Ce știe să facă bebelușul la 6 LUNI: Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional
La 6 luni, bebelusul dezvoltă înțelegerea „permanenței obiectului”, ceea ce înseamnă că va căuta un obiect pe care l-a scăpat sau care dispare din raza sa vizuală. Conștientizarea permanenței obiectelor face ca jocurile de genu cucu-bau să fie și mai distractive, acum că bebelușul tău va chicoti cu anticipare!
Deci, ce știe să mai facă bebelușul la 6 LUNI? Iata ce stie un bebe de 6 luni, cat doarme si cum se dezvolta emotional.
vei citi:
Somnul bebelușul la vârsta de 6 luni
Bebelușul de 6 luni și alimentația
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 6 luni
Social, emoțional și comunicare
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 6 luni?
Somnul bebelușul la vârsta de 6 luni
Acum bebelușul tău a atins o piatră de hotar: are 6 luni! Toți bebelușii diferă, dar, în medie, un copil de 6 luni are nevoie de aproximativ 14 până la 16 ore de somn pe zi, inclusiv două sau trei reprize de somn pe timp de zi. Sperăm că bebelușul tău va dormi în mod regulat timp de opt ore sau mai mult fără a avea nevoie de hrană pe timp de noapte, dar mulți nu fac asta. Chiar dacă bebelușul tău doarme de obicei bine, vei avea totuși nopți albe din când în când cauzate de dinți, pusee de creștere, boli, etc.
Bebelușul de 6 luni și alimentația
Acum este momentul începerii diversificării bebelușul, oferindu-i câteva alimente solide o dată pe zi. Începe cu alimente moi, cum ar fi bananele și alte legume pe care le poate lua singur; fructele și legumele piure sunt, de asemenea, bune. În această etapă, micuțul tău nu va mânca foarte mult, doar se obișnuiește cu gusturile, texturile și cum să înghită - va fi dezordonat, dar distractiv!
Bebelușul tău are încă nevoie de aceeași cantitate de lapte și, în mod ideal, ar trebui să fie tot lapte matern - acum va bea aproximativ 720 ml până la 1200 ml pe zi, în patru până la șapte sesiuni pe zi, plus hrana solidă. De asemenea, va avea nevoie de apă folosind o ceașcă cu flux liber în locul unei sticle cu biberon.
De acum înainte, până la vârsta de 5 ani, toți copiii (indiferent dacă sunt alăptați sau hrăniți cu formulă) au nevoie zilnic de picături de vitamine care conțin vitaminele A, C și D, cu excepția cazului în care beau o 500 ml sau mai mult de lapte pe zi.
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 6 luni
Bebelușul poate arăta semne că-i apar dinții - salivează abundent, are obraji roșii, este morocănos, are gingii dureroase. De îndată ce primii dinți încep să iasă, este important să-l speli pe dinți dar și să mergi la dentist.
Dezvoltarea pe saptamani a bebelusului de 6 luni:
Bebelusul la 24 saptamani
Bebelusul la 25 saptamani
Bebelusul la 26 saptamani
Bebelusul la 27 saptamani
Bebelusul la 28 saptamani
Bebelusul la 29 saptamani
>> Dezvoltarea bebelusului - saptamana de saptamana aici.
Mișcarea și controlul capului
Deși este încă puțin clătinat, bebelușul se poate așeza singur pentru câteva minute acum și își poate ridica capul fără ajutor. De asemenea, poate să se rostogolească de pe spate pe burtă - unii bebeluși se pot rostogoli înainte și înapoi atât de bine încât reușesc să facă unele progrese în jurul camerei, așa că asigură-te că are mult spațiu liber în jurul său!
Alți bebeluși se pot deplasa foarte repede - atunci este momentul să introduci măsuri suplimentare de siguranță la domiciliu, cum ar fi blocarea scărilor și prizelor.
Mișcările brațelor sunt deja mult mai fine și micuțul tău poate trece un obiectdintr-o mână în cealaltă. Nu numai atât, dar își poate coordona picioarele cu mâinile pentru a ține lucrurile, o abilitate temporară pe care o va pierde din nou în timp.
Bebelușul și-a pierdut reflexele primitive dar, în schimb, începe să dezvolte „reflexe de protecție” mature, de exemplu, dacă se răstoarnă lateral, bebelușul va pune brațele în lateral pentru a preveni căderea.
Vedere, auz și conștientizare
În prezent, copiii de 6 luni dezvoltă înțelegerea „permanenței obiectului”, ceea ce înseamnă că vor căuta un obiect pe care l-au scăpat sau care dispare din raza vizuală. Conștientizarea permanenței obiectelor face ca jocurile de genu cucu-bau să fie și mai hilare, acum că bebelușul tău va chicoti cu anticipare!
Vederea copilului s-a îmbunătățit suficient pentru a se bucura de jucării cu caracteristici mai complexe, cum ar fi butoanele. Devine destul de priceput în ceea ce privește viteza și direcția, deoarece poate apuca cu exactitate un obiect în mișcare.
Social, emoțional și comunicare
Micuțul tău își va ține brațele în sus pentru a fi ridica, te va trage când vrea să rămână cu tine și își va arcui spatele când vrea să fie lăsat jos. Deoarece are o memorie rezonabilă pe termen lung de câteva zile până la 10 zile, își poate aminti și anticipa experiențe frumoase, de exemplu, atunci când este momentul pentru o baie plăcută, ar putea să bată din picioare de bucurie.
Bebelușul tău este mai fascinat ca niciodată să-ți atingă fața și continuă să-ți copieze expresiile faciale.
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 6 luni?
Arată-i bebelușului cum să folosească un centru de activitate cu oglinzi, mânere, cadrane răsucite, butoane și așa mai departe.
Oferă-i jucării pe care le poate ridica și deplasa pentru a îmbunătăți dexteritatea.
A înota.
Copilul tău la 6 luni - Etapele cheie pentru bebelușul tău de 6 luni sunt următoarele:
Va căuta o jucărie ascunsă (permanența obiectului)
Se rostogolește din față în spate și înapoi
Trece un obiect prin ambele mâini
Apar reflexe de protecție
Atunci când este sprijinit pentru a „sta în picioare” va suporta greutate și va sări
Probabil că va:
Recunoaște sunetul unei voci familiare într-o cameră
Recunoaște jocuri repetitive, cântece și rime și va anticipa acțiuni
Face sunete vocale pe diferite tonuri și va rosti una sau două silabe
Distinge între un străin și un chip familiar
Răspunde la emoțiile altora
Despre bebelusul de 6 luni, citeste si
Ce mananca bebelusul la 6 luni?
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Cititul pentru ca cititul dezvolta creierul bebelusului
Stim cu totii ca a-i citi bebelusului este unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le putem face pentru creierul sau aflat in dezvoltare. Dar tehnica pe care o folosim este la fel de importanta ca si cititul insusi. La 6 luni putem incepe sa citim bebelusului - citeste pe larg in Cum citim bebelusului: tehnici pentru succes
► desprecopii.com considera ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece prin etapele de dezvoltare mai repede sau mai incet, el trebuie sa-si urmeze calea lui de dezvoltare. Semnele care despart aceste perioade sunt uneori neclare si nu trebuie sa va ingrijorati daca unul din semne apare mai tarziu sau mai devreme decat va asteptati.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII