Cum să dormi dupa nașterea prin cezariană: cele mai bune poziții de somn pentru recuperare

Cum sa dormi dupa nasterea prin cezariana: cele mai bune pozitii de somn pentru recuperare

Cum să dormi dupa nașterea prin cezariană: cele mai bune poziții de somn pentru recuperare

Nici o mamă nu poate uita zilele și nopțile nedormite după o naștere. În timp ce creșterea copilului este o experiență minunată, primele câteva săptămâni după naștere pot fi dificile.

Perioada de recuperare după o cezariană va fi dureroasă și va necesita multă răbdare. Dar este o fază temporară și va trece în cele din urmă. Alegerea celei mai confortabile poziții de somn va reduce tensiunea asupra mușchilor abdominali, la rândul său, reducând presiunea asupra inciziei.

► veti citi
De ce este dificil să dormi după o cezariană?
Cum afectează poziția de dormit calitatea somnului după o cezariană?
Care sunt cele mai bune poziții de somn după o cezariană?
Cele mai bune moduri de a dormi după o naștere prin cezariană
Sfaturi pentru îmbunătățirea calității somnului în timp ce te recuperezi

De ce este dificil să dormi după o cezariană?

Uneori, în timpul și după sarcină, căile respiratorii ale unei femei nu pot funcționa perfect din cauza nivelului crescut de hormoni și a volumului abdominal crescut. Această afecțiune este cunoscută sub numele de apnee obstructivă în somn și este observată la multe femei. Respirația necorespunzătoare și obstrucționarea căilor respiratorii face dificilă odihna. Un alt motiv semnificativ pentru care mamele suferă de insomnie, oboseală și depresie după nașterea prin cezariană este durerea. Dar, cu îngrijire și precauții adecvate, te vei putea recupera mai repede.

Cum afectează poziția de dormit calitatea somnului după o cezariană?

În timp ce medicamentele pentru durere te ajută aproape întotdeauna să adormi, o poziție adecvată de somn va asigura o respirație mai bună și un somn odihnitor. Alegerea celei mai confortabile poziții de somn va reduce tensiunea asupra mușchilor abdominali, la rândul său, reducând presiunea asupra inciziei.

Care sunt cele mai bune poziții de somn după o cezariană?

Nu există o singură poziție de dormit care să funcționeze pentru toată lumea. Ceea ce funcționează pentru o mamă poate să nu funcționeze pentru alta. Este un proces de încercare și eroare până când vei găsi o poziție de dormit care ți se potrivește cel mai bine.

Poți alege dintre aceste cele mai bune moduri de a dormi după o naștere prin cezariană.

1. Dormitul pe spate

Multe femei spun că dormitul pe spate este cel mai confortabil după o intervenție chirurgicală. În această poziție, incizia nu va mai fi sub nicio presiune. De asemenea, poți pune o pernă sub genunchi. Singurul dezavantaj este că îți poți contracta burta în timp ce stai în picioare sau te ridici din pat. După câteva săptămâni, încearcă să stai pe o parte. Femeile cu tensiune arterială crescută pot fi sfătuite împotriva acestui lucru.

2. Dormitul pe lateral

S-ar putea să-ți fie confortabil să dormi pe o parte la scurt timp după naștere. Dormitulpe partea stângă ajută fluxul sanguin optim și digestia (de care ai foarte multă nevoie). Poți folosi perne pentru a sprijini burta și șoldurile. Un avantaj al somnului pe o parte după o cezariană este că te poți sprijini pe cot și te poți împinge cu brațele pentru a te ridica din pat. Sfat - expiră în timp ce te împingi în sus.

3. A dormi cu artea superioară a corpului ridicată

Pune-ți în spate o grămadă de perne confortabile, astfel încât întregul corp superior să fie ridicat, nu doar capul. Această poziție facilitează o respirație mai bună și un somn ușor.

4. Într-un balansoar

Pentru multe femei, găsirea confortului în orice poziție devine cu adevărat dificilă. Dar multe mame au susținut că au dormit într-un balansoar. De asemenea, poți alăpta cu ușurință.

Sfaturi pentru îmbunătățirea calității somnului în timp ce te recuperezi dupa cezariană

Pentru noile mame, este important să doarmă bine, chiar dacă este pentru o perioadă scurtă de timp. Deoarece somnul de bună calitate ajută la recuperare, iată câteva sfaturi pe care să le ai în vedere:

Urmează sfatul medicului și nu întrerupe tratamentul cu medicamente ce te ajută să dormi mai bine.

Evită eforul fizic, să urci scările sau să ridici greutăți mai grele decât cea a bebelușului. Dacă îi dai corpului tău timp să se vindece, durerea va dispărea în cele din urmă și te va ajuta să dormi mai bine.

Acestea fiind spuse, o cantitate optimă de mișcare și exerciții fizice poate stimula circulația sângelui și poate accelera procesul de vindecare. Odată ce te simți mai bine, poți începe cu scurte plimbări în și în jurul casei tale. Te va ajuta să dormi mai bine noaptea.

Alimentația corectă este foarte importantă. Ar trebui incluse alimente antiinflamatoare și alimente bogate în vitamina C, cum ar fi fructele de pădure și broccoli. De asemenea, poți consuma nuci și semințe.

Constipația nu este neobișnuită pentru noile mame. Te sfătuim să bei multă apă și să incluzi alimente bogate în fibre în preparatele tale.

Evită să te ridici de pe pat prea des în primele câteva săptămâni. Puteți cere soțului și familiei să-ți aducă bebelușul atunci când este nevoie.

Este în regulă dacă mă rostogolesc pe burtă în timp ce dorm?

Deși nu poți controla ce faci în somn, nu este recomandat să dormi în mod deliberat pe burtă. Acest lucru se datorează faptului că locul inciziei va fi dureros și se va recupera mai greu. Deoarece durerea dispare treptat în timp, poți dormi pe burtă dacă ți se pare confortabil.

Ridicarea din pat este foarte dificilă pentru mine după o cezariană. Ceva sfaturi?

În timp ce te ridici din poziția culcat, întoarce-te pe o parte și susține-te cu ajutorul coatelor. De asemenea, poți cere unui membru al familiei să te ajute în acest sens. Mai întâi, asumă-ți o poziție confortabilă și apoi lasă-ți picioarele să atârne peste marginea patului. Pune picioarele pe podea și odihnește-te un minut înainte să te ridici. Această metodă va ușura ridicarea din pat dimineața.

Acestea sunt unele dintre cele mai confortabile moduri de a dormi bine după o cezariană. Sănătatea ta emoțională este prima ta prioritate. O minte sănătoasă și pozitivă accelerează recuperarea fizică. O mamă fericită este ceea ce copilul tău are nevoie acum.

Despre recuperarea dupa cezariana, mai poti citi

Recuperarea dupa cezariană: lucrurile pe care nu ți le spune nimeni

Constipatia dupa nastere: cauze si ce e de facut

Dupa nastere: dez-gravidizarea sau revenind la cea de odinioara

Refacerea dupa o nastere prin cezariana

Incontinenta urinara dupa nastere: prevenire si tratament

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII