Ziua EXACTĂ in care ai rămas insărcinată: așa se poate determina cel mai corect

Ziua exacta in care ai ramas insarcinata -  asa se poate determina cel mai corect

Ziua EXACTĂ in care ai rămas insărcinată: așa se poate determina cel mai corect

Ziua exactă in care o femeie ramane insarcinată este o informație foarte utilă in determinarea zilei preconizate a nasterii (DPN) bebelusului. Asta pe langă faptul ca este o zi specială și de mare semnificație. Insă răspunsul cel mai scurt la întrebarea „Pot afla ziua exactă în care am rămas însărcinată?” este relativ.

→ Determinarea datei exacte a concepției este dificilă din mai multe motive...iată ce factori sunt la mijloc.

- vei citi:
Determinarea datei exacte a concepției este dificilă
Calculator sarcina sau calculatorul DPNului
Alte calculatoare de sarcina

Determinarea datei exacte a concepției este dificilă din mai multe motive...

Ziua exacta in care o femeie ramane insarcinata este atat de importanta pentru ea.  Si o informatie foarte utila in determinarea zilei preconizate a nasterii bebelusului. Insa răspunsul cel mai scurt la întrebarea „Pot afla ziua exactă în care am rămas însărcinată?” este relativ.

Câteva lucruri de luat în considerare:

În primul rând, sarcina apare atunci când un spermatozoid fecundează ovulul. Acest lucru are loc de obicei într-o trompă uterină.

Momentul ovulației: când un ovul este eliberat din ovare și în trompa uterină, determină fereastra fertilă a unei femei și variază de la femeie la femeie. Majoritatea femeilor ovulează la 14 zile după prima zi a ultimului ciclu menstrual. Unele femei eliberează un ovul între 11 și 21 de zile după prima zi a ultimei menstruații. Un ovul este viabil, poate fi fertilizat, până la 24 de ore după ce a fost eliberat din ovar.

De asemenea, spermatozoizii pot trăi în corpul femeii și fertiliza un ovul timp de până la șapte zile. Asta înseamnă că o femeie are o fereastră de aproximativ o săptămână în care poate concepe după un act sexual.

O ecografie poate determina destul de precis data concepției și vârsta gestațională. Măsurătorile sunt utilizate pentru a estima vârsta gestațională a sarcinii.

Singurul mod în care poți fi destul de sigură cu privire la ziua exactă în care ai rămas însărcinată este dacă ai avut un singur act sexual în timpul ferestrei fertile.

Puteți utiliza, de asemenea, calculatorul datei nasterii - super precis de la Desprecopii

Calculator sarcina sau calculatorul DPNului

1. Alegeti data ultimului ciclu menstrual(prima zi)

   

2. Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

(la majoritatea femeilor este 28 zile dar poate fi intre 22 si 45 zile)

3. Introduceti o valoare pentru Ovulatie

la majoritatea femeilor este cu 14 zile inainte de prima zi a ciclului menstrual dar poate fi intre 9 si 16 zile)

Si, inarmeaza-te cu cea mai completa aplicatie de sarcina: Odiseea Sarcinii, Sarcina ta  - pentru a urmari calatoria unica, pe telefon :) a dezvoltarii puiului tau.

Avem si calculatorul lunii de nastere - in infgraficul de mai jos

calculator data de sarcina - luna de nastere a bebelusului

O alta modalitate este prin efectuarea unei ecografii transvaginale.

O ecografie transvaginală (în care o baghetă cu ultrasunete, lubrifiată este introdusă în vagin) poate ajuta la descoperirea varstei sarcinii, mai ales atunci când este făcută în primul trimestru de sarcina. Aceasta va măsura dimensiunea embrionului și va folosi informațiile adunate pentru a determina data preconizata a nasterii. Pe măsură ce sarcina progresează, devine mai dificila calcularea vârstei gestaționale și dimensiunea fătului cu ajutorul unei ecografii (cu cât fatul este mai mare, cu atât măsurările sunt mai inexacte).

Cât de precisă este data preconizată a nașterii (DPN)?

Pe scurt, nu foarte. De fapt, doar aproximativ 4% dintre femei vor da naștere la data calculata a nasterii. Cele mai multe mămici pentru prima dată vor naște cu 3-5 zile de la data stabilita a nasterii, iar multe dintre ele merg mai mult decât asta.Trecerea la data scadenței poate fi frustrantă.

Motive pentru care data probabila a nasterii (DPN) ar putea fi gresit calculată

Când o femeie ramane insarcinata, una dintre primele întrebări arzătoare pe care le are este „care este data probabila a nasterii (DPN)?” Iată motive pentru care data probabilă a nașterii (DPN) ar putea fi gresit calculată cu o marjă de eroare de până la o săptămână sau mai mult.

► Puteti urmari Sarcina pe saptamani aici.

Alte calculatoare de sarcina

Calculatorul de varsta a sarcinii

Calculatorul sexului bebelusului

Calculatorul de culoare a ochilor viitorului bebelus

Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina

Calculatorul datei nasterii

aplicatie de sarcina

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII