Din cauza Rh-ului, unele mame pot deveni alergice la sarcinile viitoare - iată care este tratamentul salvator

Din cauza Rh-ului, unele mame pot deveni alergice la sarcinile viitoare - iata care este tratamentul salvator

Din cauza Rh-ului, unele mame pot deveni alergice la sarcinile viitoare - iată care este tratamentul salvator

Unele femei pot deveni alergice la sarcinile viitoare. Riscul are legătură cu sângele și începe cu un factor moștenit genetic numit Rhesus sau factor Rh. Când această proteină apare pe suprafața celulelor sanguine, acea persoană este Rh-pozitivă. Între timp, persoanele cu Rh negativ nu o au.

• Din fericire, o injecție cu imunoglobulină Rh în săptămâna 28 și până la 72 de ore după prima naștere a unei mame poate preveni problema.

- vei citi:
Unele mame pot deveni alergice la sarcinile viitoare
Ce este factorul Rh?
Testul pentru diagnosticul incompatibilitatii Rh in sarcina
Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Unele mame pot deveni alergice la sarcinile viitoare

Da, unele mame pot deveni alergice la sarcinile viitoare. Riscul are legătură cu sângele și începe cu un factor moștenit genetic numit Rhesus sau factor Rh. Când această proteină apare pe suprafața celulelor sanguine, acea persoană este Rh-pozitivă. Între timp, persoanele cu Rh negativ nu o au.

Dacă un tată este Rh-pozitiv și o mamă este Rh-negativ, sarcinile viitoare pot fi mai greu de păstrat - dacă sângele Rh-negativ al mamei se amestecă vreodată cu sângele copilului ei Rh-pozitiv.

de citit pe larg: Grupele sanguine si Rh-ul

Deși, de obicei, nu este o problemă în timpul primei sarcini, sângele mamei și al bebelușului se poate amesteca în timpul nașterii, determinând mama să dezvolte „Sensibilizarea la antigenul Rh” - atunci când produce anticorpi care pot ataca viitorii bebeluși Rh pozitivi, provocând avorturi spontane.

Aproximativ 2,3% din sarcini sunt expuse riscului de sensibilizare la Rh, dar numai 1% dintre mamele cu risc dezvoltă anticorpii.

Din fericire, o injecție cu imunoglobulină Rh în săptămâna 28 și până la 72 de ore după prima naștere a unei mame poate preveni cu totul problema.

Ce este factorul Rh?

Factorul Rh al sangelui (Rh) este o trasatura mostenita care se refera la prezenta unei proteine specifice pe suprafata globulelor rosii. Prezenta acestei proteine determina Rh-ul pozitiv, iar absenta sa Rh-ul negativ. 85% din populaţie este Rh pozitiv, restul fiind Rh negativ. Mai departe <<aici>>

Testul pentru diagnosticul incompatibilitatii Rh in sarcina

Factorul RH al sangelui (Rhesus) este o trasatura mostenita care se refera la prezenta unei proteine specifice pe suprafata globulelor rosii. Prezenta acestei proteine determina Rh-ul pozitiv, iar absenta sa Rh-ul negativ. 85% din populaţie este Rh pozitiv, restul fiind Rh negativ.

Desi factorul Rh nu are un impact asupra sanatatii tale, poate afecta sarcina. Vei avea nevoie de o ingrijire speciala daca esti Rh negativa, iar tatal copilului tau este Rh pozitiv.Daca sarcina se confirma, medicul ginecolog va recomanda un test de sange pentru identificarea factorului Rh inca de la prima consultatie prenatala citeste mai departe despre testul pentru diagnosticul inconpatibilitatii RH in sarcina.

Alte teste importante in timpul sarcinii

Triplul test in sarcina
Testul de depistare al Streptococului B in sarcina
Testul pentru diagnosticul incompatibilitatii Rh in sarcina
Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)
Cordocenteza, testul prin recoltare de sange fetal din cordonul ombilical
Testul TORCH de depistare a infectiilor in sarcina
Testul alfafetoproteinic – AFP
Testul fetal non stres (NST)
Testul de vilus corionic 

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

ODISEEA SARCINII - COMUNITATEA BURTICILOR INTELIGENTE

Pe forumul specializat Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Sursa: American College of Obstetricians and Gynecologists, March of Dimes, Materia Socio Medical (c) 2023
 referinte
March of Dimes: Rh Disease
https://www.marchofdimes.com/
How RhoGAM Works
https://www.rhogam.com
American Red Cross: Blood Types
https://www.redcrossblood.org/learn

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII