Complicațiile sarcinii sunt mai probabile dacă vei avea un băiat. Iată riscurile in funcție de genul bebelușului din burtică

Complicatiile sarcinii sunt mai probabile daca vei avea un baiat: Iata riscurile in functie de genul bebelusului din burtica.

Complicațiile sarcinii sunt mai probabile dacă vei avea un băiat. Iată riscurile in funcție de genul bebelușului din burtică

Diferențele legate de sex par să înceapă înainte de naștere...Băieții sunt mai predispuși să se nască devreme, ceea ce creează sugarilor mai multe probleme de sănătate. De asemenea, gravidele care au băieți sunt mai susceptibile de a avea diabet în timpul sarcinii (diabet gestațional) și preeclampsie, o afecțiune gravă a tensiunii arteriale, au spus autorii studiului. Deși nu este complet clar de ce este așa, „este probabil să existe factori genetici”

Complicațiile grave ale sarcinii sunt mai probabile atunci când sexul fătului este masculin, sugerează noi cercetări.

- vei citi:
Sexul bebelușului are o asociere directă cu complicațiile sarcinii
Genul masculin este un factor de risc
Placenta este diferită la băieți și fete
O asociere între gen și complicații la naștere
Reducerea riscurilor de complicații ale sarcinii

Sexul bebelușului are o asociere directă cu complicațiile sarcinii

După ce au analizat peste jumătate de milion de nașteri în Australia, cercetătorii au declarat că sexul bebelușului ar putea fi legat atât de sănătatea mamei, cât și a copilului - aflam de pe site-ul WebMD.

„Sexul bebelușului are o asociere directă cu complicațiile sarcinii”, a spus primul autor al studiului, Dr. Petra Verburg, de la Robinson Research Institute de la Universitatea din Adelaide, Australia.

Băieții sunt mai predispuși să se nască devreme, ceea ce creează sugarilor mai multe probleme de sănătate. De asemenea, gravidele care au băieți au un risc mai mare de a avea diabet în timpul sarcinii (diabet gestațional) și preeclampsie, o afecțiune gravă a tensiunii arteriale, au spus autorii studiului. Deși nu este complet clar de ce este așa, „este probabil să existe factori genetici”, a spus Verburg.

Constatările sunt adevărate, a spus dr. Querube Santana-Rivas, neonatolog la Spitalul de Copii Nicklaus din Miami, care nu a fost implicat în studiu. Ea a spus că observă aceste diferențe în propria practică.

Genul masculin este un factor de risc

Genul masculin este un factor de risc pentru o mulțime de complicații imediat după naștere, în special la bebelusii prematuri”, este concluzia studiului.

Placenta este diferită la băieți și fete

Rezultatele fac, de asemenea, ecou unor descoperiri din studii anterioare, a spus Verburg. O explicație potențială este că placenta, organul care hrănește fătul în curs de dezvoltare, este diferită la băieți și fete.

Placenta este esențială pentru o sarcină sănătoasă și este un organ care aparține din punct de vedere tehnic bebelușului, deci este genetic identic cu bebelușul”, a declarat co-autorul studiului, Claire Roberts, un alt cercetător de la Robinson Research Institute.

În cercetările anterioare care implicau sarcini normale, echipa lui Roberts a descoperit diferențe de sex la 142 de gene din placentă. Cercetătorii au spus că defectele în dezvoltarea și funcționarea placentei sunt legate de complicațiile sarcinii.

Pentru noul studiu, Verburg, Roberts și colegii săi au evaluat peste 574.000 de nașteri din Australia, din 1981 până în 2011.

Comparativ cu fetele, băieții au avut șanse de naștere prematură cu 27 la sută mai mari, între 20 și 24 de săptămâni de gestație; Risc cu 24 la sută mai mare pentru naștere între 30 și 33 de săptămâni; și șanse cu 17 la sută mai mari de naștere la 34 până la 36 de săptămâni, a constatat studiul. Nașterea la termen este între 39 și 41 de săptămâni, potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi.

Mai mult, diabetul gestațional a fost cu 4% mai probabil la gravidele ce au avut băieți, iar pre-eclampsia la termen a fost cu 7,5% mai probabilă, au spus cercetătorii.

Cu toate acestea, gravidele ce așteptau fete, au avut un risc cu 22% mai mare de a face preeclampsie la începutul sarcinii, necesitând nașterea prematură, a constatat studiul.

O asociere între gen și complicații la naștere

Cu toate acestea, cercetarea arată doar o asociere între gen și complicații la naștere, nu o relație cauză-efect. Constatările nu ar trebui să alarmeze viitoarele mame, indiferent de sexul copilului lor nenăscut, a spus Roberts. Sfatul, deocamdată, este același ca pentru toate femeile care rămân însărcinate, a spus Roberts. Aceasta înseamnă să consume o dietă echilibrată și să încerce să mențină o greutate sănătoasă înainte de a concepe.

Reducerea riscurilor de complicații ale sarcinii

"Chiar dacă sarcina a fost neplanificată", a spus Verburg, "există încă o fereastră de oportunitate pentru o femeie de a-și reduce riscurile de complicații ale sarcinii". O femeie poate să nu mai fumeze, să nu bea alcool și să rămână într-o formă fizică bună, a spus ea.

Santana-Rivas a fost de acord. Ea a spus că mesajul noului studiu este ca femeile să fie conștiente de riscurile potențiale „și să beneficieze de îngrijiri prenatale bune”.

În funcție de ceea ce descoperă viitoarele cercetări, programele prenatale pentru femeile însărcinate ar putea varia într-o zi în funcție de sexul copilului, au spus cercetătorii.

Despre complicatii in timpul sarcinii mai cititi

Trombofilia in timpul sarcinii
Semne de alarma in sarcina
Ce faci cand afli ca vei avea un copil cu Sindrom Down
Pierderea sarcinii: se poate preveni?
Sarcina oprita in evolutie - cauze

Alti factori de risc in sarcina cititi aici.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2021 -
Studiul a fost publicat online în PLOS ONE.
sursa aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII