La 7 luni - prima răceală și febră a bebelușului: de la fericire la disperare și invers - jurnal de mami de bebe scump

La 7 luni - prima raceala si febra a bebelusului: de la fericire la disperare si invers - jurnal de mami de bebe scump

La 7 luni - prima răceală și febră a bebelușului: de la fericire la disperare și invers - jurnal de mami de bebe scump

Matei a racit -  cu toată straduinta mea de a purta masca in permanentă, dupa ce racisem si eu si sotul meu.  Noaptea ma trezeam si ii mai puneam ser fiziologic cu seringa in nasuc cate 2 ml in fiecare nară daca simteam ca are nasul infundat - iar dimineata il aspiram si cu batista bebelusului pentru a ma asigura ca nu mai are secretii.

Nu este de laudat nici batista bebelusului, dar asa cum se spune "Situatile disperate, cer masuri disperate !" ...am folosit-o ! La fel ca aparatul de aerosoli care este destul de zgomotos acel compresor ma gandeam ca pornind aspiratorul Matei se va speria si va plange foarte tare. Insa nu a fost deloc asa!

Prima data i-am dat lui in manută sa inspecteze care este treaba iar apoi nu am avut probleme nici cu una nici cu alta. Cel putin cu aparatul de aerosol este foarte amuzantă treaba deoarece ii place tare mult sa dea cu limba in vaporii care se formează...

Iata experienta mea cu prima febra a bebelusului - la 7 luni - de la fericire la disperare si invers.

veti citi
Prima febră a copilului este și mega panica părinților
Matei iubește supița insă nu ii plac fructele
De la morcov, bebe s-a constipat
A avut și vărsături
Matei a luat răceala de la mine
Ce am facut la prima răceala și febră

Prima febra - mega panica

A trecut inca o luna plina de peripetii si incercari alaturi de copilul meu - ce m-a facut sa imi dau seama cate lucruri am invatat ! Trecand de la fericire la disperare si invers.

De la bucuria diversificarii la prima febră a copilului meu...De fapt, prima febra a copilului este si prima mega panica parintilor

Prima febră a copilului este și mega panica părinților

Matei a racit -  cu toată straduinta mea de a purta masca in permanentă, dupa ce racisem si eu si sotul meu. Adevarul este ca anul acesta, chiar nu am racit deloc pana in momentul de fată - de fapt cred ca am fost cu totii mai atenti si mai fricosi din cauza noului virus.

Avem deja o lună de cand am inceput diversificarea si ca orice mama grijulie si cu temeri multe ,m-am confruntat cu tot si toate in doar 6 luni. Pe partea cu diversificarea as spune ca ne descurcam cat de cat pentru cele 6 lunițe jumate.

Matei iubește supița insă nu ii plac fructele

Matei a inceput sa iubeasca supița de la prânz si incerc sa ii diversific alimentatia in limita lucrurilor pe care le poate manca la aceasta varsta. Incerc sa evit alimentele preferate de el si sa incerc sa ii pregatesc si alte piureuri delicioase. Am ajuns la concluzia ca atunci cand ai un pui de om in casa este foarte util sa ai in casa o sită mica prin care sa ii treci toata mancarea  - indiferent daca este blenduită inainte, pentru a fi 100% sigura ca are consistenta cremoasă fara resturi solide, de care am nevoie.

Fructele inca nu sunt pe placul lui chiar daca am incercat in toate felurile - nici coapte nici fierte nici crude dar  nu ma grabesc prea tare. Este inca micuț si ma bucur ca supa pe care o mananca in fiecare zi contine destul de multe vitamine pentru aportul necesar zilnic in completarea lapticului deja existent in alimentatia lui.

Cu timpul am invatat sa il hranesc, sa astept cererea si oferta la fel ca la supt in raport cu lingurita, astfel incat Matei sa deschida gurita mare si sa aiba placere in tot procesul acesta si legatura cu mancarea sa fie una fericita fara sa il repezesc sau sa ii bag lingurita cu forta daca nu mai doreste, asa cum am vazut la multe mamici prin parc, pentru a manca si ultima lingurită cu "noroc".

De la morcov, bebe s-a constipat

A inceput sa bea si apa, la fiecare masă cate 2-3 gurite cu ajutorul tetinelor de formare si ne-am confruntat si cu un episod de constipatie de la minunatul morcov - pe care l-am reglat repede tot din alimentatie, un supozitor cu glicerină si masaj la burtica plus o baie caldută.  Am incercat sa ii fac supa cu putin morcov si să las doar o masă pe zi de supă ...restul lapte.

♦ Citeste Constipația bebelușului: cauze și ce e de făcut

A avut și vărsături

Ne-am confruntat si cu doua episoade de varsatura alimentară in cantitati reduse imediat dupa masă din cauza refluxului - fiind nevoita sa il tin in brate 20 de minute in plus dupa fiecare masa. M-am speriat foarte tare, dar a reusit sa ma linisteasca razand cu gura pana la urechi.

Dupa ce ii dau sa manance, mereu se pune pe burtă si se rostogoleste se agită foarte tare.

♦ Citeste Varsaturile bebelusului, ce e normal si ce nu?

Am fost răcită...

Am fost racită si mi-a fost teama sa il tin prea mult in brate pentru a nu ii da raceala. Am stat cu masca pe fata mai tot timpul si am pastrat ceva distantă pana cand  sotul meu ajungea de la serviciu si il lua in brate.

Doua saptamani am stat cu frica pentru Matei sa nu se arate simptome de raceala si sa fiu nevoita sa ma duc la doctor cu el in perioada aceasta si asa aglomerată. Toate eforturile mele au dat roade pana intr-un punct.

Matei a luat răceala de la mine

Matei a luat raceala de la mine fix la o saptamana distantă - oricat de mult m-am ferit de apropierea cu el, tot l-am hranit sau am petrecut acasa timp cu el cu tot cu mască.

Am recurs la o doza de Panadol seara (dupa ce am luat legatura cu  medicului pediatru) si picaturi de Vitamina C, din prima zi in care termometrul a aratat 38,4°C intrarectal si eliminasem deja toate metodele neinvazive. Speram sa ii treaca si sa nu se agraveze si cu febră mult mai ridicată.

L-am monitorizat la 15 minute distantă si am constatat ca era afebril 37,1°C, fapt care ma bucurat enorm, insă nasucul lui era infundat cu secretii apoase si stranut din ce in ce mai des. I-am facut instilatii cu ser fiziologic  si 10 minute de aerosoli.

Ce am facut la prima răceala și febră

Noaptea ma trezeam si ii mai puneam ser fiziologic cu seringa in nasuc cate 2 ml in fiecare nară daca simteam ca are nasul infundat - iar dimineata il aspiram si cu batista bebelusului pentru a ma asigura ca nu mai are secretii. Nu este de laudat nici batista bebelusului, dar asa cum se spune "Situatile disperate, cer masuri disperate !" ...am folosit-o ! De fapt am cumparat inca de cand am depistat ca sunt racită eu tot felul de pompițe piriforme si aspirator nazal cu fluier pt aspiratie bucala, ca in final sa ma conving ca singura utila este batista bebelusului.

Nu am folosit-o pana acum de teama sa nu fie o metoda foarte taumatizantă pentru Matei, dar m-am inselat.

La fel ca aparatul de aerosoli care este destul de zgomotos acel compresor ma gandeam ca pornind aspiratorul Mati se va speria si va plange foarte tare. Insa nu a fost deloc asa!

Prima data i-am dat lui in manută sa inspecteze care este treaba iar apoi nu am avut probleme nici cu una nici cu alta.

Cel putin cu aparatul de aerosol este foarte amuzantă treaba deoarece ii place tare mult sa dea cu limba in vaporii care se formează.

Am scapat intr o saptamana de raceala si noi si Matei si acum ca toata lumea este teafara  ne putem bucura de niste anticorpi in plus si pe anul acesta.

Daca pana sa il am pe Matei puteam sa ma tratez cu ce stiam, de data aceasta mi-a fost peste mână pentru ca trebuia sa ma informez cu privire la medicamentele permise in alaptare. Am putut sa iau doar Paracetamol, Acetilcisteina si Vitamina C la recomandarea medicului de familie. Am mai baut ceai cald si am incercat sa stau departe de Matei pe cat de mult s-a putut.

♦ Citeste Virusul respirator sincițial (VRS) la bebeluși. Simptome, transmitere, tratament și complicații

A fost groaznic să nu poti sa iti pupi copilul sau să il strangi la pieptul tău

A fost groaznic sa nu poti sa iti pupi copilul sau sa il strangi la pieptul tau, doar daca purtam masca de protectie. Cand Mati a inceput sa stranute si sa tuseasca mi-a trecut toată starea de rau avută si m-am concentrat să ii fie bine lui si sa nu faca febra sau sa aibe nasucul infundat.

Bine ca episodul acesta de gripa nu l-a afectat decat cu aceste doua simptome si nu altceva mult mai grav. Am iesit afara normal cu el si totul a fost sub control cat de cat. Il monitorizam constant pentru a sti ca totul este bine cu nasucul, sau temperatura corporală.

Putem spune ca am trecut teferi si de prima raceala cu febra a lui Matei si lucrurile sau asezat de la sine cu calm, rabdare si un pediatru minunat care sa ne indrume si sa ne linisteasca la nevoie. 

Citeste si Febra copilului: cand este momentul sa te ingrijorezi si cand nu - DIAGRAMA

Din jurnal de mami de bebe scump, citeste si

La 7 luni inca o victorie: l-am invatat pe bebe sa bea singur apă - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii, mami și bebelusul. Intre suport și metode depășite - jurnal de mami de bebe scump

Botezul in plina pandemie. De la ce am visat, la realitate - dar bine ca nu a fost online - jurnal de mami de bebe scump

Copilul meu mai ramai putin mic. Scrisoarea mea pentru zilele grele din viitor - jurnal de mami de bebe scump

Dupa experienta traumatizanta anterioara am ales un abonament la Medicover - pentru ca orice parinte isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau

Bebe a facut panaritiu - ai grija cum tai unghiutele bebelusului tau

Am trait socul vietii de frica. Bebe s-a inecat cu lapte matern si nu mai respira - jurnal de mami de bebe

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII