Pot să alăptez dacă sunt răcită? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot sa alaptez daca sunt racita? Iata ce trebuie sa stii draga mami

Pot să alăptez dacă sunt răcită? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Dacă iți alăptezi bebelusului și ai răcit, continuă să alăptezi ca de obicei. Bebelușul tău nu va contracta boala prin laptele matern - de fapt, acesta conține anticorpi pentru a reduce riscul de a contracta virusul.

Nu numai că este sigură, dar alăptarea în timp ce mama e bolnavă este chiar recomandată.

vei citi:
Dacă alăptezi și ai răcit, nu trebuie să-ți faci griji
Este sigur să alăptez dacă sunt bolnavă/răcită?
Boala trece prin laptele matern?
A fi bolnavă/răcită îmi afectează aprovizionarea cu lapte?
Când trebuie evitată alăptarea?
Paracetamolul si alaptarea
POT SA ALAPTEZ DACA? Alte intrebari la care trebuie sa stii raspunsul

Dacă alăptezi și ai răcit, nu trebuie să-ți faci griji

Virușii precum cei care provoacă răceala obișnuită nu trec în laptele matern, așa că alăptarea nu este doar sigură, ci este o scuză bună pentru a te așeza și a te odihni!

Este sigur să alăptez dacă sunt răcită?

Da, este în continuare sigur să alăptezi atunci când nu te simți bine. Laptele matern este în continuare cea mai sănătoasă sursă de hrană pentru bebeluș, oferindu-i în același timp anticorpi și alți factori imunologici care îl vor ajuta să împiedice contractarea virusului. Dacă te simți prea bolnavă pentru a alăpta, laptele matern muls/pompat are aceleași beneficii - alege doar un îngrijitor sănătos care să hrănească bebelușul cu un biberon.

Chiar și în cazul contractării COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, cele mai bune dovezi sugerează că laptele matern este cel mai sigur mod de a hrăni copiii. Dacă ești simptomatică sau ai o infecție activă, poți pompa laptele. Dar această decizie trebuie luată împreună cu medicul și consultantul în alăptare.

Boala trece prin laptele matern?

Virusurile care provoacă răceala și gripa nu trec prin laptele matern. Anumite boli mai grave precum HIV, HTLV-1 sau bruceloza (o infecție bacteriană rară) trec prin laptele matern și ar trebui să discuți cu medicul dacă ai fost diagnosticată cu una din aceste boli.

A fi răcită îmi afectează aprovizionarea cu lapte?

Poate, mai ales dacă nu alăptezi sau pompezi la fel de mult ca în mod normal, deoarece nu te simți bine. Dar o scădere a aprovizionării cu lapte nu este probabil să fie permanentă. A fi bolnavă câteva zile nu este o problemă când vine vorba de lungul drum al alăptării, deci continuă să alăptezi/pompezi cât de des poți.

Când trebuie evitată alăptarea?

Deși se recomandă în mod obișnuit să alăptezi în continuare chiar și atunci când ești bolnavă, există unele situații în care ar fi împotriva recomandărilor celor mai mulți medici. Acestea includ boli precum HIV, septicemia și HLTV-1. Acestea sunt toate boli care pot fi transmise direct unui copil prin laptele matern al mamei.

Chiar și în cazurile toxiinfecției alimentare, este important ca alăptarea să continue.
În general, atâta timp cât simptomele sunt limitate la tractul gastro-intestinal (cum ar fi vărsături sau diaree), nu există riscul de a transmite o infecție copilului. Dacă toxiinfecția alimentară progresează spre septicemie, bacteriile au trecut de obicei în sânge până atunci și alăptarea trebuie evitată. Cu toate acestea, acest lucru este foarte rar.

Mai citeste:

Antibioticele și alăptarea: care sunt permise si care nu 

Dacă iti alăptezi bebelusului - vrei desigur să știi dacă antibioticele sunt medicamente care pot afecta bebelusul și calitatea laptelui matern. Vestea buna este ca utilizarea antibioticelor nu necesită, în general, suspendarea sau încetarea alăptării!

Antibioticele sunt, în general, prescrise mai rar decât în ​​trecut, pentru ca afecteaza rezistenta la bacterii pe termen lung. De asemeni, antibioticele nu sunt eficiente în condiții virale, cum ar fi majoritatea răcelilor. Cu toate acestea, există momente în care utilizarea lor este foarte importantă.  De pilda - in tratarea mastitei in timpul perioadei de alaptare. mai departe>>

Paracetamolul si alaptarea

Pot sa iau paracetamol in timpul alaptarii? Ne intreaba unele mamici pe pagina de intrebari de la Desprecopii.

Mai intai de toate trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a lua paracetamol daca copilul s-a nascut devreme (prematur), a avut o greutate mica la nastere sau are o afectiune medicala.

Citeste mai departe articolul complet <<AICI>>  

POT SA ALAPTEZ DACA? Alte intrebari la care trebuie sa stii raspunsul

Pot să alăptez dacă iau anticonceptionale? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot sa alaptez dacă am febră? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot să alăptez dacă am COVID-19? Iată ce trebuie să știi dragă mami - sfatul medicului

Pot sa alaptez daca iau antibiotice? Iata ce trebuie sa stii draga mami

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com (c) 2021
referinte
- E-lactacia  https://www.e-lactancia.org/
- LactMed, baza de date din cadrul Bibliotecii Nationale a Medicamentulelor din S.U.A.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII