MSD lansează în România VARIVAX, vaccinul împotriva varicelei de ultimă generație

MSD lanseaza in Romania VARIVAX, vaccinul impotriva varicelei de ultima generatie

MSD lansează în România VARIVAX, vaccinul împotriva varicelei de ultimă generație

MSD (Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., USA (NYSE: MRK)) lansează în România VARIVAX TM, vaccinul împotriva virusului varicelo zosterian (VZV) - agentul cauzator al varicelei și al herpesului zoster - și este inclus în lista de recomandări pentru vaccinuri opționale, conform prevederilor legale.

Vaccinul indicat pentru imunizarea împotriva varicelei este produs de compania farmaceutică MSD și este un vaccin cu virus viu atenuat, derivat din tulpina Oka a VZV. VARIVAX TM este indicat pentru imunizarea activă a persoanelor cu vârsta ≥ 12 luni, dar și a persoanelor susceptibile care au fost expuse la varicelă, dacă este utilizat în interval de 3 zile de la expunere (și posibil, până la 5 zile de la expunere).

VARIVAX TM, vaccinul împotriva varicelei de ultimă generație

Studiile  au arătat că o doză de vaccin asigură o reducere de 51% - 71% a incidenței bolii, în timp ce administrarea a două doze asigură o reducere de 85%-98%. Mai mult decât atât, reducerea ratelor de spitalizare legate de varicelă, după introducerea vaccinului împotriva varicelei în cadrul programelor de vaccinare a fost de 23%–93%, pe o perioadă de 4-14 ani.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă o acoperire de 80% a ratei de vaccinare împotriva varicelei, printre motive fiind acela că, pe termen lung, o acoperire vaccinală mai mică poate transmite infecția cu varicelă și în rândul persoanelor în vârstă, ceea ce poate avea ca rezultat creșterea morbidității și a mortalității.

VARIVAX TM se administrează printr-o injecție intramusculară (i.m.) sau subcutanată. Locurile preferate de injectare sunt în zona antero-laterală a coapsei la copiii cu vârste mai mici şi în zona muşchiului deltoid la copiii cu vârste mai mari, adolescenţi şi adulţi. VARIVAX TM nu trebuie injectat intravascular.

Doze recomandate de administrare:

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 luni și 12 ani le este recomandat să primească o doză de 0,5 ml administrată subcutanat. Dacă se administrează o a doua doză, trebuie să existe un interval minim de 1 lună între doze. Adolescenții și adulții ≥ 13 ani ar trebui să primească o doză de 0,5 ml administrată subcutanat și o a doua doză de 0,5 ml la o distanță de 4–8 săptămâni.

Vaccinul VARIVAX TM poate fi achiziționat din farmacie.

În studiile clinice, VARIVAX TM a fost administrat la > 17.000 de copii, adolescenți și adulți sănătoși, nefiind înregistrate reacții adverse severe. Singurele reacții adverse au fost durerea și roșeața la locul injecției, dar și erupții asemănătoare varicelei.

Despre varicelă

Varicela este întalnită la copii mai des decât la adulți, și, de regulă, copiii sunt predispuși la forme mai ușoare decât adulții, care pot suferi complicații și manifestări precum febră mare, durere de cap și stare generală de rău.

Aparută inițial pe piele sub formă de pete roșii (macule), erupția se transformă în blistere pline cu lichid clar sau tulbure, care produc mâncărime și care, în cele din urmă, se transformă în cruste. Erupția poate apărea mai întâi pe piept, spate și față, apoi se poate răspândi pe întregul corp, inclusiv în interiorul gurii, pleoapelor sau a zonei genitale. 

O persoană cu varicelă poate face până la 500 de pete pe piele, în termen de 1-2 zile de la apariția primelor simptome.

Simptomele durează între 7 și 10 zile și se manifestă prin: mâncărime, febră, durere de cap, dureri musculare, temperatură, senzație de oboseală, lipsa poftei de mâncare. Majoritatea copiilor își revin, fără efecte negative de durată, prin odihnă. În unele cazuri însă, varicela poate cauza probleme serioase  precum: infecții ale pielii, meningită, deshidratare, pneumonie, encefalită.

Varicela se transmite în special pe cale respiratorie, în mod specific prin tuse și strănut de la o persoană bolnavă (particulele virale rămân în suspensie în aer și pot fi inhalate de persoanele aflate în apropiere). Perioada contagioasă începe cu 1-3 zile înainte de apariția erupției cutanate și continuă în timpul formării veziculelor. De asemenea, virusul se poate transmite și prin contactul cu obiectele contaminate sau mai rar prin secrețiile care apar dacă veziculele de pe piele sunt rupte. Sunt expuse riscului de a face varicelă persoanele care locuiesc împreună cu o persoană bolnavă de varicelă sau care intră în contact pentru mai mult de o oră cu o persoană care are varicelă.

Femeile însărcinate, oamenii cu un sistem imunitar scăzut, adulții care nu au fost expuși la virus dar și nou născuții, se pot confrunta cu complicații grave. Sindromul congenital de varicelă apare la 0,4% –2% dintre copiii ale căror mame au avut varicelă în primele 20 de săptămâni de gestație. Nou-născuții afectați pot avea pielea cicatrizată, hipoplazie a membrelor, anomalii neurologice, ale sistemelor ocular și nervos autonom, greutate scăzută la naștere.

Despre MSD

De peste un secol, MSD descoperă pentru viață, dezvoltând medicamente și vaccinuri pentru multe dintre cele mai dificil de tratat boli ale lumii, urmându-și misiunea de a salva și îmbunătăți vieți. MSD este denumirea comercială a Merck & Co., Inc., cu sediul central în Kenilworth, N.J., U.S. Ne dovedim angajamentul față de îmbunătățirea accesului la servicii medicale prin politici, programe și parteneriate cuprinzătoare.  Astăzi, MSD continuă să se afle în avangarda cercetării, contribuind la progresul în prevenirea și tratarea bolilor care amenință oamenii și animalele - incluzând aici cancerul și bolile infecțioase, precum HIV și Ebola, și tot mai numeroasele zoonoze -, întrucât aspirăm să fim principala companie biofarmaceutică din lume axată pe cercetare intensivă. Pentru mai multe informații, accesați
www.msd.com.

Vaccinarea: intre stiinta, mituri, ne-adevaruri si conspiratii sharuite pe Facebook

Desi exista informatii contradictorii, in principiu, vaccinurile recomandate uzual in copilarie sunt sigure si eficiente. Mai mult, riscurile de probleme serioase in urma imunizarii sunt mult mai mici decat cele pe care le au bolile respective pentru copil. La fel ca toti parintii, si dumneavoastra doriti sa faceti tot ce puteti pentru a mentine sanatatea copilului.

Desi stiti ca imunizarea completa a copilului la momentul potrivit este o metoda importanta de a atinge acest scop, poate aveti indoieli despre siguranta si eficienta vaccinurilor. Iata sfatul autorizat de la Desprecopii.com:  

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

schema vaccinare 2020

Schema vaccinurilor in 2020: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame.

In Romania, vaccinarea nu este ogligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2020.  

 

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC 
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII