7 semne care anunță că ovulezi și 3 semne care spun că nu!

7 semne care anunta ca ovulezi si 3 semne care spun ca nu!

7 semne care anunță că ovulezi și 3 semne care spun că nu!

În fiecare lună, la aproximativ 7-10 zile după menstruație, un ovul este eliberat dintr-un ovar într-un proces numit ovulație. Pe măsură ce un ou călătorește pe trompa uterină în speranța de a fi fertilizat, va supraviețui până la 24 de ore înainte ca „fereastra de concepție” să se închidă până la următorul ciclu.

Corpul trimite mai multe semnale de ovulație, dar aceste semne necesită un pic de practică pentru a le deosebi. Unele semne sunt ușor de observat, altele nu. După ce le-ai învățat, vei fi o profesionistă în citirea propriului corp :)

- vei citi:
7 semne ale ovulației
Câteva semne care pot indica posibile probleme
Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile
Alte 8 semne ale ovulatiei
Despre ovulatie, alte detalii interesante

7 semne ale ovulației

Semn al ovulației - Mucus cervical

Dacă observi un mucus gros și alunecos asemănător cu un albuș de ou pe lenjeria intimă sau când mergi la baie, colul uterin eliberează un mucus, semn că ovulația este aproape sau are loc. Mucusul cervical servește scopului de a accepta, filtra, pregăti și transporta spermatozoizii în călătoria lor spre ou.

Semn al ovulației - Libido crescut

Pe măsură ce se apropie ovulația, este posibil să observi creșterea libidoului. Aceasta este reacția naturală a corpului la ovulație.

Semn al ovulației - Temperatura bazală ridicată a corpului

Temperatura bazală a corpului (BBT) trebuie înregistrată din pat, înainte de a te ridica. BBT va rămâne cam la fel până chiar înainte de ovulație, când va coborâ foarte ușor, apoi va urca înapoi și va rămâne ridicată - un semn că ovulația a avut loc.

Semn al ovulației - Poziția colului uterin

De-a lungul unui ciclu, colul uterin, situat la capătul „tunelului” din vagin, își schimbă poziția. În afara ferestrei fertile, colul uterin este mai jos, mai greu și mai închis. Înainte de ovulație, colul uterin se mișcă mai sus și devine mai moale și mai deschis. Aceste modificări pot fi monitorizate prin atingere, dar dacă colul uterin s-a deplasat în sus, este posibil să nu fie la îndemână.

Semn al ovulației - Sâni sensibili

Creșterea nivelului de estrogen în organism care culminează cu ovulația poate provoca, de asemenea, sensibilitatea sânilor.

Semn al ovulației - Durerea de ovulație

Cunoscută și sub denumirea de mittelschmerz, (în germană „durerea de mijloc”), durerile ascuțite la nivelul abdomenului în timpul mijlocului unui ciclu sunt normale și se va produce o ovulație în curând. Aceasta poate apărea sub formă de crampe sau durere la interiorul unui șold, ce poate iradia în spare.

Semn al ovulației - Testul de ovulație

Un kit predictor de testare a ovulației este o modalitate ușoară și accesibilă de confirmare a ovulației. Nu este nevoie să cumperi truse costisitoare de predicție a ovulației. Benzile de testare detectează cantitatea de hormon luteinizant din urină, un indicator că ovulația are loc sau este pe cale să se întâmple.

Urmărirea ciclului menstrual este o parte importantă a cunoașterii corpul și a descoperirii potențialelor probleme. Există multe aplicații gratuite pentru telefon - Kindara, Glow, Ovia - care pot ajuta la determinarea perioadei cele mai fertile. De asemenea, un calculator al ovulație precum acesta poate fi foarte util.

Dacă ți-ai urmărit ciclurile dar tot nu ești sigură dacă ovulezi, există câteva semne care pot indica posibile probleme:

Cicluri neregulate - Ciclul mediu este cuprins între 21-35 de zile și ar trebui să varieze în lungime doar cu câteva zile pe lună. Dacă ciclurile tale sunt absente, mai scurte de 21 de zile, mai lungi de 35 de zile sau variază câteva zile pe lună, acest lucru indică o problemă de ovulație. Ciclurile neregulate pot fi rezultatul multor potențiale probleme diferite - stres, greutatel, sindrom ovarian polichistic, probleme tiroidiene etc.

Fără creșterea temperaturii bazale a corpului - După ovulație, BBT crește și rămâne ridicat. Dacă nu observi o creștere a BBT în timpul unui ciclu, este posibil ca ovulația să aibă loc.

Rezultate incoerente ale kitului de ovulației - Dacă benzile de testare a ovulației produc mai multe teste pozitive în cadrul unui ciclu, chiar dacă nu ovulezi, acest lucru poate indica SOP și / sau un dezechilibru hormonal.

Dacă ești îngrijorată, solicită ajutorul și evaluarea unui medic. Problemele legate de ovulație sunt cea mai frecventă cauză a provocărilor cauzate de infertilitate și la multe paciente, ovulația poate fi restabilită prin medicație. Unele femei sunt capabile chiar să modifice stilul de viață și să reia ovulația fără medicamente.

Citeste: 104 sesiuni de dragoste pentru a ramane insarcinata - aceasta este media pentru a concepe un copil

Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Pagina de Fertilitate

Folosind calculatorul de ovulatie de mai jos te poate ajuta sa identifici perioada fertila (zilele cele mai fertile). Calculatorul se bazeaza pe datele specifice ciclului tau menstrual. Ca sa-ti maresti sansele de a ramane insarcinata iti recomandam ca pe langa acest calculator sa citesti si despre temperatura bazala. Iti recomandam aceste doua articole: Fertilitatea si conceperea unui copil | Temperatura bazala in faza luteala

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.

Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! 

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII