Esti insarcinata? Iata cum te poti conecta deja cu bebelusului tau drag

Esti insarcinata? Iata cum te poti conecta deja cu bebelusului tau drag

Esti insarcinata? Iata cum te poti conecta deja cu bebelusului tau drag

Dragă mami, nu e nevoie să aștepți 9 luni pentru a te conecta cu bebe! Conectarea și formarea unei legături cu viitorul bebeluș poate fi o parte a sarcinii la fel de naturală ca modificările hormonale și creșterea în greutate. Într-adevăr, un studiu recent indică faptul că aceste conexiuni timpurii pot avea un efect de durată, deoarece memoria se dezvoltă în uter.

Iată ce poți face pentru a dezvolta acea legătură între ține și bebe încă din timpul sarcinii - legătură ce dureaza pe tot parcursul vieții:

- veti citi;
Atinge-ți burtica
Vorbește cu bebelușul tău
Pune bebelușului muzică
Păstrează un jurnal de sarcină
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica mamei
Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

Inca din timpul sarcinii, conecteaza-te cu copilul tau pentru ca in acest fel dezvolti inca de acum o legătură unica cu bebe - o legătură ce dureaza pe tot parcursul vieții:

Atinge-ți burtica

La fel ca majoritatea mamelor însărcinate, ai descoperit că mâinile tale gravitează automat spre burtică - fie pentru a alunga disconfortul, fie pentru a calma micile valuri din interior. Poți folosi de asemenea atingerea fizică pentru a transmite dragostea bebelușului nenăscut.

Mai cititi despre comunicarea din timpul sarcinii: Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Vorbește cu bebelușul tău

Până în al doilea trimestru, bebelușul tău dezvoltă abilitatea de a auzi și ceea ce va asculta cel mai des - pe lângă bătăile inimii tale - este vocea ta: în studiile efectuate imediat după naștere, nou-născuții prezintă o preferință clară pentru vocea mamei. Tăticii pot intra și ei în acțiune, aplecându-se aproape de burtica mamei pentru a-i vorbi bebelușului pur și simplu.

Pentru viitorul tatic un articol explicativ despre sarcina: Noua luni... in mintea unui barbat

Pune bebelușului muzică

Cercetările arată că pe măsură ce auzul fătului se dezvoltă, el va răspunde și la muzică. „Majoritatea bebelușilor din uter reacționează foarte bine la mișcările lente ale muzicii de tip baroc, cum ar fi Mozart sau Vivaldi”, spune Thomas Verny, M.D., autorul The Secret Life of the Unborn Child (Dell). „Muzicologii par să fie de acord că aceste ritmuri, similare cu bătăile inimii mamei, au cel mai calmant efect”. Sunetele de joasă frecvență traversează cel mai bine placenta; bebelușii vor reacționa chiar la ritmul unei bătăi.

Ia-ți timp să te relaxezi

Starea ta de spirit - reflectată în semne fizice precum ritmul cardiac, nivelurile hormonale și modelul de respirație - îți influențează bebelușul. A sta liniștită sau concentrată pe respirație este o modalitate de a te clam și conecta cu bebe. „Dacă te vei relaxa, vei avea un amestec diferit de hormoni în sânge”, explică Peter Nathanielsz, MD, Ph.D., cercetător la Universitatea Cornell și autorul cărții Life in the Womb: The Origins of Health and Disease (Promethean Press).

Christiane Northrup, MD, medic ginecolog și autor al Women's Bodies, Women's Wisdom (Bantam), a văzut adesea bătăile inimii unui bebeluș pe monitorul fetal încetinind după ce mama s-a relaxat în timpul travaliului. „Pe măsură ce mama a devenit centrată, bătăile inimii sale constante și calme i-au comunicat bebelușului că totul va fi bine”, spune ea.

Ia-ți timp pentru a reflecta asupra persoanei care crește în interiorul tău. „La cursurile pe care le predau despre legătura prenatală, le cer părinților să închidă ochii și să încerce să-și simtă copilul”, spune dr. Luminare-Rosen. „Acele mișcări din burta mamei îi ajută pe părinți să se familiarizeze mai bine cu cineva de care s-au îndrăgostit deja”.

Păstrează un jurnal de sarcină

Pentru a te ghida prin această tranziție enormă din viața ta și pentru a te conecta cu copilul nenăscut, scrie-i scrisori sau ține un jurnal de sarcină. O astfel de înregistrare poate fi, de asemenea, un cadou minunat pentru copilul tău când va fi mai mare. Imagineavă-ți fiorul citirii despre dorința profundă a părinților tăi și angajamentul față de sosirea ta pe lume. De aceea, desprecopii.com s-a gandit la tine si ti-a pastrat un loc special unde iti poti asterne gandurile din timpul sarcinii, dar in plus vei castiga si o minunata Gentuta a bebelusului FARA trageri la sorti! Iata cum poti intra in posesia ei <<AICI>>

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica mamei

Cand misca bebelusul in burtica mea si cum se simte? Asta e o intrebare frecventa pe forumul gravidutelor de la Desprecopii. Clipa in care simtiti aripa delicata de fluture in burtica este una magica... apoi, pe masura ce bebelusul creste, atingerea aripii de fluture devine ghiont in toata puterea cuvantului. Dar cand veti incepe sa simtiti miscarile bebelusului, cum, cat de des si, mai ales, cand este cazul sa discutati cu medicul despre frecventa miscarilor? Iata sfatul de la Desprecopii:

Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii

Tu graviduto - nu esti doar un container care poartă un fat. Tu eşti lumea copilului tău; mediul pe care îl oferi copilului prin intermediul corpului tău, gândurile şi sentimentele determină modul în care el sau ea se va dezvolta. Această perioadă extraordinară de dezvoltare creează ceva numit legătura mamă-copil, unde fiecare gând, emoţie şi sentiment pe care îl experimentezi este transmis şi încorporat în dezvoltarea copilului tău.

Bebelusul este complet constient in în uter, iar experienţa sa în burtica mamei ii formează fundamentul pentru tot restul vieţii sale. Iata ce trebuie sa stii despre sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii 

► Citeste si 10 lucruri neplacute pentru bebelusul din burtica pe care tu mami, e bine sa le stii

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII