3 rețete de supe pentru bebelușii de 11 luni - a șasea lună de diversificare

3 retete de supe pentru bebelusii de 11 luni - a sasea luna de diversificare

3 rețete de supe pentru bebelușii de 11 luni - a șasea lună de diversificare

Supele din legume, leguminoase, orez sau carne sunt îmbogățite cu nimic altceva decât minerale, calciu, proteine ​​și carbohidrați necesari pentru o creștere sănătoasă. Când gătim legumele separat, aruncăm lichidul, eliminând astfel nutrienții solubili în apă. Dar în cazul supelor, substanțele nutritive se îndreaptă direct spre burtică!

- vei citi:
Supă de broccoli
Supă de avocado
Supă de pui cu tăiței
Retete pentru bebelusii de 11 luni

Supă de broccoli

O supă de broccoli viu colorată este o idee bună dacă micuțul tău respinge broccoli sub alte forme!

Ingrediente:

• 1/2 ceapă, tocată mărunt
• 1 morcov, tocat mărunt
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 buchet de broccoli
• 2 căni supă de pui sau de legume
• 1 cartof mare
• 1 cățel de usturoi
• smântână

Preparare:


Sotează ceapa și morcovul în ulei de măsline într-o oală mare până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugă broccoli tocat și suppă suficientă pentru a acoperi aproape totul, aproximativ 2-2,5 căni maxim. Nu vrei să pui în exces, altfel supa va fi prea curgătoare. Cantitatea de lichid depinde într-adevăr de cât de mare este broccoliul folosit.
Acoperă oala cu capac și adu la fierbere, apoi redu focul la mic. Fierbe până când broccoli este fraged, dar încă verde aprins. Fii cu ochii pe el, nu vrei să-și piardă toți nutrienții!
Îndepărtează oala de pe foc și mixează supa până se omogenizează cu un blender de imersie chiar în oală. Adaugă usturoiul zdrobit și smântâna.

Supă de avocado

Poți oferi copilului avocado sub mai multe forme, dar această supă este o rețetă excelentă. Avocado este cremos de la sine, așa că poți omite smântâna dacă vrei. Supa de avocado este o rețetă delicioasă de supă ce nu trebuie gătită! Se poate servi rece sau încălzită ușor într-o zi răcoroasă.

Ingrediente:

• cca 400ml supă rece de legume sau de pui
• 1 linguriță suc de lămâie
• pătrunjel verde tocat
• 1 avocado mare, copt
• 1 ceapă verde, numai cozile verzi
• 1/2 cățel de usturoi
• chimen măcinat

Preparare:

Pune ingredientele în blender și mixează la viteză medie-mare până la omogenizare. Adaugă supa treptat, să nu iasă prea lichidă.
Se poate servi cu crutoane și smântâna.

Supă de pui (sau curcan) cu tăiței

Această supă de pui cu tăiței este mâncarea de confort maximă pentru întreaga familie, inclusiv pentru bebelușul tău pretențios.

Ingrediente:

• 1 ceapă mică, tocată
• 1 morcov, curățat și tocat mărunt
• 1 felie rădăcină de țelină, tocată mărunt
• 1 copănel de pui
• 1 linguriță pătrunjel verde tocat
• 4 căni apă
• tăiței sau diverse sortimente de paste

Preparare:

Dă un clocot cărnii apoi aruncă apa.

Într-o cratiță medie, adaugă carnea în apa curată. După ce dă un clocot adaugă ceapa, morcovul, țelina.
După ce carnea este bine fiartă, aceasta se ia de pe os fâsiuțe, se pune inapoi în supă, se adaugă pastele (se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj).
La final se pune pătrunjelul și se poate servi cu smântână.

Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare

Acum bebelusul tau sigur are cateva alimente favorite. In acest moment al diversificarii, probabil nu mai vrea sa manance piureuri ci mancare normala, taiata bucatele, sa le simta gustul si textura. Chiar daca mai sunt copilasi care inca mananca piureuri, in timp se vor obisnui si cu mancarea preparata normal. De asemenea, este posibil sa nu mai doreasca sa fie hranit cu lingurita. Nici o problema. Lasati-l sa incerce singur sa manance, oferiti-i alimente ce le poate lua in mana si o lingurita pentru copii. Sigur ii va face placere :) Iar daca nu mai aveti inspiratie ce sa gatiti, iata 10 retete speciale pentru bebelusii in varsta de 11 luni>>

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor  desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII