Organizarea lucrurilor lui bebe inainte de nastere - jurnal de sarcina

Organizarea lucrurilor lui bebe inainte de nastere - jurnal de sarcina

Organizarea lucrurilor lui bebe inainte de nastere - jurnal de sarcina

O altă parte plăcută și neplăcută în același timp legată de venirea pe lume a unui nou suflet este organizarea spațiului pentru noul născut. Spun spațiu, pentru că degeaba o numim camera copilului, fiindcă, adevărul este că o dată cu venirea pe lume a noului născut toată locuința se schimbă pentru a se plia pe nevoile noului venit și se umple cu lucruri, unele mai utile altele mai inutile, dedicate acestui scop.

- vei citi:
Organizarea optimă a spațiului devine critică
Secretul: a aștepta 3 zile înainte de cumpărarea unui lucru
O soluție foarte bună este să facem noi o parte din lucruri
O altă soluție este refolosirea mobilierului deja avut
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii JimmysGirl - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Organizarea optimă a spațiului devine critică

Până și pentru un stil de viață minimalist tot e nevoie de foarte multe lucruri, iar cum în Româna urbană cea mai mare parte a populației locuiește la bloc, în spații relativ mici, organizarea optimă a spațiului devine critică atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și din punctul de vedere al confortului. E clar că nu e confortabil să nu ai nici unde să te miști, dar foarte nepractic să îți lipsească din trebuincioase.

De aceea este foarte bine să abordăm un stil de viață, dacă nu întru totul minimalist, măcar inspirat din minimalism. Este foarte tentant navigând printre strategiile de marketing care vor să ne transforme în consumeriști sau consumeriste cât mai avide, să cedăm tentației de a cumpăra tot felul de obiecte care promit fie să fie extraordinar de folositoare ori care prin aspectul lor ne gâdilă simțul estetic cel puțin în magazin.

Secretul: a aștepta 3 zile înainte de cumpărarea unui lucru

O metodă foarte bună de a rezista tentației este de a aștepta trei zile înainte de cumpărarea acelui lucru, timp în care avem răgazul necesar să considerăm alternativele acelui produs în cazul în care dorim să cumpărăm un produs pe criteriul funcționalității sale, precum și să analizăm raportul calitate preț al produselor similare.

Citeste si: Este ghinion sa cumperi lucrurile bebelusului inainte de nasterea sa? Iata ce stim...

De exemplu, de câteva săptămâni bune tot am căutat produse de depozitare (cutii, tabureți, lădițe, etc.). Știam foarte bine care este spațiul de care dispun (măsurat la centimetru), care este bugetul pentru spațiul respectiv, și ce vreau să depozitez acolo. Lăzi, lădițe, cutii, cutiuțe, coșulețe există pe piață într-o multitudine de modele, însă, cu sinceritate, nu am găsit nimic care să mi se pară optim din puntul de vedere al raportului calitate-preț.

O soluție foarte bună este să facem noi o parte din lucruri

Varianta cea mai bună a fost să cumpăr o lădiță (de la Sellgros), împreună cu niște autocolant de mobilă (de la Dedeman) și să fac eu singură din niște cutii de carton, pe dimensiunile pe care le doream atât separatoare pentru lădiță, cât și alte cutii de depozitare. O soluție foarte bună este să facem noi o parte din lucrurile care altfel ar fi fie mult prea scumpe, fie nu s-ar plia pe nevoile noastre.

O altă soluție este refolosirea mobilierului deja avut

De cele mai multe ori nu are rost să aruncați un obiect de mobilier deja deținut pentru cumpărarea altuia care promite că e special pentru bebe. O bibliotecă e o bibliotecă și un dulap e un dulap. Desigur dacă avem un obiect de mobilier stricat al cărui recondiționare ar fi mai scumpă decât achiziția unuia nou, atunci e o cu totul altă poveste.

Totodată, dacă cumpărăm piese noi de mobilier trebuie să fim foarte atente la utilitatea și calitatea acestora, ele fiind ceva ce nu vrem să cumpărăm frecvent.

Trebuie să luăm în seamă și dacă chiar avem nevoie de obiectul respectiv, și unde și cum se va potrivi pe lângă obiectele deținute. Sper că aceste lucruri să vă ajute să nu cheltuiți prea mult pe aceste aspecte.

Continuarea <<AICI - Alte frustrari legate de cumparaturile online!

Autor - JimmysGirl, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Comunicarea cu bebelusul din burtică: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2020)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII