregăti pentru ce-i mai rău, astfel încât să nu fiu complet șocată și disperată dacă aș suferi un avort spontan. Nu sunt sigură că statisticile și procentele ar atenua vreodată șocul și disperarea inevitabile dacă aș pierde efectiv sarcina, dar ceva despre reducerea șanselor m-a liniștit, într-un fel.

Corpul meu nu va fi niciodată la fel

Problema cu această frică a sarcinii, în special, este că nu-i irațională sau nefondată. După sarcină, corpul tău nu va mai fi niciodată la fel. Deși există inspirație în mamele care își poartă vergeturile cu mândrie, ca o insignă de onoare a maternității, nu pot să nu mă gândesc cât de nedrept este ca soțul meu să-și păstreze corpul, iar eu nu - mai ales că i-ar păsa mult mai puțin de acele dungi post-partum.

Știu, este zadarnic, recunosc că sunt superficială, iar binecuvântarea care mi s-a dat merită mai mult decât orice versiune a corpului meu pe care am avut-o vreodată, dar este și adevărul.

Și în timp ce vorbim despre corp, ce naiba se va întâmpla acolo jos? Ați auzit de rupturi în stadiul patru sau de o „laceraţie perineală” înainte de a rămâne însărcinată? Nici eu. Nici nu sunt sigură că știu cum să comentez această frică, în afară de faptul că sunt destul de mulțumită de lucrurile astea așa cum sunt acum.

► Citeste in continuare 24 de probleme si situatii de care trebuie sa stii in timpul sarcinii: GHID la primul bebe

Cum ne vom permite un copil?

Deși sunt destul de confortabilă cu poziția noastră financiară, aceasta se va schimba... avem propriul nostru apartament insa este mic - are doar doua dormitoare. Amândoi lucrăm, dar eu lucrez pentru mine, conduc o afacere de bijuterii online care îmi absoarbe 90% din timp.

Îmi place ceea ce fac și sunt atât de norocoasă că am capacitatea de a lucra de acasă și de a păstra orele de lucru flexibile, dar dacă copilul meu nu doarme toată noaptea, nu văd cum voi ține pasul...

Am menționat că bebelușii sunt aspiratoare de bani? Un pătuț, un cărucior și un scaun pentru mașină sunt doar începutul și chiar dacă ni se dau haine pentru bebeluși suficiente pentru a trece prin primele câteva luni, vom cheltui pe tot parcursul vieții. Acest lucru a fost aproape suficient pentru a mă face să vreau să fug și să-mi cumpăr o geantă, o ultimă achiziție nepracticabilă doar pentru mine, dar când m-am trezit răsfoind rafturile, m-am tot întrebat care ar fi cea mai potrivită geantă de scutece...

Deși nimic nu-mi va atenua temerile legate de sarcină și voi reuși întotdeauna să găsesc ceva de care să fiu îngrijorată, ceea ce mi-am dat seama este că acesta este doar începutul și am de ales.

Părinții nu încetează să se îngrijoreze

Părinții unui bebelus nu încetează să se îngrijoreze din prima zi pana ajunge la 18 ani: dacă respiră în continuare; dacă li se oferă cea mai bună educație și oportunități; dacă sunt în siguranță la școală sau merg pe jos până la stația de autobuz; sau dacă conduc cu atenție; sau alegerea prietenilor (sau iubitelor). Nu am energie mentală să mă paralizez cu îngrijorări pentru următorii 18, 30 sau 50 de ani, așa că o să mă opresc acum.

Nu voi ști niciodată dacă acest copil este 100% bine și în siguranță, așa cum nu are rost să mă îngrijorez când / dacă sau cum se va recupera corpul meu (sau soldul meu bancar). Tot ce putem face este să fim pozitivi.

Iar acum, mă gândesc doar să-mi aduc copilul pe lume cu mintea calmă și pozitivă. Sper să faceți la fel. Ce va fi, va fi.

► Citeste pe larg Primul trimestru de sarcina: saptamanile esentiale pentru fat

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube  

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Alte frici de sarcina

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina
Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan
Varsaturile si greturile pot afecta bebelusul? Acestea sunt alte frici de sarcina
Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina
Greutatea in timpul sarcinii - una din marile frici ale gravidutelor

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII