Bunicii, mami și bebelusul. Intre suport și metode depășite - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii, mami si bebelusul. Intre suport si metode depasite - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii, mami și bebelusul. Intre suport și metode depășite - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii fac parte din familia largita si sunt la randul lor parintii parintilor, au experienta si capacitatea de a lua in grija si de a ingrji copilul chiar daca nouă mamicilor ni se pare ca tot ce fac este de moda veche si nu se mai incadreaza noilor metode de crestere a copiilor. Pe de alta parte, bunicii nu pot lua locul parintilor si nu pot fi substitut permanent al acestora. Este foarte dificila situatia copiilor care ajung sa fie lasati in grija bunicilor care se transforma in parintii lor prin rolul pe care il au zi de zi, dar si prin investitia psihica a copiilor.

Fie că vorbim de socri sau părintii mamei, toti au ceva de spus! Impotriva ta, a modului tău de a gandi și de a-ti creste copilul, normal! Gândurile unei mamici incepătoare...

veti citi
Bebe Matei este miracolul nostru si ne bucuram de el in fiecare zi
Bunicii sunt importanti in dezvoltarea armonioasa a nepotilor
Prea multe sfaturi si recomandari uneori
O zi din viata noastră arata cam asa

Bebe Matei este miracolul nostru si ne bucuram de el in fiecare zi

Bebe Matei are 3 luni si jumatate. Sunt atat de recunoscatoare pentru tot ce am incat mi-ar fi si rusine sa mai cer ceva de la Dumnezeu! Imi era teama ca daca il voi lasa in bratele tuturor nu se va atasa suficient de mine.

Insă nu imi doream nici un copil retras si plangacios asa ca ne-am gandit inca de la prima saptamana acasa sa il acomodam cu toata familia si toti prietenii ce au venit sa il vadă. Acum in prezent rade si sta fara mine cu toti cei dragi fara probleme. Trebuie insa sa afirm faptul ca mama si soacra mi-au fost de un real ajutor pana in acest punct.

Bunicii sunt importanti in dezvoltarea armonioasa a nepotilor.

Bunicii fac parte din familia largita si ei sunt la randul lor parintii parintilor, au experienta si capacitatea de a lua in grija si de a ingrji copilul chiar daca nouă mamicilor ni se pare ca tot ce fac este de moda veche si nu se mai incadreaza noilor metode de crestere a copiilor.

Cu alte cuvinte, bunicii sunt cei care asigura continuitatea spirituala a familiei, transmitand tot ceea ce inseamna valori ale familiei si conservand specificul in ciuda schimbarilor ce apar de la generatie la generatie. Sunten atat de norocosi ca baietelul nostru are bunici si mai mult de atat are si patru perechi de strabunici. Pentru mine a insemnat enorm de mult relatia cu bunicii devenindu-mi si un model in viată bunicul meu .

Imi doresc ca Mati sa petreaca cat mai mult timp cu bunicii lui. Vremurile s-au schimbat iar acum bunicii muncesc mult sau dimpotrivă sunt prea bătrâni pentru a mai suporta plânsetele celor mici.

Citeste si Iată de ce bunicii pot avea o influență de calm și echilibru pentru copii

Ritualul nostru de comunicare

La noi este un intreg ritual as putea spune. In fiecare seară o convorbire in online sau la telefon este bebefică pentru a pastra legaturile  stranse chiar si in vreme de pandemie. Inca din prima zi de cand am venit acasă, familia mi-a fost sprijin .

Dar, sunt sigură ca nu există familia care sa nu se fi confruntat cu ideile si conceptile invechite ale bunilor nostri. Iar atunci cum stii sa gestionezi situatia cu mama  sau soacra? Mie una mi-a fost destul de grea partea aceasta in care trebuia sa inghit in sec si sa imi tin gura pentru a nu crea conflicte în familie.

Sunt sigură că bunicii își doresc tot ce este mai bun pentru nepoții lor si le este destul de dificil să nu își aduca aportul în creșterea copilului tău. Eventual amintindu-si cum au făcut ele cu propriul lor copil.

Fie ca vorbim de socri sau parintii mamei, toti au ceva de spus! Impotriva ta, a modului tau de a gandi si de a-ti creste copilul, normal! Sunt pregatiti de interventie si nu ii poti combate cu argumente pentru ca si pe vremea lor a fost bine si ne-au facut oameni mari, nu se vede?

Prea multe sfaturi si recomandari uneori ...

Sincera sa fiu, sfaturile imbracate in atentionari mi-au adancit o oarecare depresie capatata dupa nastere.

In ochii lor paream nepriceputa, incapatanata si incapabila sa am grija de copilul meu, pentru simplul fapt ca nu voiam sa iau in seama metodele de crestere de acum 25 de ani. Eu ii tolerez fiindca ei imi iubesc copilul. Si dragostea este vitala in dezvoltarea frumoasa a unui copil, mai ales daca relatia cu bunicii este una bună sau copilul este norocos sa ii mai aiba alaturi. In plus, este bine si pentru socializare.

Vreau ca Mati sa poata sta cu bunicii cand eu voi fi nevoita sa merg la munca dupa acesti 2 ani de stat cu copilul acasa ...Imi va fi asa greu sa ma despart de el si să fiu mai bine de 8 ore la muncă. Sunt sigura ca o sa o sun pe mama din 5 in 5 minute pentru a ma asigura ca Matei este bine.

Pe de alta parte, bunicii nu pot lua locul parintilor si nu pot fi substitut permanent al acestora. Este foarte dificila situatia copiilor care ajung sa fie lasati in grija bunicilor care se transforma in parintii lor prin rolul pe care il au zi de zi, dar si prin investitia psihica a copiilor. Aceste schimbari genereaza confuzie, suferinta, o traire de abandon a copilului si teama ca ar putea pierde si acesti bunici, care de fapt sunt noii parinti.

Sunt o mama destul de protectiva si recunosc ca oricine ar vrea sa ma ajute, imi ia ceva timp pana ma obisnuiesc cu idea. Mai ales ca Matei a inceput sa se tot rostogolească si imi este frica sa il las nesupravegheat. Saptamana trecuta l-am gasit de pe o parte pe alta ...

Incep sa gasesc tor felul de activitati de joacă pentru varsta lui incat sa il tin tot timpul ocupat si sa profit de fiecare minut pentru a-l ajuta sa capete abilitati, deprinderi si aptitudini pentru dezvoltarea lui.

Citeste aici Activitati pentru bebelusul de 3 luni

O zi din viata noastră arata cam asa:

Bebe a inceput sa doarmă mai mult noaptea si asta ma bucura. In general dupa ce ii facem baița de seara pe la 20:30, urmeaza masajul si apoi manancă si adoarme pana la 12:30.

Se trezeste, il schimb de scutec, ii dau sa manance si apoi doarme iar pana la 3:30 foarte bine. Iar de la 3:30 daca am noroc si mai doarme e ok , daca nu stam si ne facem de treaba in liniste cat sa il lasam pe tati sa se odihneasca. La ora 07:00 se trezeste si tati si urmeaza tura a doua. Sotul il preia pe Matei si sta cu el pana la 8:30.

Au timpul lor "ca baietii"  - cat doarme si mami putin fara grija.

Dupa ce pleaca tati la 9:00 la serviciu ne reluam activitatea de zi cu zi, masaj, ascultat muzică ,descoperit lucruri si iesit afara cu alte mamici si bebei .

Momentan nu pot spune ca a ajuns o rutină acasa cu bebe.  Incerc in fiecare zi sa diversific programul si sa gasim variante de a petrece timpul impreună in cel mai frumos mod. Vreau sa ma bucur de acesti 2 ani impreuna  - pana cand bunicii o sa fie langa el sa il indrume la orice pas si să preia din activitatile lui importante.

Pana atunci vreau sa fiu eu universul lui asa cum el este universul nostru! 

Citeste si Bunicii si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit

Din jurnal de mami de bebe scump, citeste si

Botezul in plina pandemie. De la ce am visat, la realitate - dar bine ca nu a fost online - jurnal de mami de bebe scump

Copilul meu mai ramai putin mic. Scrisoarea mea pentru zilele grele din viitor - jurnal de mami de bebe scump

Dupa experienta traumatizanta anterioara am ales un abonament la Medicover - pentru ca orice parinte isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau

Bebe a facut panaritiu - ai grija cum tai unghiutele bebelusului tau

Am trait socul vietii de frica. Bebe s-a inecat cu lapte matern si nu mai respira - jurnal de mami de bebe

Furia laptelui si hiperlactia. Am deja o rezerva strategica de lapte matern - jurnal de mami de bebe

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII