Temperatura bazală a corpului și ovulația. Iată cum se monitorizează și cum te ajută să știi cand e ovulația

Temperatura bazala a corpului si ovulatia. Iata cum se monitorizeaza si cum te ajuta sa stii cand e ovulatia

Temperatura bazală a corpului și ovulația. Iată cum se monitorizează și cum te ajută să știi cand e ovulația

Temperatura bazală a corpului este temperatura corpului de dimineață, înainte de a te ridica din pat. Monitorizarea acestei temperaturi pe parcursul ciclului menstrual este un mod ieftin, cu tehnologie scăzută, care te ajută să afli dacă ovulezi.

Deoarece tulburările de ovulație sunt una dintre cauzele majore ale infertilității feminine, mulți medici ginecologi recomandă monitorizarea temperaturii bazale atunci când o femeie dorește să rămână însărcinată. În acest fel, ei pot identifica și trata toate problemele de ovulație cât mai devreme.

Citește tot ce trebuie să știi despre verificarea temperaturii bazale a corpului în timpul ovulației și concepția.

- vei citi:
Cum ajută măsurarea temperaturii bazale la detectarea ovulației?
Detectarea schimbării
Iată cum poți obține cela mai precisă temperatură
Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Cum ajută măsurarea temperaturii bazale la detectarea ovulației?

Spre deosebire de credința populară, monitorizarea temperaturii bazale nu este cel mai eficient mod de a planifica un contact sexual pentru concepție. Fertilitatea ta este cea mai ridicată în cursul mai multor zile anterioare ovulației și a zilei în care apare, dar modificarea temperaturii bazale care indică ovulația are loc după 12 până la 24 de ore. Deci temperatura nu prezice ovulația, ci spune că a avut loc. Dacă ai un cicl regulat, urmărirea temperaturii bazale timp de câteva luni îți poate oferi o idee bună despre momentul în care ovulezi de obicei.

Temperatura normală a unei femei care nu ovulează este cuprinsă între 35.5 și 37.2 grade Celsius. După eliberarea ovulului, temperatura crește cu aproximativ jumătate de grad la aproape toate femeile. Hormonul progesteron, secretat de ovar după ovulație, "încălzește lucrurile"; pregătește, de asemenea, mucoasa uterină pentru o posibilă sarcină. Temperatura corpului va rămâne cu aproximativ jumătate de grad mai mare până chiar înainte de menstruație, când va reveni la normal. (Dacă rămâi gravidă, temperatura ta va rămâne mai mare până în primul trimestru). Dacă temperatura nu respectă acest tipar, poate indica o problemă de ovulație.

Detectarea schimbării temperaturii bazale

Deoarece vârful temperaturii bazale a corpului la ovulație este atât de mic, ai nevoie de un termometru bazal special (disponibil în farmacii) pentru a-l măsura. Un termometru bazal înregistrează temperaturile cu o zecime de grad în loc de cele două zecimi de pe celelalte termometre.

Termometrele bazale vin în versiuni digitale cu mercur și digital. Termometrele cu mercur arată ca termometrele normale, cu excepția diviziunilor dintre grade care sunt mari și ușor de citit. Aceste termometre pot fi utilizate pe cale orală sau rectală. Termometrele digitale au caracteristici speciale precum un afișaj iluminat (pentru o citire mai ușoară în diminețile întunecate). Termometrele digitale sunt utilizate oral.

Dacă nu detectezi o creștere a temperaturii care indică ovulația după mai multe cicluri, medicul va face un test de sânge pentru a confirma rezultatele. Termometrele nu sunt exacte 100%, iar unele femei ovulează chiar și fără o creștere a temperaturii. Citirile false pot fi cauzate de o varietate de lucruri, inclusiv trezirea la ore diferite dimineața.

Iată cum poți obține cele mai precise rezultate:

Ia-ți temperatura când te trezești și stai întinsă sau stai liniștită în pat. Trebuie să faci citirea temperaturii la aceași oră în fiecare dimineață.

Lasă termometrul pe noptieră înainte de a te culca, astfel încât să nu fie nevoie să te ridici din pat dimineața. Efectuarea mișcărilor dimineața poate provoca o creștere a temperaturii!

Nu mânca și nu bea nimic, chiar și apă, înainte de a lua temperatura.


Fii conștienă de alți factori care pot crește temperatura: tulburări emoționale, stres, răceală sau infecție, jet lag, consum de alcool în noaptea precedentă, folosirea unei pături electrice, etc.

Ai nevoie de cel puțin trei ore de somn neîntrerupt pentru a obține o temperatură precisă.

Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Pagina de Fertilitate

Folosind calculatorul de ovulatie de mai jos te poate ajuta sa identifici perioada fertila (zilele cele mai fertile). Calculatorul se bazeaza pe datele specifice ciclului tau menstrual. Ca sa-ti maresti sansele de a ramane insarcinata iti recomandam ca pe langa acest calculator sa citesti si despre temperatura bazala. Iti recomandam aceste doua articole: Fertilitatea si conceperea unui copil | Temperatura bazala in faza luteala

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

 

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.

Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII