Decizii importante de luat înainte de naștere: contactul piele pe piele IMEDIAT după naștere

Decizii importante de luat pentru inainte de nasterea lui bebe -  contactul piele pe piele imediat dupa nastere

Decizii importante de luat înainte de naștere: contactul piele pe piele IMEDIAT după naștere

Dacă nașterea a decurs bine, bebelusul poate beneficia imediat de contactul piele-piele. Poți opta ca nou-născutul să fie așezat pe pieptul tău sau înfășurat mai întâi. Planifica acest lucru cu medicul cu care vei naste inca dinaintea acelei zile.

Scorul Apgar poate fi evaluat la 1 și la 5 minute, indiferent de metoda pe care o alegi. Contactul piele-piele este foarte încurajat mai ales după naștere, deoarece se știe că reglează respirația și temperatura bebelușului. De asemenea, poate ajuta la accelerarea nașterii placentei, la reducerea sângerărilor și la încurajarea copilului să înceapă alăptarea.

vei citi:
Contactul piele pe piele cu nou-născutul
Înfășatul bebelușlui
Bebelușul are NEVOIE de contact direct piele-pielea mamei - iată de ce

Contactul piele pe piele cu nou-născutul

In mod ideal - imediat dupa nastere este momentul perfect  în care bebelușul poate fi așezat direct pe pieptul tău, gol. Bebelușul este uscat cu un prosop pe tine, apoi o pătură curată este pusă peste amândoi. În mod ideal, contactul piele pe piele ar trebui să dureze cel puțin 1 oră după naștere.

Contactul piele-piele este foarte încurajat mai ales după naștere, deoarece se știe că reglează respirația și temperatura bebelușului. De asemenea, poate ajuta la accelerarea nașterii placentei, la reducerea sângerărilor și la încurajarea copilului să înceapă alăptarea. Este deosebit de util, de asemenea, dacă bebelușul tău se naște ușor prematur, dar suficient pentru a rămâne cu tine.

Atingerea, mirosul și vederea reciprocă promovează legătura, atașamentul și tranziția bebelușului în lume.

Asigură-te că bebelușul este ținut fără căciulă sau scutec în acest timp pentru cele mai bune rezultate. Nu sunt necesare și vor perturba atașamentul dintre tine și copil.

Dacă ai nevoie de cusături, poți continua contactul piele pe piele. De obicei, acest contact este întrerupt numai dacă există o urgență cu mama sau copilul trebuie dus la terapie intensivă.

Citeste ORA MAGICA dupa naștere: iată de ce trebuie ca tu mami să o protejezi cu orice preț

Înfășatul bebelușlui

Această opțiune este mai bună dacă preferi ca bebelușul să fie curățat înainte de a-l ține. Aceasta este procedura standard pentru o naștere prin cezariană, deoarece vei fi în continuare pe masa de operație.

De asemenea, s-ar putea să te simți rău, obosită, vei tremura, etc. Partenerul tău de naștere poate opta pentru contactul piele pe piele.

Este posibil, de asemenea, ca religia ta să nu promoveze contactul piele pe piele la naștere, deci anunță medicul înainte de naștere.

Mai multe decizii de luat pentru copil înainte de naștere:

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: contactul cu bebe

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul antihepatic B

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: îi oferim sau nu suzeta?

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vitamina K pentru nou-născut

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: suplimentarea cu formulă sau alăptare

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: stocarea sângelui din cordonul ombilical

Bebelușul are NEVOIE de contact direct piele-pielea mamei - iată de ce

Bebelusii nou-nascuti au nevoie de contact direct piele-piele cu corpul mamei lor. Cercetarile arata ca bebelusii care au parte de contact direct piele-pielea mamei se dezvolta mai bine. Deci, interactiunea directa, prin piele - mama-bebelus promoveaza cresterea si are multe beneficii pentru creierul bebelusului - find primul pas din educatia timpurie.

Iata de ce are nevoie bebelusul de contact direct piele-pielea mamei.

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII