Greșeli în alăptare: dacă sânii nu curg sau sunt moi NU înseamnă că nu ai lapte

Greseli in alaptare: daca sanii nu curg sau sunt moi NU inseamna ca nu ai lapte

Greșeli în alăptare: dacă sânii nu curg sau sunt moi NU înseamnă că nu ai lapte

Reflexul de ejecţie al laptelui - sânii care curg - apare de obicei la debutul alăptarii. Odată ce bebelușul dobândește o rutină de hrănire - pe la 6-12 săptămâni - sânii nu ar trebui să mai curgă.

Acest lucru NU înseamnă că aportul de lapte este scăzut sau că nu mai ai lapte, ci mai degrabă că organismul tău a aflat cât de mult lapte trebuie să producă și când să-l producă.

- vei citi:
Sânii care curg = un proces normal
Cât timp îmi va curge lapte din sâni?
Nu ai o cantitate redusă de lapte deoarece sânii au încetat să mai curgă
Nu ai un aport scăzut de lapte deoarece sânii se simt mai moi decât înainte
Greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Sânii care curg = un proces normal

Reflexul de ejecţie al laptelui - sânii care curg - apare de obicei la debutul alăptarii. Odată ce bebelușul dobândește o rutină de hrănire - pe la 6-12 săptămâni - sânii nu ar trebui să mai curgă. Acest lucru nu înseamnă că aportul de lapte este scăzut sau că NU mai ai lapte, ci mai degrabă că organismul tău a aflat cât de mult lapte trebuie să producă și când să-l producă.

Sânii care curg sunt o experiență obișnuită și uneori jenantă care apare odată cu alăptarea - de aceea există absorbante pentru sâni. În primele câteva săptămâni după debutul laptelui matern, sânii poate picura sau chiar împroșca lapte în orice moment.

Unele proaspete mame nu consideră sânii care curg o problemă, în timp ce altele sunt ușor jenate. Dar acest proces se pot diminua sau chiar opri odată ce alimentarea cu lapte matern se adaptează nevoilor bebelușului.

Cât timp îmi va curge lapte din sâni?

Pentru unele proaspete mame, acest proces va continua pe durata alăptării și chiar în timpul înțărcării. Este normal să persiste în continuare până la trei săptămâni după înțărcare. Cu toate acestea, dacă sânii continuă să curgă la trei luni după înțărcarea completă a copilul, este timpul să consulți medicul.

Nu ai o cantitate redusă de lapte deoarece sânii au încetat să mai curgă

Unele mame întâmpină această problema, iar altele nu - este normal. Dar, nu are nici o legatură cantitatea de lapte cu faptul că sânii au încetat să mai curgă.

Nu ai un aport scăzut de lapte deoarece sânii se simt mai moi decât înainte

Plinătatea excesivă pe care o experimentezi în primele zile ale alăptării este legată de angorjarea vasculară (sânge și limfă - Limfa este un lichid transparent, incolor, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici, precum și în spațiile intercelulare, mediind schimbul de substanțe între sânge și țesuturi) și este vorba despre depozitarea ineficientă a corpului de cantități inutile de lapte între sesiunile de alăptare. Pe măsură ce trece timpul, sânii devin mai "inteligenți" în privința depozitării.

Există, de asemenea, mai puțin sânge și limfă în sâni, deoarece creșterea țesutului mamar încetinește. La început, este adesea foarte evident din ce sân urmează să fie hrănit bebe. Dar lactația funcționează într-un grad spectaculos. Când sânii sunt mai plini, producția de lapte încetinește. Când sânii sunt mai goli, crește producția de lapte. Sânii mai moi ar putea să producă mult mai mult lapte într-o perioadă de 24 de ore decât cei plini.

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte

Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării 

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Reflexul de ejectie a laptelui matern in timpul alaptarii. Ce este, si cum il putem stimula

Ce este reflexul de ejecție al laptelui matern sau reflexul "letdown"?

Prin suptul la sân, copilul tău declanșează nervii minusculi din mamelon. Acești nervi determină eliberarea hormonilor în fluxul sanguin.

Unul dintre acești hormoni (prolactina) acționează asupra țesuturilor producătoare de lapte, iar celălalt hormon (oxitocina) face ca sânul să împingă sau să „lase” laptele să treacă. Mai departe>>

 

 

Etapele alăptarii si nevoile bebelusului

Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerabdare: ce e the facut

Despre stresul primelor zile the alaptare

Alaptarea in timpul puseelor the crestere ale bebelusului

Secretul reusitei alaptatului

Pozitii the alaptare Ghid Complet

Primele zile the alaptare in fapte concrete

Ghid complet all primelor zile the alaptare 

Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni

Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII