Ești in ultimele săptămâni de sarcină? Iată ce trebuie să știi pentru a începe alăptarea corect

Esti in ultimele saptamani de sarcina? Iata ce trebuie sa stii pentru a incepe alaptarea corect

Ești in ultimele săptămâni de sarcină? Iată ce trebuie să știi pentru a începe alăptarea corect

Plănuiești să iti alăptezi bebelusul dupa ce vei naște? Alăptarea nu decurge întotdeauna fără probleme, mai ales la început.

Alăptarea nou-născutului nu vine întotdeauna în mod natural sau ușor, mai ales la început, pot exista urcușuri și coborâșuri în această călătorie minunată de altfel. Poate fi o experiență intensă de iubire, de legătură sau poate fi presărată cu lacrimi atunci când sesiunile de alăptare nu merg așa cum a fost planificat.

Din fericire, a fi pregătită și a ști la ce să te aștepți, este jumătate din bătălie câștigată. Iată tot ce trebuie să știi despre alăptarea nou-născutului.

veti citi
Esti in ultimele saptamani de sarcina? Iata ce trebuie sa stii acum despre primele zile de alaptare
Deci, cum te poti pregati mental pentru alaptare?
Forumul si grupul mamicilor care alăpteaza

Esti in ultimele saptamani de sarcina? Iata ce trebuie sa stii acum despre primele zile de alaptare

Alăptarea unui bebe nou-nascut poate fi un carusel emoțional la început, dar cu puțin timp și răbdare, tu și bebelușul tău probabil veți reuși. Așa că ai încredere, merită efortul! Iata cum poti incepe sa te pregatesti emotional pentru misiunea de alaptare a bebelusului tau.

Deci, cum te poti pregati mental pentru alaptare?

1. Accepta ca este nevoie de timp

Deși alăptarea este considerată naturală, este totuși o abilitate care se învăța. Fiecare bebeluș este diferit, așa că fiecare mama trebuie sa invete cum sa se comporte cu el pentru a avea succes. La fel ca înveți ceva nou, s-ar putea sa inveti foarte usor sa iti alaptezi bebelusul si fara probleme și, uneori, ar putea dura mai multe sau chiar multe încercări.

În mod similar cu modul în care un copil învață să meargă - este nevoie de timp. Învățarea modului de mers pe jos variază de la copil la copil. Unii bebeluși se întâmplă mai devreme decât alții. Unele mame și bebeluși se confruntă cu alăptarea aproape imediat, iar altele durează mai mult - și asta este OK! Nu este nimic în neregulă cu tine, dacă durează puțin mai mult. Problema este sa nu renunti draga mami.

Citeste Despre stresul primelor zile de alaptare, fara romantism dar cu lanolina si realism

Iata ce spune o mamica de bebelus (care este si consultanta in alaptare) - de pe forumul Desprecopii

Nu m-am asteptat ca bebelușul meu și cu mine să reusim alaptarea imediat. Știu ce să fac pentru a ajuta procesul și pentru a-mi proteja aprovizionarea cu lapte, în cazul în care bebelușul meu va dura mai mult timp pentru a-l  deprinde. Mi-ar plăcea dacă amândoi am prinde lucrurile chiar de la început, dar mă pregătesc mental ca să ia timp. Există lucruri pe care le voi face, cum ar fi să-mi exprim laptele manual, să-l pompez și să-i dau copilului meu laptele printr-o lingurita sau seringă, în loc de biberon. Am de gând să fac cat mai mult contact piele-piele și să ii ofer sânul la primele semne ale foamei.

Este în regulă dacă durează pana invatam sa ne descurcam.

2. Nu toți bebelușii sunt pregătiți imediat după naștere sa inceapa alaptarea

Multe spitale au ca procedura sa o grăbească pe proaspata mamica sa isi puna bebelusul la san chiar din prima oră, dar în mod realist, nu este întotdeauna posibil. Este posibil să fi auzit de importanța Orei de Aur, care este o ora de contact neîntrerupt piele pe piele imediat după naștere timp de cel puțin 60 de minute. Acest lucru este FOARTE important insa nu înseamnă că bebelușul tău va avea o hrănire reușită dupa ora de aur.

Citeste Primele ore dupa nasterea bebelusului sunt extrem de importante - asa ca draga mami, incepe corect

Bebelușul tău tocmai a venit pe luma de la rutina de a mânca 24/7 prin intermediul cordonului ombilical și a înghiți lichidul amniotic, pentru a lua acum alimente în exterior și a trebuit să țină cont de semnele lor de foame. S-ar putea ca bebelușului să nu-i fie foame imediat după naștere, bebelușul ar putea dori doar să doarmă și este în regulă! Atâta timp cât zahărul din sânge al bebelușului este constant, nu există semne majore de icter și nu există complicații de sănătate, este în regulă, dacă bebelușul nu primește hrănirea imediat.

Dacă zahărul din sângele nou-nascutului scade sau nivelurile sale de bilirubină cresc, poti sa iti exprimi lapte manual si sa ii oferi bebelusului colostrul prin seringă.

Citeste Colostrul: prima masa a bebelusului

Cere ajutor dacă intâmpini probleme 

Exista o anume presiune in societate pentru ca o proaspata mamica sa arate ca este un fel de supermamica - si ca totul merge ca pe struna. Dar acest lucru este ceva fals. Nu e nici o problema daca ceri sfaturi si ajutor - daca alaptarea pare un munte greu de urcat pentru tine.

Dacă am putea cere oamenilor să ne ajute să curățăm, să gătim, să spălăm rufele etc., atunci ne-am putea concentra asupra noastră și a bebelușului nostru și să avem timp sa imbunatatim alaptarea. Rugați familia sau prietenii să aiba grija de copiii mai mari, astfel încât să vă puteți concentra asupra nou-născutului.

Alăptarea bebelusului necesită timp, rabdare și dăruire, astfel încât găsirea de sprijin și încurajare vă poate ajuta în mod semnificativ.

► Citeste in continuare

Primele zile de alaptare in fapte concrete

Primele zile de alaptare: cum incepe alaptarea si cum stim ca merge bine - un ghid complet 

 Forumul si grupul mamicilor care alăpteaza

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com,
Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII