Intamplarile cu piercing-ul meu in buric in timpul sarcinii - jurnal de sarcina

Intamplarile cu piercing-ul meu in buric in timpul sarcinii - jurnal de sarcina

Intamplarile cu piercing-ul meu in buric in timpul sarcinii - jurnal de sarcina

Vreau să încep prin disclaimer-ul că a face un nou piercing oriunde în corp nu este recomandat în timpul sarcinii, cu atât mai puțin la nivelul burții. Cu toate astea sunt femei, mai puține la noi, dar totuși într-un număr suficient de mare, printre care mă număr și eu, care aveau un piercing în buric înainte de a rămâne însărcinate.

- vei citi:
Am piercingul încă de la 14 ani
La începutul sarcinii piercingul nu m-a deranjat
M-am lovit fix în piercing în spătarul de la scaun
Ce să faci cu piercingul din buric pe timpul sarcinii
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii JimmysGirl - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am piercingul încă de la 14 ani

Eu una am avut piercingul încă de la 14 ani și a devenit parte din mine, ca un tatuaj, sau aluniță, care este pe corpul tău de multă vreme și nu e că nu poți fără, dar parcă nu ești tu fără. Acum am 29 de ani, deci l-am avut mai bine de jumătate de viață și încă jumătatea aia pe care mi-o amintesc mai bine.

La începutul sarcinii piercingul nu m-a deranjat absolut deloc

...dar prin luna a șasea când burta era mare, dar eu nu eram încă adaptată la noua mea dimensiune și începusem să mă tot lovesc de obiectele din jurul casei întocmai ca o pisică care nu apreciază bine dacă încape printr-un spațiu mai strâmt sau nu. M-am lovit în ușă nedeschizând-o corespunzător de mult, m-am lovit în spătarul scaunului, în bibliotecă, și în mai multe alte obiecte de prin casă. Nu vă imaginați acum că m-am lovit tare, doar cu cotul sau degetul mic de a picior reușesc să mă lovesc tare.

M-am lovit fix în piercing în spătarul de la scaun

În schimb, într-una din zile, neapreciând bine distanța, am reușit cumva să mă lovesc fix în piercing în spătarul de la scaun. Nici n-am băgat prea tare de seamă și mi-am văzut de treabă în ziua respectivă, urmând ca a doua zi să mă trezesc cu ditamai piercingul infectat. La o observare mai clară am văzut că pielea efectiv pocnise, fiind deja foarte întinsă de la sarcină. Dacă aș fi băgat de seamă aș fi dezinfectat rana sau crăpătura pielii de cum s-a întâmplat.

Încă vreo două zile am fost curajoasă și am ținut piercingul pentru a vedea evoluția infecției. Betadine este genial în tratarea acestor infecții și nu că am avut parte de așa ceva de multe ori, dar în 15 ani s-a mai întâmplat ca, dintr-un motiv sau altul, să se infecteze. Nu e ceva grav atâta timp cât este tratat, dar e o infecție și doare.

Ce să faci cu piercingul din buric pe timpul sarcinii?

Am căutat informații despre ce să faci cu piercingul din buric pe timpul sarcinii, dar sinceră să vă spun nu am izbutit să găsesc mare lucru. Am văzut în schimb că există niște cerceluși dintr-un plastic flexibil pentru sarcină, dar pe la noi nu se găsesc, sau nu se găsesc cu ușurință, iar apoi, există riscul ca organismul să respingă acel material.

Până la urmă, am decis că mai e puțin (mi se părea mie atunci) din sarcină și o să-l scot temporar doar pentru a nu risca să mă lovesc din nou la el. Acum parcă m-am învățat nu să apreciez mai bine distanța, ci întocmai m-am învățat că asta e limita mea că nu apreciez bine distanța și sunt foarte atentă și îmi iau marjă de eroare mare pe unde încap și pe unde nu.

Autor - JimmysGirl, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2020)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII