Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul impotriva hepatitei B se face în primele zile de viață

Decizii importante de luat pentru copil inainte de nastere: vaccinul impotriva hepatitei B se face in primele zile de viata

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul impotriva hepatitei B se face în primele zile de viață

Hepatita B este o boală a ficatului care poate trece de la mamă la copil in timpul nasterii. Academia Americana de Pediatrie recomandă vaccinarea bebelusilor cu vaccinul împotriva hepatiei B înainte de a fi externat din spital.

Daca nu este vaccinat si contractează hepatita B în copilărie, copilul prezintă un risc mai crescut cu 25% de boli hepatice cronice de-a lungul vieții.

vei citi:
A face vaccinul hepatitei B bebelușului
A nu opta pentru vaccinul hepatitei B la bebeluș
Decizii de luat pentru copil înainte de naștere

Bebelusul trebuie sa faca vaccinul impotriva hepatitei B bebelușului

Cea mai bună modalitate de a proteja bebelușul de hepatita B este vaccinarea cu vaccinul impotriva hepatitei B, în braț sau picior. Bebelușul va avea nevoie de încă 2-3 injecții în primele 6 luni, ca rapel.

Chiar dacă nu-i transmiți la naștere, bebelușul poate contracta Hepatita B de la alți adulți sau copii infectați. Hepatita B poate fi contactată din sânge, răni deschise sau mușcături.

Poți opta pentru întârzierea primului vaccin până când bebelușul are aproximativ 8 săptămâni.

Vaccinul împotriva hepatitei B este sigur?

Vaccinul este foarte sigur și s-au administrat milioane de doze bebelușilor din întreaga lume, fără reacții adverse grave.

Când trebuie să i se administreze bebelușului meu vaccinul împotriva hepatitei B?

Tuturor bebelușilor li se administrează acum vaccinul împotriva hepatitei B ca parte a programului de rutină pentru imunizare în perioada copilăriei (trei doze din vaccinul DTaP/IPV/Hib/HepB, cunoscut ca vaccinul 6 în 1).

Bebelușilor născuți din mame infectate cu hepatita B li se vor administra vaccinuri suplimentare împotriva hepatitei B,începând de la naștere, pentru a ajuta la prevenirea infectării de la mamele lor, în timpul nașterii.

A nu opta pentru vaccinul antihepatic B la bebeluș

Cel mai probabil mod în care bebelușul tău va contracta hepatita B este din lichidul vaginal în timpul nașterii. Dacă nu ești purtătoare de hepatită B, nu îl poți transmite. Dacă ești sigură că bebelușul nu va intra în contact cu un adult sau copil afectat de Hep B, nu este nevoie de vaccin.

De ce este gravă pentru bebeluși infecția cu virusul hepatitei B?

Fără tratamente, cum este vaccinarea, 9 bebeluși din 10 care contractează infecția la naștere vor dezvolta o infecție pe termen lung. Acești bebeluși prezintă un risc crescut de apariție a unor boli de ficat grave pe măsură ce cresc și,
de asemenea, pot transmite infecția altor membri ai familiei, precum și altor persoane cu care vor intra în contact în viitor.

Mai multe decizii de luat pentru copil înainte de naștere:

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: contactul cu bebe

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vitamina K pentru nou-născut

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: suplimentarea cu formulă sau alăptare

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: stocarea sângelui din cordonul ombilical

Schema de vaccinare in 2021: calendarul de vaccinare a copiilor in Romania

In 2021, schema de vaccinare a copiilor este similara schemei din 2021, cu recomandarea ca, in pofita situatiei de pandemie, parintii sa o respecte -  pentru a creste riscul unor boli grave care pot afecta copilul.

Vaccinarea bebelusului si a copiilor este o masura de importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala... Iată schema vaccinurilor (a schemei gratuite de vaccinare) in 2021 sau așa numitul calendar de imunizare a copiilor in Romania 2021.

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur

Simulatorul virtual al nasterii

Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii.com m
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 

Toate drepturile rezervate (c) 2021
referinte: https://americanpregnancy.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII