Graficele de creștere in greutate și lungime la băieti și fete 0-4 ani 📈

Graficele de crestere in greutate si lungime la baieti si fete 0-4 ani

Graficele de creștere in greutate și lungime la băieti și fete 0-4 ani 📈

Graficele și diagramele de creștere sunt un instrument cheie pentru urmărirea creșterii și dezvoltării fizice a unui copil. Acestea ajută un medic pediatru să se asigure că un copil câștigă în lungime și greutate, la fel ca și creșterea în dimensiune a capului (un indicator al dezvoltării sănătoase a creierului), la o rată tipică pentru vârsta lor.

Iată graficele de creștere în greutate și lungime pentru băieți și fete de la 0 la 4 ani, împreună cu diagramele de creștere a dimensiunii capului. 📈

veti citi
Ce sunt graficele de creștere?
Grafice de crestere in lungime si greutate - fete intre 0-4 ani
Grafice de crestere in lungime si greutate - baieti intre 0-4 ani
Cresterea capului copilului - intre 0-2 ani
Cand bebelusul nu ia in greutate: semnale, cauze, sfaturi

Ce sunt graficele de creștere?

aficele și diagramele de creștere reprezintă instrumente esențiale în monitorizarea evoluției fizice a unui copil, evidențiind schimbările în înălțime, greutate și circumferința capului pe măsură ce copilul crește. Aceste instrumente sunt utilizate de medici pediatri pentru a evalua și asigura că dezvoltarea copilului se desfășoară în parametri normali și că nu există semne de întârziere în creștere sau alte probleme de sănătate.

Graficele de creștere oferă o comparație a datelor măsurate pentru copil cu valorile considerate normale pentru vârsta și sexul său. De exemplu, dacă un copil are o vârstă de 6 luni și greutatea sa este situată într-o anumită plajă de percentile, acest lucru indică faptul că se dezvoltă în conformitate cu standardele obișnuite pentru vârsta sa. Pe de altă parte, dacă un copil începe să devieze semnificativ de la curba sa de creștere anterioară, acest lucru poate ridica îngrijorări cu privire la starea sa de sănătate și dezvoltare.

Diagramele de creștere a dimensiunii capului sunt deosebit de importante pentru evaluarea dezvoltării creierului unui copil. Măsurile periodice ale circumferinței capului pot dezvălui eventuale anomalii sau întârzieri în dezvoltarea creierului, ceea ce poate necesita investigații suplimentare și intervenții medicale.

În concluzie, aceste grafice și diagrame sunt instrumente vitale pentru monitorizarea sănătății și dezvoltării copiilor și oferă atât părinților, cât și medicilor informații cruciale pentru a asigura o creștere și dezvoltare sănătoasă a micuților.


Marcand pe grafic - conform varstei sale - înălțimea, greutatea și circumferința capului unui copil - aceste măsurători permit, de asemenea, medicilor și părinților să vadă dacă un copil creste mai repede sau mai lent.

Aceste date sunt semanel ca un copil ar putea fi pe drumul cel bun a deveni supraponderal sau nu mănâncă atât de mult cât ar trebui.

Percentilele nu sunt neaparat importante in urmarire cresterii. Insa va poate ajuta sa urmariti trendul în care crește copilului si cum variaza cresterea în timp. Își urmează curba, indicând o creștere sănătoasă? Sau există o schimbare în tiparul lor de creștere, care ar putea fi un semn al unei probleme?

Grafice de crestere in lungime si greutate - fete intre 0-4 ani


sursa informatie World Health Organization (WHO) si https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10896087/

Grafice de crestere in lungime si greutate - baieti intre 0-4 ani


sursa informatie World Health Organization (WHO) si https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10896087/

Cresterea capului copilului - intre 0-2 ani

Cum crește capul bebelusului - grafic pentru fetițe

Circumferința capului bebelușului 0-2 ani - graficul creșterii capului bebelușului băiețel

Cand bebelusul nu ia in greutate: semnale, cauze, sfaturi

Când bebelușul nu ia in greutate, orice mămica este ingrijorată si chiar panicată. Iată detalii importate despre ritmul in care crește un bebelus, câte grame ar trebui să ia pe lună, cum putem să știm că bebelusul mănânca suficient și când ar trebui să ne ingrijoram. Pe de alta parte, exista perioade cand bebelusul are pusee de creștere. Citeste detalii despre cand bebelusul nu ia in greutate: semnale, cauze, probleme.

Grafice de crestere: indicatorul de crestere al bebelusului

Graficele de crestere sunt una din primele griji care iti obsedeaza viata de mamica, dupa ce comoara a ajuns acasa. Creste sau nu creste? Ia sau nu in greutate? Ia suficienta? E bine? ...

In multe tari aceste date importante, despre cresterea in centimentri si kilograme ale bebelusului sunt apoi trecute in "cartea copilului" si apoi date bunicilor, rudelor si prietenilor. Aceste date vor deveni un bun indicator al sanatatii copilului, in mod special in primii trei ani. Medicii sunt de asemenea constienti de aceasta stransa relatie. Copiii care sunt bine ingrijiti din punct de vedere alimentar, care au o legatura emotionala cu parintii si care nu au o boala cronica, or creste in concordanta cu tiparul  normal. Iata am adunat si noi aceste grafice impreuna cu citeva explicatii necesare citeste mai departe aici.

Puseul de crestere al bebelusului

Ti se intampla ca bebelusul tau sa planga de foame mai des si sa iti dea impresia ca nu se mai satura? Nu te ingrijora! Este posibil ca puiul tau sa treaca pur si simplu printr-un puseu de crestere, adica o etapa in care creste cu o viteza mai mare decat in alte etape. Relaxeaza-te! Nu ii este ingrozitor de foame, desi se comporta ca si cum i-ar fi. Reactiile sale se explica prin aceea ca tocmai trece printr-o etapa de crestere galopanta, prima din cele cinci pe care le traverseaza un bebelus in primul sau an de viata.

Evident, datorita plansului bebelusului, este un fenomen care ti se pare putin ingrijorator, insa nu este deloc iesit din comun. Mai ales daca se intampla ca bebelusului tau sa i se faca foame din ce in ce mai des tocmai in momentul in care credeai ca ai reusit sa il aduci la un orar de alaptat cat de cat regulat. Si cel mai frustrant este faptul ca, desi tocmai ai terminat sa-l alaptezi, iti da impresia ca citeste mai departe aici.

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului 
Dezvoltarea motorica a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii 2020, WebMd.
sursa informatie World Health Organization (WHO) si https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10896087/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII