Nașterea cu căiță: superstițiile care inconjoară acest tip de naștere foarte rar

Nasterea cu caita: superstitiile care inconjoara acest tip de nastere foarte rar

Nașterea cu căiță: superstițiile care inconjoară acest tip de naștere foarte rar

Cu mai puțin de 1 din 80.000 de copii născuți în sacul amniotic sau cu căiță, nu este o surpriză faptul că superstițiile înconjoară acest fenomen misterios și rar. Considerat a fi un semn a ceva special, un caz de naștere cu căiță poate părea uimitor și uneori înspăimântător pentru mamă, dar în majoritatea timpului, este doar o parte minoră și inofensivă a procesului de naștere.

veti citi
Naștere en caul
Nașterea cu căiță - semn de noroc
Ce este nasterea cu caita sau nasterea en caul?
De ce ați ales nașterea naturală? Din experiența altor mămici
Despre nasterea naturala

Naștere en caul

Nașterea cu căiță (în latină Caput galeatum – cap cu cască/coif)) este de fapt o naștere în sacul amniotic, deci o bucată din sacul amniotic este atașat încă de capul sau fața unui nou-născut.

În cazuri extrem de rare - numită „naștere en caul” - un bebeluș se naște pe deplin în sacul amniotic, care arată ca o membrană subțire și filmată. Unii numesc această afecțiune „născut cu văl”. En caul se întâmplă atunci când o bucată din sac se desprinde în timpul gestației sau în timpul procesului de naștere și se atașează de capul bebelușului. Medicul sau moașa pur și simplu îl îndepărtează fără probleme, deși, în cazuri rare, dacă en caul este lipit strâns de capul copilului, trebuie să aibă mare grijă să nu rupă pielea copilului.

Nașterea cu căiță - semn de noroc

Multe culturi consideră un bebeluș născut en caul este un semn de noroc. Această credință provine din raritatea afecțiunii, dar multe povești fascinante despre en caul abundă de-a lungul istoriei. Să ne uităm doar la câteva...

Moașele romane furau uneori "căița" și o vândeau avocaților, care credeau că deținerea uneia îi va ajuta să câștige cazurile. Această superstiție s-a extins și în Islanda, Danemarca și Anglia. Alte culturi credeau că o poțiune, inclusiv pulberea, ar putea vindeca malaria. În Dalmația, se credea că plasarea unui en caul sub patul unui muribund îi facilitează trecerea. În Belgia, copilul avea noroc numai dacă căița se îngropa într-un câmp. Și minerii purtau căițe cu ei pentru a preveni incendiile și exploziile.

In Romania, cCând se năștea un copil cu o membrană numită căiță pe cap se spunea despre acel copil că va deveni un om foarte bogat și va avea noroc în viață.

Alte superstiții despre "en caul"

În 1889, un ziar britanic a raportat un „miracol”, deși mai târziu a apărut o explicație rațională. Un bebeluș s-a născut cu căiță, care a fost îndepărtată fără incidentl. Câteva ore mai târziu, cineva a ridicat căița și a observat pe ea inscrise cuvintele „British and Foreign Bible Society” . Vestea s-a răspândit în sat și incidentul a fost notat ca un miracol.

Mai târziu, însă, medicul și-a dat seama că, acea căiță statuse pe o Biblie, iar la ridicare s-au imprimat literele pe copertă - transferând cuvintele. Totuși, cuvântul intervenției divine, așa cum s-a întâmplat, a rămas.

Unii cred că cei născuți cu căiță sunt foarte norocoși și imuni la înec pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, cel puțin într-o singură situație, această imunitate durează doar atât timp cât păstrezi căița. O anecdotă din jurul anului 1939 vorbește despre un băiat tânăr care s-a înecat la 1 an după ce mama lui i-a aruncat căița.

În timp ce s-ar putea să te simți norocoasă să dai naștere en caul, este important să nu uiți că acest tip de naștere este o parte naturală (rară). Are loc adesea când nașterea este prematură.

Ce este nasterea cu caita sau nasterea en caul?

Nasterea cu caita sau nasterea in sacul amniotic (en caul – in engleza), inseamna ca la nastere, o portiune din sacul sau membrana amniotica ramane pe capul si/sau fata bebelusului.

In folclor, se spune ca bebelusii nascuti cu caita poseda abilitati supranaturale si sunt destinati pentru maretie. Mai departe...

De ce ați ales nașterea naturală? Din experiența altor mămici

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere. Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural.

Despre nasterea naturală, mai puteti citi

7 beneficii ale nasterii naturale

Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica in acea zi

Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII