Iți hrănești bebelușului cu biberonul? Despre vină și fric: Iată cum să creezi o legatură specială cu bebelușul tău

Iti hranesti bebelusului cu biberonul? Despre vina si frici: Iata cum sa creezi o legatura speciala cu bebelusul tau

Iți hrănești bebelușului cu biberonul? Despre vină și fric: Iată cum să creezi o legatură specială cu bebelușul tău

Iti hrănesti bebelusului cu biberonul? Cu toate cercetările și informațiile referitoare la beneficiile alăptării, mamele care își hrănesc copiii cu biberonul se pot simți descurajate. Există multe mămici care si-ar fi dorit să alăpteze dar din diverse motive nu au reusit iar amintirea constantă a aspectelor benefice alăptării poate fi dificil de procesat si poate fi chiar un motiv de depresie.

• Dacă iti hrănesti bebelusul cu biberonul, iată ce poti face pentru a construi o apropiere emoțională cu bebelușul tau și cum poți scăpa de vina ca nu l-ai putut alăpta.

- vei citi:
Tipul de hrănire ales de mamă pentru bebeluș, nu va dicta intensitatea sau calitatea relației celor doi
Mulți părinți sunt dornici să știe dacă o formulă este mai bună decât alta
Dar mi-am dorit foarte mult să alăptez!
Bebelușul meu nu mă va iubi la fel dacă-l hrănesc cu biberonul!
Ce pot face pentru a construi o apropiere emoțională cu bebelușul meu?
Informații importante despre conexiunea emoțională

Tipul de hrănire ales de mamă pentru bebeluș, nu va dicta intensitatea sau calitatea relației celor doi

Exista multe mamici care si-ar fi dorit sa alapteze dar din diverse motive nu au reusit iar amintirea constantă a aspectelor benefice alăptării poate fi dificil de procesat si poate fi chiar un motiv de depresie.

Să începem prin a spune de la început că orice tip de hrănire alege mama pentru bebeluș, aceasta nu dictează intensitatea sau calitatea relației pe care o vor avea cu copilul sau.  Ceea ce este cu adevărat important este ca bebelușii să fie hrăniți cu lapte adecvat (lapte formula pentru bebelusi) din punct de vedere nutrițional în cantități și frecvență adecvate. Dacă, din orice motiv, alăptarea nu este posibilă, atunci bebelusul trebuie sa primeasca lapte formua pentru bebelusi - pana la varsta de 12 luni.

Mulți părinți sunt dornici să știe dacă o formulă este mai bună decât alta

Mulți părinți sunt dornici să știe dacă o anumita marca de lapte formulă este mai bun decât altul. Iar dacă asculți afirmațiile producătorilor, aceștia se chinuie să convingă consumatorii că produsul lor este superior. Dar adevărul onest este acesta: dacă o formulă pentru sugari este disponibilă comercial și poate fi cumpărată de la un supermarket sau farmacie, atunci este potrivită pentru un sugar. Conține toate vitaminele, mineralele și elementele nutritive necesare pentru creșterea sa și cerințele energetice, atâta timp cât este adecvată vârstei.

Dar mi-am dorit foarte mult să alăptez!

Pentru mămicile care ar fi preferat să alăpteze, necesitatea de a trece la lapte formula poate dura ceva timp. Atunci când încetează să alăpteze mai devreme decât ar fi vrut, multe mame trec printr-un proces de depresie si tristete. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să renunțe la idealurile lor.

Cât durează această tranziție emoțională este un lucru individual și depinde într-adevăr de circumstanțele specifice. Dar este adevărat să spunem că timpul și reflecția ajută la construirea unei punți în ceea ce privește aspectele psihologice ale opririi alăptării. Când este clar că bebelușul crește și pare perfect după ce este hrănit cu biberonul, atunci mama se simte mai în siguranță.

Sprijinul altor mame care-și hrănesc copilul cu biberonul poate fi, de asemenea, extrem de util. Așadar, nu trebuie să te descurci singură cu această dezamăgire; există întotdeauna alte mame în jur care s-au simțit exact ca tine și au avut experiențe similare.

Bebelușul meu nu mă va iubi la fel dacă-l hrănesc cu biberonul!

După ce alăptarea s-a oprit, multe mame își fac griji că legătura emoțională pe care au împărtășit-o cu bebelușul lor se va încheia. De asemenea, se întreabă cum pot recrea acele momente speciale și apropierea fizică care sunt o parte intrinsecă a alăptării. Așa cum se întâmplă cu multe alte preocupări și îngrijorări, chiar faptul că se gândesc la acest lucru, este un indiciu că totul va fi bine. Investirea energiei în construirea și menținerea unei relații bune cu bebelușul se bazează pe mai mult decât pe tipul hrănirii.

Nu-ți stabili standarde atât de ridicate pentru maternitate încât să nu poată fi îndeplinite. Cu toate ne dorim să fim mame minunate și avem idealuri pe care ne dorim să le realizăm. Dar viața ne împiedică uneori și, din tot felul de motive, trebuie să ne adaptăm și să ne schimbăm. Parcurgerea proceselor implicate în aceste tranziții ne ajută să ne construim rezistența și abilitățile de a face față. Capacitatea de a ne adapta, a accepta, a ne concentra și a ne mulțumi cu situația actuală, precum și a face ceea ce trebuie să facem, sunt calități pozitive. La rândul lor, părinții modelează aceste atribute copiilor lor.

Citeste si Alăptarea cu biberonul: Mai precis hrănirea bebelușului cu biberonul. 9 lucruri esențiale de știut dragă mami

Ce pot face pentru a construi o apropiere emoțională cu bebelușul meu, acum hrănit cu biberonul?

Asigură-te că ții bebelușul în brațe la fiecare hrănire.

Dacă bebelușul tău se agită cu biberonul și se întoarce spre tine ca și când ar vrea să fie alăptat, atunci ține-l de parcă l-ai pune la sân. Direcționează-i tetina sticlei către gură și, pe măsură ce începe să sugă, repoziționează-l astfel încât să fie orientate în sus.

Contactul piele pe piele se poate face la hrănirea cu biberonul în același mod ca și când alăptezi.

Uită-te la fața bebelușului tău când îl hrănești; stabiliți și mențineți contactul vizual.

Vorbește-i cu blândețe când se hrănește.

Prepară-i sticla de lapte cu drag și grijă.

Alternează brațele în care ții copilul. Copiii alăptați se află în brațe alternative de fiecare dată când sug și se crede că există beneficii vizuale și cerebrale pentru copiii care fac acest lucru.

Fii atentă la indicațiile sau semnalele bebelușului că are nevoie de o pauză.

Asigură-te că stai confortabil. Dacă ți-e foame sau te simți vinovată de hrănirea cu biberonul, atunci bebelușul tău ar putea să-ți simtă emoțiile.

Dacă bebelușul este obișnuit să sugă, este posibil să fie nevoie să se adapteze la modificările necesare pentru a suge dintr-o sticlă. Acordă-i timp și multă practică pentru a face acest lucru.

Asigură-te că hrănești bebelușul din sticle și tetine adecvate vârstei.

Fă-ți timp în fiecare zi pentru a te bucura și a te juca cu micuțul tău.

Informații importante despre conexiunea emoțională

Uneori, mamele au probleme în construirea unui atașament emoțional față de copilul lor. Depresia și anxietatea pot întrerupe acest proces, astfel încât, în loc ca mamele să simtă că se bucură de experiența maternității, devine o povară.

Dacă te simți tristă, deprimată, anxioasă sau îngrijorată, nu uita că nu ești singură. Dar este important să vorbești cu un profesionist din domeniul sănătății despre sentimentele tale.

► Citeste De ce bebelușul nu trebuie să bea prea mult lapte formula: riscul supraalimentării

Ce lapte formula este cel mai bun pentru bebeluși?

Ce lapte sa cumpar pentru bebelusul meu? Care este cel mai bun? - acest gen de intrebare este des intalnita pe forumul Desprecopii. Mai precis, exista peste 12 mii de astfel de intrebari despre laptele praf pentru bebelusi. Iata o prima clasificare a categoriilor de lapte formula pentru bebelusi si ce trebuie sa stii - dintr-un punct de vedere absolut independent.

Despre laptele formula pentru bebelusi, trebuie sa cititi si

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?


autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII