Vaccinul anti-COVID pentru copiii din grupa de vârstă 12 - 15 ani este in curs de aprobare

Vaccinul anti-COVID pentru copiii din grupa de vârstă 12 - 15 ani este in curs de aprobare

Vaccinul anti-COVID pentru copiii din grupa de vârstă 12 - 15 ani este in curs de aprobare

Copiii din SUA cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pot face vaccinul anti-COVID produs de Pfizer / BioNTech, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Vaccinul este în curs de aprobare și în Europa pentru această categorie de vârstă și ar urma să fie administrat adolescenților din această vară.

Un medic pediatru a explicat pentru CNN de ce părinții nu ar trebui să-și facă probleme în ceea ce privește imunizarea copiilor.

vei citi:
Părinți sunt nesiguri în privința vaccinării copiilor
Vaccinurile sunt sigure și eficiente
Vaccinul și fertilitatea
Efectele secundare
Răspunsul sistemului imunitar

Părinți sunt nesiguri în privința vaccinării copiilor

Mulți părinți sunt nesiguri în privința vaccinării copiilor, în condițiile în care pe rețelele sociale s-au răspândit campanii de dezinformare privind siguranța vaccinurilor.

Nesiguranță există chiar și în rândul unora dintre părinții care s-au vaccinat, dar nu știu ce efect ar putea avea acest lucru asupra copiilor lor.

Dr. Yvonne Maldonado, care conduce Comitetul pentru boli infecțioase al Academiei Americane de Pediatrie, răspunde la principalele întrebăril pe care le pot avea părinții pe acest subiect.

Vaccinurile sunt sigure și eficiente

„În calitate de pediatri, nu am fi de acord cu recomandările - chiar dacă acestea provin de la guvern - dacă nu am fi convinși că vaccinurile sunt sigure și eficiente, dată fiind vasta noastră experiență în vaccinarea copiilor pentru a-i menține sănătoși”, a spus ea

Vaccinul și fertilitatea

Unii părinți citesc pe rețelele sociale că vaccinul ar putea avea un impact pe termen lung asupra fertilității. Deoarece mulți copii ajung la pubertate între 12 și 15 ani, sunt oameni care se tem că vaccinul împotriva COVID-19 va afecta dezvoltarea copilului lor.

Maldonado spune că nu există niciun motiv real pentru astfel de temeri.

Oamenii spun asta despre fiecare vaccin. Există un grup de oameni care vorbesc despre ceea ce ei numesc „insuficiență ovariană primară” și au atribuit acest lucru altor vaccinuri în trecut. Nu mă mir dacă fac același lucru cu vaccinul anti-COVID”, spune medicul.

Nu există dovezi în acest moment că acest vaccin va afecta dezvoltarea sau fertilitatea. Este o platformă de vaccin ARNm - intră în celulă și servește drept șablon pentru proteina spike în celula umană - care apoi poate stimula dezvoltarea anticorpilor. Cred că această temere este ridicolă”, adaugă ea.

Efectele secundare

Sunt și părinți care se tem de posibilele efecte adverse ale vaccinurilor asupra copiilor și de faptul că acestea i-ar putea împiedica să meargă la școală.

La fel ca orice alt vaccin, copiii se pot simți puțin obosiți după imunizare, dar nu cred că va fi o reacție adversă majoră. Mai mult, efectele secundare care apar în mod obișnuit - o durere în braț, poate ceva roșeață la locul injectării, frisoane - ar trebui să dispară în 48 de ore. Dacă o familie se teme că micuții ar putea rata o zi de școală, pot face programarea la vaccin în weekend”, spune medicul.

„Vaccinarea copiilor cât mai curând posibil înseamnă că vor fi protejați mult mai repede”, adaugă Maldonado.

Dozajul pentru copii

Vaccinul va fi administrat copiilor cu vârste între 12 și 15 ani în același dozaj care este făcut în prezent adulților.

Aceste doze au fost bine studiate pe câteva mii de copii de toate vârstele și greutățile, între 12 și 15 ani. Dozajul a fost analizat foarte atent pentru ca vaccinurile să fie sigure și eficiente”, a explicat medicul.

Dar, evident, trebuie să vedem dacă doza va fi sau nu diferită la copiii cu vârsta sub 12 ani și asta studiem acum. Pot exista diferențe la răspunsul imun al copiilor mai mici, în primul rând deoarece ei sunt mai predispuși să facă febră mai mare, în general, decât adulții și copiii mai mari. Este posibil să avem nevoie de o doză mai mică pentru copiii mai mici, deoarece răspunsul sistemului imunitar este mult mai robust. Dar aceste studii sunt încă în desfășurare pentru copiii sub 12 ani, deci nu știm încă”, a explicat ea.

Răspunsul sistemului imunitar

Sunt părinți care se întreabă dacă răspunsul imunitar al copiilor, care este mai puternic decât în cazul adulților, ar putea provoca efecte pe termen lung. Maldonado spune că nu este cazul.

Acesta nu este un vaccin cu virus viu. Nu este derivat din animale, oameni sau chiar din alte virusuri. Este fabricat din acizi nucleici sintetici. Răspunsul imun la vaccin a fost urmărit extrem de atent pentru a ne asigura că nu declanșează o reacție inflamatorie. Nu am văzut acest lucru la niciuna din zecile de milioane de doze care au fost administrate adulților sau adolescenților”, a adăugat ea.

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→ sursa: digi24.ro (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII