Temperatura bazală: 7 reguli pentru rezultate precise

Temperatura bazala: 7 reguli pentru rezultate precise

Temperatura bazală: 7 reguli pentru rezultate precise

Temperatura bazală este un indicator foarte important in detectarea ovulației. Insă, pentru rezultate cât mai precise, aceste 7 reguli sunt esențiale.

- vei citi:
Cand are loc ovulatia?
Cum se masoara temperatura bazala?
Temperatura bazală: 7 reguli pentru rezultate precise
Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Urmarirea ovulatiei cu ajutorul temperaturii bazale

Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia - adica perioada fertila - are loc la 14 zile dupa inceperea ciclului. Insa, in mod practic, putine femei se pot lauda cu un ciclu mentrual perfect regulat.

De aceea, pentru a identifca aceasta perioada de glorie - cand esti fertila - se recomanda urmarirea temperaturii bazale timp de mai multe luni. Poti inregistra datele intr-un tabel excel sau in agenda telefonului.

Cand are loc ovulatia?

Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia - adica perioada fertila - are loc la 14 zile dupa inceperea ciclului. Insa, in mod practic, putine femei se pot lauda cu asta. De aceea, pentru a identifca aceasta perioada de glorie - cand esti fertila - se recomanda urmarirea temperaturii bazale timp de mai multe luni. Poti inregistra datele intr-un tabel excel sau in agenda telefonului. Citeste mai multe despre Daca vrei sa ramai insarcinata invata cum sa iti urmaresti ovulatia - Diagrama ovulatiei

Cum se masoara temperatura bazala?

Temperatura se poate lua oral sau axial, insa pentru acuratete se recomanda vaginal sau rectal. Sub brat sau in gura, termometrul se tine cam 5 minute, dar daca masori vaginal sau rectal - sunt suficiente 3 minute.

Pentru reusita, activitatea sexuala trebuie limitata doar la perioada de ovulatie. Nu suna foarte palpitant... dar cand vrei sa concepi un bebe, scopul scuza mijloacele.
O crestere subita a temperaturii bazale nu inseamna ca esti neaparat la ovulatie si poate fi un semnul ca ai facut febra, de exemplu.

Temperatura bazală: 7 reguli pentru rezultate precise

Consumul de alcool poate influenta gradele celsius ale temperaturii bazale

Un scomn scurt sau neodihnitor poate infuenta temperatura bazală

Masoara temperatura cu un termometru digital, capabil sa arate si la zecimale temperatura

Ia temperatura bazala zilnic, la aceeasi ora a diminetii, inainte de a te da jos din pat

Ca sa fii sigura ca ovulezi, temperatura bazala trebuie sa se mentina ridicata cam 3 zile consecutive

Nu compara temperatura ta bazala cu cea a altei femei - fiecare femeie e diferita

Nu folosi aceasta metoda ca pe una contraceptiva.

► Citeste in continuare Temperatura bazală a corpului și ovulația. Iată cum se monitorizează și cum te ajută să știi cand e ovulația

Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Pagina de Fertilitate

Folosind calculatorul de ovulatie de mai jos te poate ajuta sa identifici perioada fertila (zilele cele mai fertile). Calculatorul se bazeaza pe datele specifice ciclului tau menstrual. Ca sa-ti maresti sansele de a ramane insarcinata iti recomandam ca pe langa acest calculator sa citesti si despre temperatura bazala. Iti recomandam aceste doua articole: Fertilitatea si conceperea unui copil | Temperatura bazala in faza luteala

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

 

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.

Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII