Ce trebuie să știe părinții despre vaccinurile COVID pentru copii

Ce trebuie sa stie parintii despre vaccinurile COVID pentru copii

Ce trebuie să știe părinții despre vaccinurile COVID pentru copii

Ce trebuie sa stie parintii despre vaccinurile COVID pentru copii?
In Romania, de la 2 iunie 2021 - a inceput imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Exista desigur multi parinti care au intrebari si neclaritati despre vaccinarea copiilor si pun la indoiala siguranța - și chiar necesitatea - vaccinului COVID-19 pentru copii.

Directorul Centrului de Evaluare și Cercetare Biologică din Statele Unite a răspuns la cele mai importante întrebări ale părinților atunci când vine vorba de copiii vaccinați pentru COVID-19.

vei citi:
Întrebările părinților despre vaccinul anti-COVID-19
De ce FDA a decis să extindă autorizația de utilizare de urgență?
De ce nu a fost acordată această autorizație ...
Vaccinurile COVID s-au dovedit a fi la fel de sigure și eficiente și pentru copiii de 12-15 ani?
De ce vaccinarea acestei grupe de vârstă este un pas important către încheierea pandemiei?
Cum răspundeți persoanelor care spun că vor să aștepte până când vaccinurile sunt aprobate de FDA?

Întrebările părinților despre vaccinul anti-COVID-19

In Romania, de la 2 iunie 2021 - a inceput imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Exista desigur multi parinti care au intrebari si neclaritati despre vaccinarea copiilor si pun la indoiala siguranța - și chiar necesitatea - vaccinului COVID-19 pentru copii.

Copiii pot fi vaccinați în centrele din toată țara cu acordul părinților sau tutorilor. Tinerii vor primi două doze de vaccin și vor putea fi imunizați în toate centrele deschise în țară, la fel ca adulții. Condiția este ca aceștia să fie însoțiți, iar părintele să-și dea acordul.

Minorul trebuie să fie însoțit de tutorele legal sau de unul din părinți, care să exprime consimțământul, schema de vaccinare este asemănătoare cu a adultului, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a declarat miercuri Valeriu Gheorghiță.

"Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin și la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnavire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă", a explicat medicul.ri.

Dar când vine vorba de autorizarea vaccinului pentru copii, au apărut mai multe întrebări în rândul părinților. Dr. Marks a abordat unele dintre cele mai frecvente preocupări și concepții greșite cu privire la vaccinul COVID pentru copii. Iată ce trebuie să știe părinții

De ce nu a fost acordată această autorizație în același timp în care a fost autorizată persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste?

Vaccinurile destinate copiilor sunt, în general, testate mai întâi la adulți, cu un program de dezvoltare clinică treptat care să includă copiii mici și sugarii”, explică el. „La momentul în care vaccinul a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani, studiile clinice la adolescenți erau încă în desfășurare. Odată ce Pfizer a avut suficiente date care susțin utilizarea vaccinului la o populație de adolescenți, a solicitat modificarea EUA pentru a include și această populație."

Vaccinurile COVID s-au dovedit a fi la fel de sigure și la fel de eficiente în grupele de vârstă 12-15 ani ca și pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani?

Datele disponibile pentru vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 arată că beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinului depășesc riscurile cunoscute și potențiale la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, spune dr. Marks. „Din 1.005 beneficiari ai vaccinului cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în cadrul studiului, vaccinul s-a dovedit a fi 100% eficient în prevenirea COVID-19. Pfizer-BioNTech a furnizat, de asemenea, date conform cărora primitorii de vaccin cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au produs răspunsuri imune similare sau mai bune decât cele observate la primitorii de vaccin cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani."

De ce vaccinarea acestei grupe de vârstă este un pas important către încheierea pandemiei?

„A avea un vaccin autorizat pentru o populație mai tânără este un pas critic în încetarea pandemiei”, explică Dr. Marks. „Cu cât mai mulți oameni sunt capabili să se vaccineze împotriva COVID-19, cu atât ne putem apropia de imunitatea de turmă și de a pune capăt pandemiei”.

Ar trebui ca persoanele mai tinere care nu sunt preocupate de contractarea bolii să fie vaccinate împotriva eiCOVID-19?

În timp ce COVID-19, în general, nu se manifestă la fel de dur la adolescenți precum la adulți, există încă un risc de boli severe, spune dr. Marks. „Cu cât mai repede putem controla pandemia, cu atât mai repede ne putem întoarce la activitățile pe care le-am ratat în tot acest timp.”

Acum, când vaccinurile sunt autorizate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, când se pot aștepta părinții ca autorizația să se extindă și la copiii între 3 și 11 ani?

Atât Pfizer, cât și Moderna au anunțat că își studiază vaccinurile la populațiile pediatrice cu vârsta sub 12 ani. FDA nu poate prezice când sau dacă această grupă de vârstă poate primi autorizație.

Cum răspundeți persoanelor care spun că vor să aștepte până când vaccinurile sunt aprobate de FDA, nu sunt autorizate, înainte de a primi vaccinurile?

„Vaccinurile autorizate COVID-19 s-au dovedit a fi sigure și eficiente într-o populație largă, cu o apariție foarte scăzută de efecte adverse”, spune dr. Marks. Deși o autorizare nu este o aprobare a FDA, FDA poate asigura publicul și comunitatea medicală că s-a efectuat o evaluare amănunțită a siguranței disponibile, eficacitate, și informații de calitate de fabricare pentru fiecare vaccin autorizat.

Și din nou, totul se rezumă la beneficii vs. risc. Beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinului depășesc riscurile sale cunoscute și potențiale. Datele furnizate au îndeplinit așteptările FDA. Eforturile de accelerare a dezvoltării vaccinului nu au sacrificat standardele științifice sau integritatea procesului nostru de evaluare a vaccinului."

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→ desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII