Controlul preanestezic și dopul gelatinos - jurnal de sarcină

Controlul preanestezic si dopul gelatinos - jurnal de sarcina

Controlul preanestezic și dopul gelatinos - jurnal de sarcină

Astăzi am fost la spital in vederea efectuării controlului preanestezic care este format din mai multe proceduri. In primul rand, am facut EKG-ul care a durat ceva mai mult față de ocazii anterioare cand am mai facut aceasta procedura dar nu eram însărcinată.

Astăzi cred ca am eliminat putin din dopul gelatinos cred. Arată ca un mucus transparent in cantitate redusă. Nu mi dau seama daca s a nimerit sa fiu pe faza si chiar e prima oara cand elimin, daca e posibil sa nu fie sau daca chiar e si daca da, sper ca mai rezist inca cateva saptamani pana la data agreata pentru cezariana.

- vei citi:
Controlul preanestezic in sarcina
Alaptarea la prima sarcina nu a fost posibila
Oare am eliminat din dopul gelations...?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Lilyushkiss2021  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Controlul preanestezic in sarcina

Astăzi am fost la spital in vederea efectuării controlului preanestezic care este format din mai multe proceduri. In primul rand, am facut EKG-ul care a durat ceva mai mult față de ocazii anterioare cand am mai facut aceasta procedura dar nu eram însărcinată. Justificarea repetarii acestuia a constat în faptul că mișcările bebelusului dai erori aparatului si a tot trebuit sa mi modifice ventuzele pana s a putut emite raportul. Interpretarea acestuia se va face la internare.

O altă procedura a constat în recoltarea analizelor necesare internarii, precum și completarea a 2 formulare: unul legat de starea mea de sanatate si unul legat de ce proceduri se pot face noi nascutului, precum și ce recoltari sunt optionale sau recomandate.

A fost necesar acordul meu pentru vaccinurile care se fac în maternitate, pentru screeningul auditiv si metabolic, precum și acordul pentru hranirea bebelusului cu formula in cazul in care nu am lapte.

Alaptarea la prima sarcina nu a fost posibila

La prima sarcina, laptele a venit după 3-4 zile si foarte putin cantitativ motiv pentru care in prima luna deja s-a oprit lactatia si am hrănit-o cu formula. Nascand intr-un spital de stat, nu mi-a fost adusă pentru alaptat niciodata si probabil acest fapt a contribuit la lipsa laptelui. Vedem de această dată cum va decurge capitolul alaptare.

Săptămâna aceasta trebuie sa ridic si trimiterea către ginecologie in vederea nasterii, trimitere ce imi este necesară la internare, pentru a putea beneficia de decontarea cas pentru nastere.

Oare am eliminat din dopul gelations...?

Astăzi cred ca am eliminat putin din dopul gelatinos cred. Arată ca un mucus transparent in cantitate redusă. Nu mi dau seama daca s a nimerit sa fiu pe faza si chiar e prima oara cand elimin, daca e posibil sa nu fie sau daca chiar e si daca da, sper ca mai rezist inca cateva saptamani pana la data agreata pentru cezariana. Va tin la curent!

► Citeste si: Dopul gelatinos in sarcină - ce este, ce rol are și ce intamplă dacă acest dop se elimina

Autor - Lilyushkiss2021, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Despre ultimele saptamani de sarcina, citeste si:

Panica in ultimele saptamani de sarcina - jurnal de sarcina

Internata in saptamana 35 de sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simți ca o balena - 10 solutii la probleme


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII